2019 yılında da dünya standartlarına teknoloji geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan

Vestel olarak 2018 yılında geliştirdiğimiz teknolojilerle, ürettiğimiz ürünlerle, tüketicilerimize yaşattığımız deneyimlerle, katıldığımız teknoloji, tüketici elektroniği, savunma sanayi fuarlarında dünyanın ilgisini üzerimize çektik. Hem ulusal hem de uluslararası otoritelerden aldığımız ödüller de bunun bir kanıtı niteliğinde. Dönüşümü takip eden değil, dönüşüme öncülük eden bir marka olarak bu yıl da Ar-Ge ve inovasyona odaklanarak küresel pazarda dünya devleriyle rekabetimizi başarılı bir şekilde sürdürdük. Vestel teknolojisini 155 ülkeye ulaştırarak 20’inci kez Türkiye’nin elektrik-elektronik alanında ihracat şampiyonu olduk. Vestel gelirinin yüzde 70’ini ihracattan elde eden bir şirket. Avrupa TV pazarının ikinci büyük üreticisi, beyaz eşya pazarının ise ilk beş üretişinden biri olmaya devam ettik. Türkiye TV pazarında lider konumumuzu sürdürürken beyaz eşyada pazarında önemli başarılar elde ettik.  Geçtiğimiz yıl temellerini attığımız yeni çamaşır ve kurutma makinesi fabrikamız bu yıl üretime başladı. Endüstri 4.0’ya uygun bir şekilde inşa ettiğimiz fabrikamızda dünyanın dört bir yanına ürün üretiyoruz. Vestel Beyaz Eşya, 2018 yılını çok önemli bir ödül ile kapattı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2018 Verimlilik Proje ödülleri kapsamında Büyük İşletme Ar-Ge kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olduk.

Bu yılın en gurur verici başarılarından bir diğeri ise Ar-Ge merkezlerimizdeki 1.600 kişilik mühendis ordumuz sayesinde Avrupa Patent Ofisi’ne (EPO) 2017’de en çok başvuru yapan şirket sıralamasında ilk 50’ye girmemiz. 408 patent başvurusu ile Avrupa Patent Ofisi’ne en çok başvuru yapan ilk 100 arasındaki tek Türk şirketi olduk. Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan IFA’da ürünlerimiz dünya çapında faaliyet gösteren Alman bağımsız test kuruluşu VDE’den (Verband Deutscher Elektrotechniker) onay aldı. Dünya rekortmeni ürünlerimiz gerek enerji gerekse su tasarrufu açısından rakiplerini geride bıraktı. Sadece ürünlerimiz değil, üretim süreçlerimiz ve atık yönetimimizle de çevreye duyarlılığımızı sürdürdük. Son olarak kendi tasarladığımız ‘atık boya geri kazanım ve kullanım sistemi’ ile ikinci kez Türkiye’yi temsil ettiğimiz Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nde ‘Süreç’ kategorisinde ödül kazandık. Aynı projeyle 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında ‘Büyük Ölçekli Firma Süreç’ kategorisinde de teknoloji ödülünü aldık. Vestel Beyaz Eşya, Vakum Teknolojisi ve FermentStore buzdolapları ile dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES’ten İnovasyon Ödülü kazandı. Ödüllü ürünlerimiz, 8-11 Ocak 2019’da Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2019 Fuarı’nda da sergilenecek.

Dünyaca ünlü markalarla yaptığımız iş birlikleri de devam etti. Ağustos ayında ev elektroniğinde dünya lideri olan Güney Koreli Daewoo Electronics’le 2015 yılında başlayan iş birliğimizin kapsamı genişledi. Yılın ikinci yarısı itibariyle iki şirket, Avrupa ve Kuzey Afrika pazarına yönelik mevcut çamaşır makinesi işine ek olarak kombi buzdolabı, bulaşık makinesi ve televizyon için de birlikte çalışmaya başladı. Daewoo Electronics, yurt dışı müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını ve pazar trendlerini karşılamak üzere Vestel’le birlikte premium ürünler geliştiriyor ve bu ürünler Manisa’daki Vestel City’de üretiliyor.

Kendimizi Endüstri 4.0’ın en büyük sahiplenicisi olarak görüyoruz. Bu dönüşümü Türkiye’de ilk gerçekleştiren fabrikanın Vestel City olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun yıllardır yatırım yaptığımız bu dönüşümde önemli ölçüde yol kat ettik. Karanlık üretim, robot-insan iş birliği, robot-robot iş birliği gibi birçok uygulamamız bulunuyor. Uzun vadede Vestel’in gelecek vizyonuna bakıldığında da Endüstri 4.0 kavramı ile ‘Mobilite’ ve ‘Bağlanabilirlik’ teknolojileri, Ar-Ge çalışmalarının da önemli bir ayağını oluşturuyor. Ürettiğimiz beyaz eşyalarımızın büyük bir kısmı akıllı hale geldi. Ürünlerimiz sesle komuta edilebilir veya akıllı telefonla uzaktan kumanda edilebilir. Tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmak, zaman kazanmalarını sağlayacak her türlü teknolojiyi ürünlerimize entegre ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Akıllı Evler, Akıllı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti konsepti çatısı altında sunulan hizmetler Vestel’in adını sıkça duyuracağı alanlar olacak.

2019 yılında da dünya standartlarına teknoloji geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz. Fabrikamızın endüstri 4.0 dönüşümünü hızlandıracak, ürünlerimizin tüketicinin hayatını kolaylaştıracak şekilde akıllandırmaya devam edeceğiz. Beyaz eşya veya televizyon üreticisi olmanın ötesinde bir teknoloji şirketi olarak Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımız artarak devam edecek. Dünyanın dört bir yanına bu ülkede ürettiğimiz ürünleri ihraç etmeye devam edecek. Türkiye’nin cari açığının kapanmasına katkıda bulunacağız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*