Dyson, yeni teknolojisiyle ortak kullanım alanları için sürdürülebilir çözümler sunuyor

Profesyonel kullanım için tasarlanan Dyson HEPA Big+Quiet™ Formaldehyde, iç mekan hava temizliğini daha da ileri götürerek ortak yaşam alanlarındaki hava kalitesi ile ilgili sorunları ele alıyor.

Dyson HEPA Big+Quiet™ Formaldehyde hava temizleyici, saniyede 90 litreye kadar hava akışıyla önceki Dyson hava temizleyicilerinin iki katından daha fazla hava akışı sunuyor.  Dyson mühendisleri bunu başarmak için Koni Aerodinamiği adında yeni bir enerji tasarruflu, düşük basınçlı hava dağıtım sistemi geliştirdi.

Koni Aerodinamiği, iki hava akımını pürüzsüz bir yüzey üzerinde birleştirmek için Coanda etkisini kullanıyor ve sonuçta minimum gürültü ile geniş alanlardaki havayı temizleyen güçlü ve yoğunlaştırılmış bir hava jeti elde ediliyor. Güçlü projeksiyon, makinenin geniş, ortak alanlarda etkili bir şekilde temiz hava vermesini ve kirli havayı filtreye doğru geri göndermesini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Dyson HEPA Big+Quiet™ Formaldehyde hava temizleyici, hava akışı etkileşimini azaltmak için temizlenmiş havayı 50o‘lik sabit bir açıyla geri veriyor.

CO2 seviyelerini gerçek zamanlı olarak algılıyor ve raporluyor

İç mekanlardaki daha yüksek CO2 seviyeleri, sağlığı ve bilişsel yetenekleri etkileyebiliyor.[1] Dyson HEPA Big+Quiet™ Formaldehyde hava temizleyici, 1,44 inç LCD ekranda CO2 seviyelerinin canlı, renk kodlu olarak okunmasını sağlayan bir CO2 sensörü içeriyor. CO2 seviyeleri önerilen seviyeleri aşarsa, ekran değerleri kırmızı renkte göstererek, hava temizleyicinin ne zaman gerekli olduğunu mekanda bulunanlara haber veriyor.

Üç aşamalı tamamen kapalı filtreleme

HEPA H13 standardında[2] tamamen kapalı bir filtreleme sistemine sahip olan Dyson HEPA Big+Quiet™ Formaldehyde hava temizleyici, temizlenmiş havanın odaya geri verilmesini sağlıyor. Üç aşamalı filtreleme sistemi, ultra ince partikülleri hapsediyor, gazları yakalıyor ve formaldehiti yok ediyor.

Tam güçte bile sessiz:

Maksimum hava akış hızında 55,6 desibel Ses Gücü Seviyesinde çalışan Dyson HEPA Big+Quiet™ Formaldehyde hava temizleyici, performanstan ödün vermeden gürültüyü en aza indirmek için düşük basınçlı, yüksek hızlı bir sistemle akustik olarak tasarlanmıştır.

Gerçek dünya testleri:   
Hava temizleyiciler için endüstri standardı olan Temiz Hava Dağıtım Oranı (CADR) testi, sadece bir sensör ve yapay hava karışımı ile 12m2’lik küçük bir test odasında test ediliyor. Dyson’ın bugüne kadarki en büyük, en sessiz ve en güçlü hava temizleyicisi için Dyson mühendisleri, Dyson’ın Hullavington kampüsünde 100 m2‘lik bir test odası inşa etti. Oda, makinenin geniş, açık planlı bir alana eş değer bir alanı derinlemesine ve eşit bir şekilde temizleme yeteneğini ölçmek için 36 sensörle donatıldı. Bu titiz test yöntemini uygulayarak Dyson, sağlıklı ve konforlu ortak alanları teşvik etmek için geleneksel test yöntemlerini aşarak temizleyicisinin gerçek dünya şartlarında[3] en iyi performansı göstermesini sağlayabiliyor.

Dyson HEPA Big+Quiet Formaldehyde hava temizleyici hakkında bilgiler paylaşan Dyson Kıdemli Mekanik Tasarım Mühendisi Muharrem Aris: ”Hava akışı güçlü bir etkendir. İnanılmaz sonuçlar doğurabilir. Dyson makineleri havayı yönlendirerek yüzeyleri temizliyor, havayı arındırıyor, elleri kurutuyor ve saçları şekillendiriyor. Filtreleme ise neredeyse tüm Dyson makinelerinin merkezinde yer alıyor. Yaklaşık 30 yıldır, elektrikli süpürgelerimizde kullanılan ayrıştırma sistemlerinden başlayarak, Dyson’ın şimdiye kadarki en gelişmiş nesil hava temizleyicilerine entegre edilen en son teknolojiye kadar filtreleme konusundaki uzmanlığımızı geliştiriyoruz. Dyson’ın şimdiye kadarki en sessiz ve en güçlü hava temizleyicisi olan ve profesyonel kullanım için tasarlanan Dyson HEPA Big+Quiet™ Formaldehyde, iç mekân hava temizliğini kelimenin tam anlamıyla daha da ileri götürerek ortak alanlardaki hava kalitesiyle ilgili sorunları ele alıyor.” dedi.

