Kırk yıllık hatırla dünya rekoruna koşuldu

Tüm dünyanın tanıdığı ve tükettiği Türk Kahvesi kültürü dünya rekoruyla taçlandırılacak. Şu anda Bosna Hersek’te olan dünya rekoru, 17 Kasım 2018 günü Marmara Forum Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen dünya rekoru denemesiyle ana vatanına kavuşturuldu.

Rekor denemesinin yanı sıra #CEZVEmoji hashtagli sanal ortamda başlatılan kampanya, kahve severler tarafından büyük destek gördü.

Guinness Dünya Rekorları organizasyonunun takip ettiği bir dünya rekoruna aday olan Marmara Forum Alışveriş Merkezi, tam 2,5 tonluk dev bir cezvede Türk Kahvesi pişirdi. Marmara Forum’a kurulmuş dev Türk Kahvesi cezvesinde 2,5 ton ağırlığında kahve pişirildi ve deneme yoğun ilgiyle başarıya ulaştı. Kahve pişirme işleminin başlamasından önce cezvenin tüm ölçümleri video ve fotoğraflarla kayıt altına alındı. Jüri üyeleri ve gıda mühendisleri tarafından test edilip gurmeler tarafından onaylanmasının ardından dev kahve cezvesinde 90 kilo kahve ve 20 kilo şeker ile 2,5 tonluk Türk Kahvesi hakem heyeti eşliğinde tescillendi. 17 Kasım 2018 günü gerçekleştirilmiş etkinlik sayesinde, dünya rekorunun adresi Bosna Hersek’ten Türkiye’ye taşındı.  Marmara Forum etkinlik kapsamında yalnızca Türkiye’nin değeri Türk Kahvesi’nin dünya rekorunu ülkemize taşımakla kalmadı, sanal dünyadan da büyük çaplı bir kampanya başlattı. “Dünyanın en büyük hatrı” mottosuyla başlatılan #CEZVEmoji kampanyasına kahve severlerden kampanyayı desteklemeye davet edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*