Beko Eurocucina’da ödüllü ankastre serisini dünyaya tanıttı

Beko, İtalya’nın Milano kentinde 16-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Eurocucina Fuarı’nda, yeni tasarım, sürdürülebilir ankastre ürün serileri ve Sağlıklı Pişirme Köşesi konseptleriyle sunduğu teknolojilerini ziyaretçileri ile buluşturdu. 

Sağlıklı bir yaşamın sağlıklı bir gezegenle mümkün olduğu inancından hareketle sürdürülebilir, enerji ve su verimli teknolojilere odaklanan Beko Eurocucina’da Ankastre Geniş Hacimli Amerika Tipi Bulaşık Makinesini ilk kez dünyaya tanıttı.

Geniş Hacimli Amerika Tipi Bulaşık Makinesi, pizza tabağı ve şarap kadehleri gibi ekstra büyük eşyalar için tam yük kapasitesini en üst düzeye çıkarırken olağanüstü temizleme ve kurulama performansı sunuyor. Yeni tasarım, özel temizleme jetleri ve üçüncü sepeti ile artık sadece çatal bıçak takımı için değil, aynı zamanda kaseler ve fincanlar için ekstra alan sağlıyor. Yenilikçi AquaPower yıkama sistemi, maksimum kapsama alanı ve olağanüstü temizleme performansı sunuyor. CornerIntense teknolojisiyle geleneksel sabit eksenli su püskürtme sisteminin aksine, püskürtme kolları hareketli bir eksende dönerek bulaşık makinesinin her köşesine ulaşıyor. Böylece bulaşıklarda üstün yıkama performansı sunarken enerji verimliliği sağlıyor. Ürünün AutoDose özelliğiyle ise kir seviyesine uygun program ve kullanılan sıvı deterjan miktarı makine tarafından 23 yıkamaya kadar otomatik olarak ayarlanıyor. Ayrıca deterjan kalıntılarının ortadan kalkmasını sağlayarak verimli bir temizlik sunuyor. Beko bulaşık makinelerinde sunulan AutoDose özelliği ile ürün bu özelliğe sahip olmayan ürünlere kıyasla yaşam döngüsü boyunca %32 daha düşük karbon ayak izine sahip. 

A-20% Enerji Bulaşık Makinesi – Isı Pompası Teknolojisi  

Beko geliştirdiği ısı pompası (heat pump) teknolojisini bulaşık makinelerine entegre ederek A sınıfında %20 enerji verimliliğine ulaştı. Beko’nun ısı pompası teknolojisine sahip bulaşık makinesi Avrupa pazarının en yüksek enerji tasarruflu bulaşık makinesi olma özelliğini taşıyor. Isı pompası teknolojisinin kullanımıyla birlikte sadece Eco programlarda değil tüm programlarda %25’e varan enerji tasarrufu sağlanıyor. Ürün, mükemmel temizleme performansı ve kolay montaj çözümleri sunuyor.

Midnight Ankastre Serisi 

Beko’nun Eurocucina 2024 Mutfak Teknolojileri fuarında sergilediği Midnight Ankastre Serisi zarif ve minimal tasarımı, yüksek kalitesi ve kullanıcı dostu fonksiyonları ile bu yıl en prestijli uluslararası tasarım ödüllerinden iF Design tasarım ödülüne layık görüldü. Midnight serisi, farklı ara yüz seçeneklerine sahip fırınlar, 60/80cm indüksiyonlu ocaklar ve yatık davlumbazlardan oluşuyor. Seriye ek olarak, uyumlu panel ve harici kontrollere sahip kombi tipi ve ankastre buzdolapları da geliştirilerek Beko’nun ürün yelpazesine dahil edildi. bPro500 ve bPro700 ankastre fırın modellerinden oluşan seride Beko için geliştirilmiş hava dağıtım sistemi ile homojen pişirme sağlayan AeroPerfect teknolojisi, akıllı ev uygulaması Wi-Fi HomeWhiz bağlantısı ve A+ enerji sınıfı özelliği mevcut. 

