Samsung Türkiye ‘Innovation Campus Programı’ ile 2 ödüle layık görüldü

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle düzenlediği Innovation Campus programı TÜHİD tarafından düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde 2 ödül birden kazandı.

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle düzenlediği Innovation Campus programı TÜHİD tarafından düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde 2 ödül birden kazandı. 

Innovation Campus, TUHİD Altın Pusula Ödülleri’nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) kategorisinde ‘En İyi Eğitim Programı’ ödülünü kazanırken, ayrıca jüri özel ödülü olan ‘Alaeddin Asna Kurumsal Sorumlulukta Tutarlılık ve Süreklilik Ödülü’nün de sahibi oldu. Samsung Türkiye’nin ödülleri, 30 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen ödül töreninde takdim edildi.

BM’nin belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) ulaşmak için çözümler üreten ve yapay zekayı odağına alan beş aylık Innovation Campus programı, 18-29 yaş arası gençleri kapsıyor. Programının en büyük amaçlarından biri ise genç istihdamına katkı sunmak olurken, 4. Sanayi Devrimi’nin sunduğu yeni teknolojilerle gençlerin iş hayatına donanımlı bir şekilde hazırlanmaları hedefleniyor. Başvuran ekipler, eleme sürecinde teknik testler ve yetkinlik bazlı bir değerlendirmeden geçiriliyor. Başarılı bulunan 25 katılımcı, ODTÜ profesörleri tarafından Samsung’un yapay zekâ konusundaki küresel müfredatı ile 5 ay boyunca, 350 saat sürecek bir eğitim almaya hak kazanıyor. Katılımcılar, alacakları eğitimin ardından becerilerini sergileyebilecekleri projeleri tasarlayarak programın sonunda fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak maddi destek ve koçluk desteği almak amacıyla yarışıyor. Başarılı katılımcılar, program sonunda sertifika almaya hak kazanıyor. Ayrıca, Program kapsamında, bu yıl gençlere işe hazırlık dışında temel iletişim becerileri eğitimi de veriliyor. 

SDG AI Lab, gençlere yapay zeka ve veri araştırmaları desteği sunuyor

BM kuruluşlarının ve ortaklarının günlük çalışmalarına yapay zeka ve büyük veri araştırmalarını entegre ederek destek sağlamayı amaçlayan SDG AI Lab (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Yapay Zeka Laboratuvarı) ise programın partnerlerinden biri olarak aktif rol oynuyor. SDG AI Lab, gençlerin veri biliminde deneyim kazanmalarına ve kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olurken aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkıda bulunuyor. Program kapsamında SDG AI Lab, ODTÜ ile koordineli olarak, müfredat ve teknolojileri daha da geliştirerek destekliyor. SDG AI Lab, aynı zamanda katılımcılar için yapay zeka kullanımına ilişkin farkındalık artırma ve eğitim oturumları düzenliyor, uzmanlık ve mentor desteği sağlıyor. 

Projelerle kalkınma alanındaki sorunlara çözüm aranıyor

Teması Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA’lar) olarak belirlenen yarışmada SKA’lar çerçevesinde en fazla ilerleme potansiyeli sergileyen projeler ödüle hak kazanıyor. UNDP uzmanları katılımcılara SKA’lar hakkında ve edindikleri yeni becerileri kalkınma projelerinde nasıl kullanabilecekleri konusunda yönlendirme sağlıyor. Kıdemli insan kaynakları uzmanları da gençlere mesleki başarı için gereken yaşam becerileri konusunda eğitim sunuyor. Teknoloji sektöründen mentorlar ve rol modeller de program katılımcıları ile deneyimlerini paylaşıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*