2023’te iş yerinde en çok Türk kahvesi, karton bardak ve çay satın aldık

Her yıl 1 milyonun üzerindeki müşterisini 7.500’den fazla stoklu ürün ile buluşturan Avansas, 2023 Yılı Alışveriş Alışkanlıkları’na dair bulguları açıkladı. İş yeri harcamalarının bir önceki yıla göre yüzde 53 oranında arttığı gözlenen bulgulara göre; en çok alışveriş İstanbul, Ankara ve İzmir’de pazartesi ve salı günleri yapılırken; Türk kahvesi, karton bardak, çay, klasör ve fotokopi kağıdı en fazla satışı yapılan ürünler oldu. Günümüzde iş yerlerinin ofis ihtiyaçlarını online platformlar üzerinden karşılamaya alıştıklarını belirten Avansas CEO’su Gary Fox, bu sayede e – ticaret hacminin yüzde 50’nin üzerinde büyümesine katkı sağlandığını ifade etti.

7.500’den fazla stoklu ürün çeşidini 1 milyonun üzerinde müşterisi ile buluşturan Avansas’ın 2023 Yılı Alışveriş Alışkanlıkları’na dair bulguları açıkladı. Buna göre ofis harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 53 oranında artarken, en çok alışverişin Pazartesi ve Salı günleri yapıldığı ortaya çıktı. İş yerinin ihtiyaçlarına ilişkin 8 ana kategoride hizmet veren Avansas’da 2023 yılında en çok Türk kahvesi, karton bardak, çay, klasör ve fotokopi kağıdı satışı gerçekleştirildi. 2023 Yılı Alışveriş Alışkanlıkları’na dair bulgularınailişkin değerlendirmesinde bulunan Avansas CEO’su Gary Fox, iş yerlerenin artık şirketlerin artık ofis ihtiyaçlarını online platformlar üzerinden karşılamaya alıştıklarını ifade ederek, “Alışkanlıklar sayesinde e – ticaret hacmi geçen yıl yüzde 50’nin büyüme kaydetti” dedi.

En çok alışveriş İstanbul, İzmir ve Ankara’da yapıldı

Avansas 2023 Yılı Müşteri Alışveriş Tercihleri Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında en çok satış kasım ayında yapılırken, sipariş tutarı ise 2022 yılına kıyasla yüzde 53 oranında arttı. 2023 yılında elektronik kategorisinde en çok satın alınan ürünler pil, hesap makinesi, mouse, USB bellek, dect telefon, mini buzdolabı, bilgisayar soğutucusu ve yükselticiden oluşuyor. Şehirlere göre iş yeri tüketim alışkanlıklarını da incelendiği analiz sonuçlarına göre geçen yıl en çok alışveriş İstanbul, İzmir ve Ankara’da yapılırken; bu illeri Kocaeli, Bursa, Antalya ve Tekirdağ izledi.

Alışkanlıklar e- ticaret hacmini arttırdı

Alışveriş alışkanlıklarının online platformlara taşınması ile birlikte 2023 yılında e-ticaretteki hacmin yüzde 50’nin üzerinde büyüme yakaladığını belirten Avansas CEO’su Gary Fox, “Son yıllarda online alışverişlerde hızlı bir artış gözlemliyoruz. Bunun neticesi de e – ticaret hacminin büyümesi olarak karşımıza çıkıyor. Büyüyen e-ticaret sektörü, pazar hacmini yükseltmesinin yanında tüketici tarafındaki birçok tabuyu da ortadan kaldırdı. İşyerleri artık tüm ihtiyaçlarını online olarak karşılamayı tercih ediyor. İş dünyasında zamanın önemini çok iyi biliyor, iş yeri tedarikindeki uzmanlığımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*