Yenilikçi teknolojilere sahip, uzaktan kontrol edilebilen kahve makinelerine talep artacak

Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ekin Sarfati

Genel bir pazar değerlendirmesi yapabilir misiniz?

Kahve, yüz yıllardır hemen hemen tüm toplumlarda sosyalleşmenin, paylaşmanın bir göstergesi olarak sevilerek tüketilen içeceklerin başında geliyor. Son dönemde de hem kahve tüketiminin hem de kahve makinesi sahipliğinin hızla arttığını görüyoruz. Uluslararası kahve zincirlerinin pazara girip farklı kahve türlerini sevdirmesi; ardından da üçüncü nesil olarak adlandırılan butik kahvecilerin yaygınlaşması, son yıllarda bu içeceği ülkemizde de hiç olmadığı kadar popülerleştirdi. Son yıllarda Türk kahvesinin yanı sıra filtre kahve ve tam otomatik espresso makineleri pazarında da dikkat çekici bir büyüme söz konusu.

Marka olarak bu alana ne tür yatırımlar yapıyorsunuz?

Siemens Ev Aletleri, sürdürülebilir ve yenilikçi teknolojiyi odağına alan bir marka. Ar-Ge çalışmalarımız da teknoloji sayesinde maksimum performans sağlamak üzerine şekilleniyor. Örneğin, Siemens EQ tam otomatik kahve makineleri, dünyada türünün tek örneği olan sensoFlow System sayesinde suyu her zaman doğru sıcaklıkta ısıtıyor ve bu ısıyı demlenme işlemi boyunca koruyor. Böylece kusursuz bir profesyonel kahve deneyimi yaşatıyor. Siemens olarak hedef kitlemiz, her fincanda taze çekilmiş ve demlenmiş kahve lezzeti arayan, lezzet konusunda yüksek beklentilere sahip kişiler. Kendileri ve misafirleri için özel lezzetler hazırlamak konusunda da oldukça istekliler. Dolayısıyla biz de yatırımlarımızı ‘mükemmel kahve lezzeti’ni yakalamak üzerine yapıyoruz.

Tüketiciler daha çok hangi ürünlerinize ilgi gösteriyor? Kahve makinelerinde nasıl farklılaşıyorsunuz?

Siemens Ev Aletleri olarak EQ tam otomatik kahve makineleri ve filtre kahve makineleriyle her kahve keyfine uygun olacak ürün portföyüne sahibiz. Bu da yılların deneyimi, araştırma ve geliştirmeye güçlü bağlılığımızın bir sonucu. Tam Otomatik Espresso Makineleri ile yeni tanışan tüketicilerimizin en çok ilgi gösterdiği EQ300, EQ500, EQ700 ve EQ.9 serisi kahve makinelerimiz. EQ300 serisi; Espresso, Cafe Cream, Latte Macchiato ve Cappuccino gibi kahve alternatiflerini adeta bir baristanın elinden çıkmışçasına hazırlayarak profesyonel kahve deneyimini evlere taşıyor. EQ500 serisi renkli ve dokunmatik kahve seçim ekranıyla Espresso Macchiato, Flat White, Latte Macchiato gibi farklı türde kahveleri tek tuşla hazırlamaya imkan tanıyor. Bu yıl büyük bir lansman davetiyle piyasaya sunduğumuz bir diğer yenilik EQ700 serisi; 5 tam dokunmatik i-Select ekranı ve CoffeeWorld özelliği ile 21’e varan farklı dünya kahvesini kolaylıkla hazırlama imkanı sağlıyor.

Kahve makinelerinde temizlik tüketicilerimizi en çok düşündüren konulardan. Siemens kahve makinelerinde bulunan kireç temizleme özelliği sayesinde temizlik de zahmet olmaktan çıkıyor.

Kahve pazarında önümüzdeki dönemde trendler nasıl olacak?

Günlük yaşantımızdaki yoğun koşuşturma hali, evin içinde veya dışında, yaşamın tüm alanlarında ev aletleriyle rahatça bağlantı kurulmasını sağlayan, yaşamın dinamizmine kolayca ayak uydurabilen akıllı teknolojileri hayatımızın bir parçası haline getirdi. Diğer taraftan uluslararası kahve zincirlerinin pazara girmesi ve butik kahvecilerin yaygınlaşmasıyla farklı kahve türleri konusunda bilinçlenen tüketici artık kendi kişiselleştirilmiş kahve deneyimini yaşamak, dilediği çekirdek ve aromayla kahve keyfine evinin konforunda ulaşmak istiyor. Tüketici artık kendi kişiselleştirilmiş kahve deneyimini yaşamak, dilediği çekirdek ve aromayla kahve keyfine evinin konforunda ulaşmak istiyor. Bu nedenle de son dönemde yenilikçi teknolojilere sahip, uzaktan kontrol edilebilen kahve makinelerine olan talebin artarak devam edeceğini öngörüyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*