Dyson Sürdürülebilirliği Destekleyen Kurumların Yanında

Dyson Airblade 9kJ (282997-01), Stainless Steel, 110-120VKâğıt havluların çevreye etkisi fazlayken, yarattıkları dağınıklık ve tıkanıklık tuvaletlerde ekstra bakıma neden olarak işletmelerin maliyetini artırıyor. Havluluklar boş kalınca ellerinizi kurutacak bir yöntem bulamadığınızda, tuvaletin ötesinde de hijyen sorunları ortaya çıkıyor.

Airblade el kurutma makineleri, elleri kurutmak için Dyson’ın patentli dijital motorlarını ve yüksek hızlı ısıtılmamış hava tabakasını kullanıyor. Sıcak hava el kurutma makinelerinin enerjisinin yüzde 10’unu kullanarak, tek bir kağıt havlunun içerdiği karbona eşdeğer olarak altı çift eli kurutabiliyor.

Eco modda, Airblade™ 9kJ kurutma başına sadece 9,3 kilojul enerji kullanıyor. Dyson el kurutma makineleri ayrıca temassız tasarım ve 0,1 mikron kadar küçük partiküllerin yüzde 99,95’ini yakalayan HEPA filtreleri ile hijyene öncelik verecek şekilde tasarlanıyor.

Kağıt havlulara göre yüzde 88’e kadar daha az CO2 yayan Airblade™ 9kJ’nin çalıştırma maliyeti yüzde 99 daha düşüktür. En hızlı, enerji harcama bakımından en verimli ve HEPA filtreli el kurutma makinesi olma özelliği taşıyan Airblade™ 9kJ, maksimum modda elleri kağıt israfı olmadan sadece 10 saniyede hijyenik ve verimli bir şekilde kurutuyor. Sürdürülebilirlik için iyi olduğu kadar, satın alan işletmeler için de avantaj sağlıyor.

DYSON HAKKINDA

  • Covid-19 salgını ve küresel çip kıtlığından kaynaklanan önemli zorluklara ve üretim kaybına rağmen Dyson, 2021 gelirlerinin %5 artışla 6,0 milyar sterline (2020: 5,7 milyar sterlin) ve kârının (FAVÖK) %16 artışla 1,5 milyar sterline (2020: 1,3 milyar sterlin) yükseldiğini duyurdu.
  • Dyson, devrim niteliğindeki kablosuz süpürge formatını tanıttığından bu yana dünya çapında 70 milyondan fazla kablosuz makine sattı.
  • 2022 yılında Dyson, Uluslararası Robot Bilimi ve Otomasyon Konferansı’na katıldı ve Hullavington ve Singapur kampüslerindeki erken aşama ev robotları araştırmalarının görüntülerini ve bir videosunu ilk kez yayınlayarak ev robotlarının geleceğine dair en büyük ipucunu verdi.
  • Dyson, karantina sırasında 14 şehirde, hava kalitesi sırt çantalarımızdan ve dünyanın dört bir yanındaki evlerde bulunan sisteme bağlı hava temizleyicilerimizden gelen verileri kullanarak Hava Kalitesi üzerine en geniş çalışmalardan birini gerçekleştirdi. Sonuçlar, karantina sırasında insanların evlerinde daha fazla zaman geçirmesi nedeniyle iç mekânlarda PM2.5 seviyelerinde artış olduğunu gösterdi.
  • Dyson’ın Küresel Toz Araştırması, insanların temizlik davranışlarını, toz bilimi konusundaki farkındalıklarını ve tozun sağlık üzerindeki potansiyel etkisini anlamayı amaçlıyor. 2021 yılında, Covid-19’un bir sonucu olarak evcil hayvan sahipliğinin artması nedeniyle çalışmanın kapsamı, insanların evcil hayvan sahipliği ile ev tozu arasındaki korelasyon hakkındaki anlayışını anlamak için genişletildi ve bu çalışma dünya çapında 33 ülkeden 32.282 katılımcı tarafından gerçekleştirildi.
  • James Dyson Vakfı, eski F1 pilotu Sir Jackie Stewart tarafından kurulan bir hayır kurumu olan Race Against Dementia ile ortaklaşa 1,5 milyon sterlinlik bir demans araştırma bursunu finanse ediyor. Dr. Claire Durrant, Alzheimer hastalığının yeni insan modellerini oluşturmaya çalışıyor ve demans hastalığında rol oynayan bir protein olan tau’nun rolünü araştırıyor.
  • James Dyson Vakfı’nın 4 milyon sterlinlik bağışının ardından, Royal United Hospitals’daki Dyson Kanser Merkezi bu sonbaharda açılacak. Bu, İngiltere’nin güneybatısında 500.000 kişi için kansere ilgili hizmetler veren bir merkez olacak.
  • 2023 yılında, Portekiz’de ilk kez James Dyson Ödülü verilecek. Ödül 2005 yılından bu yana dünyanın dört bir yanındaki gençlerin 390 icadını destekledi.

[1] Du, B., Tandoc, M.C., Mack, M.L., Siegel, J.A., (2020). İç mekan CO2 konsantrasyonları ve bilişsel işlev: Eleştirel bir inceleme. İç Mekan Havası. 30(6), 1067-1082. DOI: 10.1111/ina.12706

[2] Talep Matrisinden yerel uyarı eklemek için pazarlar ref. HEPA H-13 sınıfı filtreleme

[3] Markets to insert local caveat for 100m2 room testing from Claims Matrix

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*