Silverline S5E Fırın ile daha yüksek enerji tasarrufu

Enerji verimliliği yüksek ürün gamı ile çevre dostu bir marka olarak öne çıkan Silverline Ankastre, çevresel ayak izini düşürmek ve daha yaşanabilir bir dünya için A+ enerji etiketine sahip, daha az enerji harcayan ve yüksek enerji tasarrufu sağlayan ürünler geliştiriyor. Teknoloji ve estetiği bir araya getirerek özenle tasarlanan Silverline ‘S5E fırın’ modern tasarımı, pişirme fonksiyonları ve güvenli kullanımının yanı sıra A+ enerji sınıfı sayesinde yüzde 23 daha az enerji harcayarak çevre dostu özelliğiyle öne çıkıyor.

Fırınlar evde en çok enerji harcayan cihazlar arasında üçüncü sırada yer alıyor. Elektrikli ankastre fırınların çoğu bir saat boyunca çalıştığında ortalama 2500 watt enerji harcıyor. Fırının harcadığı elektrikten tasarruf etmek için öncelikle tüketicilerin daha az enerji harcayan A+ etiketli modelleri tercih etmesi gerekiyor. Silverline Ankastre, enerjiyi bilinçli kullanmak ve enerji tasarrufu sağlamak için fırın kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları sıralıyor;

-Elektrik enerjisi kullanımında verimliliği yüksek ve ısı yalıtımı olan fırınlar tercih edilmeli, fırın ne kadar az sızdırma yaparsa yemekler o kadar kısa sürede pişiyor.

-Yiyecekler pişerken fırın kapağını sık sık açmak her seferinde soğuk havanın fırın içine girmesine, dolayısıyla da enerji kaybına neden oluyor. Bu nedenle fırın kapağının yemek pişine kadar gereğinden fazla açılmaması gerekiyor.

-Fırında yapılan yemek sonrasında kalan artık ısı bir sonraki yemek için de kullanılabilir. Mümkünse fırında aynı anda birden fazla yemek pişirilerek hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edilebilir.

-Fırının pişirme süresinden birkaç dakika önce kapatılması durumunda, mevcut sıcaklıkta daha az enerji harcayarak pişirme devam edebilir. -Sadece gerekli olduğu durumlarda ön ısıtma yapılmalı ve 10 dakikadan daha uzun süre ön ısıtma yapmamaya özen gösterilmeli.

-Donmuş bir yiyeceğin fırında pişirmeden önce çözülmesi sağlanmalı. -Fırında, yemek pişirmek için kullanılan kaplar da enerji tasarrufuna etki ediyor. Cam ve seramik kaplar, diğer kaplara göre daha düşük ısılarda yemek pişirme özelliğine sahip olduğu için bu kaplar tercih edilebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*