BSH Türkiye, Çerkezköy Fabrikası’nda işitme engellilere özel acil uyarı sistemini devreye aldı

BSH Türkiye herkes için erişilebilir bir hayatı mümkün kılmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, Çerkezköy’deki fabrikasında işitme engelli çalışanlarının afet durumlarından kolaylıkla haberdar olması ve tehlikeli bölgeyi hızla tahliye edebilmesi için flaşörlü siren uygulamasını hayata geçirdi. Kısa süre önce başlattığı BlindLook iş birliği ile de görme engelliler için ürün ve hizmetlerini daha ulaşılabilir hale getirmişti.

Toplumsal yaşamın her alanında eşitliği destekleyen çalışmalara imza atan BSH Türkiye, engelsiz yaşam projelerine bir yenisini daha ekledi. Tekirdağ, Çerkezköy’deki beyaz eşya üretimi fabrikasında hayata geçirilen yeni projeyle herhangi bir afet durumunda işitme engellilerin bulundukları binayı daha hızlı ve kolay şekilde tahliye etmesi sağlanıyor. 

Proje kapsamında, fabrikanın tüm üretim ve depo alanlarıyla bu alanlardaki ortak tuvaletlerde, mevcut sirenlerin yanı sıra işitme engelli çalışanlar için flaşörlü siren uygulaması başlatıldı. Uygulama, BSH’nin engelli çalışanlarının güvenliğini sağlamaya yönelik halihazırdaki “Koruyucu Çalışan” uygulamasına ilave olarak geliştirildi. Bina bazlı olası bir tahliyede sirenlerle aynı anda devreye giren flaşörler, işitme engelli çalışanları görsel olarak da uyarıyor. Böylece acil duruma daha hızlı tepki vermeleri mümkün oluyor. 

BSH Türkiye herkes için erişilebilir

Engelli tüketiciler için de hayatı kolaylaştıran çözümleri hayata geçiren BSH Türkiye, kısa süre önce görme engelli tüketicilerin ürün ve hizmetlerdeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek üzere BlindLook ile iş birliğine gitti. BlindLook’un ses odaklı teknolojisini (Audio Simulation) web sitelerine ve uygulamalarına entegre eden marka, artık görme engelliler için ürün ve hizmetleri daha erişilebilir hale getirirken yardıma ihtiyaç duymadan kullanmalarına olanak sağlıyor. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*