Eurocucina 2024 fuarında konuşan Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı, şunları söyledi: “Dünya mutfak aletleri pazarının büyüklüğü 2023 yılında 280 milyar dolara ulaştı. Türkiye ise dünya fırın üretiminin %10’undan fazlasını gerçekleştiriyor. 2023 yılında Türkiye’de üretilen mutfak aletlerinin yaklaşık %65’i ihraç edildi. Şirketimiz 122 ülkeye mutfak ürünleri ve teknolojileri ihraç ediyor. Türkiye’nin bu pazardan daha fazla pay alabilmesi için yatırımlarımızı artırıyoruz. Avrupa beyaz eşya pazarının yaklaşık yarısını oluşturan ankastre kategorisinde son dönemde minimalist tasarımlar, akıllı mutfak teknolojileri, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve kişiselleştirilmiş mutfaklar ön plana çıkıyor. Beko markamızla Avrupa’da beyaz eşyadaki liderliğimizi, ankastre kategorisinde sunduğumuz kaliteli, sürdürülebilir, yenilikçi ve şık ürün alternatiflerimiz ve istikrarlı sürdürdüğümüz pazar payı artışlarımız ile pekiştirmeye devam edeceğiz.” 

Akın Garzanlı: “Bu yıl Beko markamızın yanı sıra Whirlpool, Indesit ve Hotpoint markalarımızla da Eurocucina’dayız”

Arçelik ve Whirlpool EMEA’nın Avrupa operasyonlarını birleştiren Beko Europe şirketinin kuruluşu sonrası katıldıkları ilk fuarın Eurocucina 2024 olduğuna dikkat çeken Akın Garzanlı sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl Beko markamızın yanı sıra Beko Europe ile bünyemize katılan, tasarım, modern yaşam ve inovasyon odaklı Whirlpool, Indesit ve Hotpoint markalarıyla da Eurocucina’dayız. Whirlpool dünyanın önde gelen beyaz eşya üreticilerinden biri olarak yenilikçi teknolojileri, şık tasarımları ve geniş ürün yelpazesiyle kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor. Indesit İtalya’da beyaz eşya pazarına liderlik ediyor. Hotpoint markası ise İngiltere’de 1911’den beri çamaşır makinesi pazarının ve İtalya’da ankastre pişirme teknolojileri pazarının lideri konumunda. Şirketimize yeni katılan markalarla birlikte sürdürülebilirliği iş stratejimizin merkezinde tutmaya devam edeceğiz. Geleceğin mutfaklarını bugünden tüketicilerimizle buluşturma hedefiyle tasarımından materyal kullanımına, enerji ve su verimliliğinden israfı önleyen teknolojilere odaklanarak müşterilerimize kusursuz mutfak deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.”

75 cm genişliğinde C Enerji Sınıfı A ses seviyesi, HarvestFresh ve Metal Backwall’a sahip Ankastre Buzdolabı

Beko’nun Eurocucina’da sergilediği öne çıkan bir diğer ürün de 75 cm genişliği ile büyük kapasite ankastre No frost kombi buzdolabı, tüketicilerin büyük kapasite ihtiyacına cevap veren bu buzdolabı, 28 dBA ses seviyesi ile A ses sınıfında ve Beko’nun portföyündeki en sessiz buzdolabı olma özelliğine sahip. Hem geniş kapasitesi hem C enerji sınıfı ile yüksek enerji sınıfına sahip olması hem de A ses seviyesi ile sessiz oluşu sayesinde tüketiciye ideal bir deneyim sunuyor. HarvestFresh™ teknolojisiyle meyve ve sebzelerin besin değerlerini korumak için doğal gün ışığı döngüsünü simüle ederek vitamin kaybını önleyen ankastre buzdolabı, sebzelik bölmesine yerleştirilen özel aydınlatma ile meyve ve sebzelerin tazeliklerini ve besin değerlerini uzun süre muhafaza etmeye yardımcı oluyor. Metal Backwall özelliğiyle buzdolabı dayanıklılığını artırarak uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor. 

Energyspin Teknolojisine Sahip %50 Daha Az Enerji Tüketen Çamaşır Makinesi

Beko’nun enerji verimliliğinde öncü çamaşır makinesi teknolojisi Energyspin, geleneksel yıkama metotlarının ötesine geçerek özel ve patentli tambur hareketleriyle deterjanların suda daha erken ve etkili şekilde çözülmesini sağlıyor. EnergySpin teknolojili ürünler, en sık kullanılan yıkama programlarında yıkama performansından ödün vermeden EnergySpin teknolojisiz ürünlere kıyasla %35’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. A-50% Enerji Avrupa ve Türkiye’deki yeni enerji etiketi mevzuatına göre, Aquatech teknolojisi sayesinde 9 kg 1400 rpm kapasitede A enerji sınıfı limitinden %50 daha az enerji tüketimi yapan çamaşır makineleri, hedef pazarlar olan Avrupa ve Türkiye’de enerji verimliliği en yüksek ürünler olarak kritik öneme sahip.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*