Senur Akın Biçer: “Anneler, mutlu olduğunda çocuklar da mutlu oluyor”

Yılın en güzel ve özel zamanlarından biri olan Anneler Günü yaklaşıyor. Annelerimize karşı her an ve her gün hissettiğimiz sonsuz sevgimizi, minnetimizi ve vefamızı gösterdiğimiz bu güzel gün, onlara verdiğimiz değeri göstermek için de en güzel fırsatlardan biri. Biz de bu sayımızda çok özel bir röportaj gerçekleştirerek anneliğini her fırsatta dile getiren ve çocukları ile de çok farklı bir ilişki kurmayı başaran Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer ile bir röportaj gerçekleştirdik. Hem Arnica markası özelinde Anneler Günü çalışmalarını hem de kendisinin çocukları ile bağını konuştuk.

Yılın en keyifli günlerinden biri olan Anneler Günü yaklaşıyor. Siz marka olarak bu güne nasıl hazırlanıyorsunuz?

Arnica olarak tüketicilere hayatı kolaylaştıran, konforu artıran ürünleri sunuyoruz. Bu ürünler, zamandan tasarruf sağladığı için de sevdiklerimizle geçireceğimiz sürelerin daha fazla olmasını sağlıyor. Bu Anneler Günü’nü de #ANNELERMUTLUOLSUN sloganıyla karşılıyoruz. Annelerimize olan sevgimizi her zaman dile getirmenin önemli olduğunu her fırsatta yineliyorum. Kaybettiğimiz, yanımızda yakınımızda olamayan annelerimizin sevgisi ise her zaman bizimle…

Hem yeni ürünler hem de satış-pazarlama konusunda bu yıl Anneler Günü’ne nasıl hazırlandınız?

Tüketicilerin yoğun ilgisini çeken airfryerlar ve kişisel blenderlar, bizim de hem Anneler Günü için hem de yıl genelinde üzerinde durduğumuz ürünler. Farklı ihtiyaçlara uygun büyüklükteki beş airfryer modelimiz var. Ayrıca yeni piyasaya sunduğumuz Arnica Go Kişisel Blender ürünümüz, sağlıklı ve lezzetli içecekler hazırlayıp yanımızda taşımaya olanak verdiği için günümüzün hızlı yaşamına pratik çözüm sunuyor. Yaklaşan yaz günlerinde içimizi serinleten içecekleri kolaylıkla hazırlayabileceğimiz bu ürün de Anneler Günü hazırlıklarımızdan biri.

Anneler Günü, işin ötesinde oldukça da duygusal bir gün. Bu gün özelindeki genel görüşlerinizi alabilir miyiz? Siz nasıl kutluyorsunuz?

Dediğiniz gibi özel günler son derece duygusal günler. Bize hem sahip olduklarımızın kıymetini hatırlatıyor hem de kaybettiklerimizin özlemini ve hüznünü. Çocuklarım Anneler Günü’nü küçük yaşlarından itibaren kendilerince hazırladıkları sürprizlerle kutladılar. Ben de bundan büyük mutluluk duydum. Anneler Günü sabahı onların gelip beni uyandırmasını beklerdim. Kimi zaman makarnadan yaptıkları kolyeleri hediye ettiler kimi zaman bahçeden topladıkları yeşilliklerle kahvaltı hazırladılar. Yaşları ilerledikçe Anneler Günü birlikte anı biriktirdiğimiz günlere dönüştü.

Çocuklarınız da bu günde size olan sevgilerini dile getiriyorlar. Nasıl sürprizlerle karşılaşıyorsunuz?

Benim çiçek sevgimi bildikleri için her Anneler Günü yurt dışında olsalar bile çok güzel çiçekler alırım. Birlikte isek de güne güzel bir Anneler Günü sarılması ile başlarız. Benim sanata olan düşkünlüğümü bildikleri için sürprizlerinde muhakkak bir sanat etkisi olur. Maddi açıdan çok büyük hediyeler değil, düşünülmüş, ince hediyelerle sürpriz yaparlar.

Arnica özelinde düşündüğünüzde Anneler Günü size nasıl ilham veriyor?

Anneler, mutlu olduğunda çocuklar da mutlu oluyor. Bu çok önemli bir gerçek. Kendine zaman ayırabilmesi için annelerin evdeki iş yükünün hafiflemesi gerekiyor. Bunun için ailenin tüm bireylerinin sorumluluklarını yerine getirmesi kadar yapılacak işleri pratik hale getirip zamandan kazanması sağlayan aletler de çok önemli. #ANNELERMUTLUOLSUN sloganını belirlerken bunun üzerinde çok durduk. Bu ilhamla ürünlerimizin çok iyi birer hediye seçeneği olacağını düşünerek çalışmalar yaptık.

Geçmişi ve bugünü karşılaştırdığınızda Anneler Günü ve bugüne özel kutlamalar özelinde neler değişti?

Zaman değişiyor, tüketim alışkanlıklarımız, yaşam rutinleriniz farklılaşıyor ve bu çok doğal. Gelişen olanaklar hediye seçeneklerini artırdı. Bunu sadece maddi anlamda bir karşılığı olan hediyeler için söylemiyorum. Deneyimi öne çıkaran etkinlikler, sürprizler arttı. Yine gelişen teknoloji sayesinde uzakta olan annelerimizle sanal ortamda bir araya gelme, onları her zaman düşündüğümüzü hissettiren sürprizler yapma olanaklarına sahibiz.

Çocuklarınızın sürpriziyle unutulmaz hale gelen bir Anneler Günü anınız var mıdır?

Henüz çok küçüklerken benim salata yemeyi sevdiğimi bildikleri için bir Anneler Günü kahvaltısı için bahçeden yeşillik toplamışlardı. O yeşilliklerin üzerindeki toprak kalıntıları hala gözümün önünde. Tuhaf bir mutluluk hissi kaplamıştı içimi. Ne zaman bu anıyı hatırlasam o kahvaltı tepsisini hazırlamanın verdiği başarı hissinin yüzlerine yansıdığı hallerini de yeniden görmüş gibi oluyorum.

Aradan uzun yıllar geçtikten sonra her ikisi de Kanada’da üniversite eğitimi alırken de bir Anneler Günü sürprizi yapıp hiç hesapta yokken Türkiye’ye gelmişlerdi. O da gerçekten beklemediğim bir ziyaretti. Çok güzel bir gün geçirdik, birlikte yemek yedik, eğlendik, bol bol sohbet ettik.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*