SİMPORT EV ALETLERİ Siemens’in İstanbul’da ilk konsept mağazasını açtı

SİMPORT EV ALETLERİ, 15 Ekim 2019 Salı günü Skyland HOM Desing Center’da Siemens’in ilk konsept mağazasını açtı. 400 metrekare büyüklüğündeki mağazada toplamda 5 kişilik bir ekip müşterilere hizmet verecek. Açılış ile ilgili Simport Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, “Skyland HOM Design Center mağazamız Simport olarak bünyemizde bulunan markalarımızdan Siemens markamızın Türkiye genelindeki ilk özel konsept mağazasıdır. Siemens markasının kusursuz ve zamanın ötesinde teknolojilerini Türkiye pazarında ilk defa HOM Design Center mağazamız ile Türk müşterilerimize sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Sektörde ilk olan birçok özellik bu mağazamızda tüketicilerimiz ile bulaşacak.” dedi.

Simport Yönetim Kurulu Başkanı olarak markanızı nasıl konumlandırıyorsunuz? Özgeçmişinizi ve markanızı anlatır mısınız?

2008 yılında İstanbul’da Beyaz Eşya perakende sektöründe ticari hayatına başlayan SİMPORT EV ALETLERİ, 2019 yılında 40 mağazası ile hizmet veriyor. Simport, günümüzde düşük fiyatlar ve kaliteli hizmet anlayışıyla dünya markalarını müşterileriyle buluşturmayı kendine görev edinmiş ve bu yolda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye’nin tüketici elektroniği ve beyaz eşya bayi sektöründeki en büyük ve en güçlü markalarından biridir. Bünyesinde bulundurduğu ve geleneksel kanalda satış faaliyetlerini sürdürdüğü Türkiye’nin en büyük markalarından SIEMENS, VESTEL, SAMSUNG ve DAIKIN’ın yanı sıra premium elektrik süpürgeleri kategorisinde de tüm Türkiye’de distribütörlüğünü yaptığı THOMAS markasını da 2014 yılı sonunda bünyesine katmıştır.

2019 yılının neredeyse tamamlamak üzereyiz. Yıllık hedefleriniz noktasında ne durumdasınız? Öte yandan gelecek dönem hedeflerinizden bahseder misiniz?

Genel ekonomik dalgalanmalar ve zor şartlara rağmen 2019 yılı için belirlediğimiz ciro hedefimize, yıl sonunda ulaşacağımızı öngörüyoruz.

Simport bünyesinde kaç kişilik bir ekip çalışıyor? Organizasyon şemanızı yorumlar mısınız?

SİMPORT EV ALETLERİ müşteri memnuniyetini ilke edinmiş, satış odaklı, etik değerlere sahip ve konusunda uzman 250’ye yakın personeli ile İstanbul’da müşterilerini lider markalar ve yüksek kalite ile buluşturmaya devam etmektedir. Organizasyon şemamızda mağazalarımızda çalışan arkadaşlarımızın dışında, merkez ofisimizde yönetim birimleri, satış, satın alma, IT, finans, muhasebe, lojistik, operasyon, insan kaynakları ve idari işler gibi destek birimlerimiz bulunmaktadır. Her birimin kendi yöneticileri ve onların da bağlı olduğu direktörlükleri mevcuttur.

Skyland HOM Desing Center’da yeni showroomunuz hizmete açıldı. Burada tüketicileri ne gibi yenilikler bekliyor?

Skyland HOM Design Center mağazamız Simport olarak bünyemizde bulunan markalarımızdan Siemens markamızın İstanbul genelindeki ilk özel konsept mağazasıdır. Siemens markasının kusursuz ve zamanın ötesinde teknolojilerini Türkiye pazarında ilk defa HOM Design Center mağazamız ile Türk müşterilerimize sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Sektörde ilk olan birçok özellik bu mağazamızda tüketicilerimiz ile bulaşacak. Örneğin; müşterilerimiz işteyken akıllı telefon uygulaması ile evindeki çamaşır makinesini başlatabilmeyi, eve gelmeden klimayı çalıştırabilmeyi, fırını açabilmeyi veya buzdolabının içini özel kamera ile seyrederek ihtiyacı olan malzemeleri tespit ederek market alışverişini yapabileceğini deneyimlemiş olacaklar.

Yeni mağaza ile ilgili teknik bilgilerden bahseder misiniz? Kaç metrekare bir alanınız var? Kaç kişilik bir ekip hizmet verecek ve hangi ürünler sergilenecek?

Mağazamız 400 metrekare büyüklüğündedir ve 5 kişilik bir ekip ile hizmet verecek. İstanbul’daki ilk konsept Siemens mağazası olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Özel deneyim alanlarımız ile Siemens markamızın ankastre, beyaz eşya ve küçük ev aletleri kategorisindeki tüm ürün gamını ve en son yenilikleri mağazamızda sergileyeceğiz.

İlerleyen dönemlerde Simport özelinde yeni mağaza açılışları görecek miyiz?

Tabi ki devam edecek. Yine Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinde ve caddelerinde yer almaya ve bu lokasyonlarda mağazalarımızı tüketicilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz.

Eklemek istediğiniz bir şey var mıdır?

Bu özel mağazamız, tüm Türkiye beyaz eşya pazarına ciddi anlamda katkı sağlayarak örnek olacaktır. Bu gibi katma değeri yüksek ve nitelikli mağazalarla birlikte pazardaki rekabetin çeşitlenerek gelişeceğine inanıyorum. Bu yatırımımızın sektörümüze tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*