İş zamanı, an zamanı, tam zamanı

Çoklu iş yapma, hibrit çalışma, bütçeyi yönetme çabası içinde olduğumuz bu dönemde sık sık duyduğumuz bir söylem var: TÜKENMİŞLİK SENDROMU. Yönetici danışmanı, yazar, psikolog Eddi Anter bu konuda öneriler veriyor.

Eddi Anter yönetim danışmanı

İş zamanı, an zamanı, tam zamanı diyerek sözlerine başlayan Eddi Anter, “Zaman, iyi idare edilmediği takdirde elimizde kolay tutamadığımız bir olgudur.  Söz konusu zaman göreceli olunca iş daha ilginç bir şekil alır. Mutluyken, eğlenirken, tatildeyken zaman hızla akıp geçer. Oysa sıkıldığımızda, sevmediğimiz bir işi yaptığımızda, mecburi sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizde zaman yavaşlar hatta durur.” diyor.

Sözlerine “Peki neden acaba?” diyerek devam eden Eddi Anter

“Evet, amaç sevdiğin işi yapmak, ancak yaptığın işi sevmek de bir çözümdür.

Yani elindeki imkanları değerlendirmek senin için bir avantajdır. İşini değiştiremiyorsan işin hakkındaki tavrını, bakış açını değiştirmek senin elindedir. Başarının ilk anahtarı elinden gelenin en iyisini yapmak. İleride bir gün bugüne geri dönüp baktığında ‘keşke’ dememek için elinde her ne iş varsa onun hakkını tam olarak vermelisin. Bu seni gelecekte içine düşeceğin zihnin tuzağından kurtaracaktır.”

Zamanla ilgili düşüncelerini bizimle paylaşan Eddi Anter

 “Sıkılmak zamanın farkındalığıdır.” diyor.

Sözlerine “Zamanın farkındalığı önemlidir. Her ne yapıyorsan an içinde kalman senin zamanı uzatman demektir. ‘Carpe diem’ denen olgu zihinle bedenin aynı anda, aynı yerde olması demektir.

Yani sen zihninin kendi kendine bir yerlere gidip gezinmesine engel olamazsan o zaman zihin seni kontrol altına alır ve sana tükenmişlik kapılarını aralar.

Pek çoğumuz enerjimizi gün bitmeden tüketirken iyi, güzel ve başarılı bir performansı neden sürdüremediğimizi anlamayız. Basit bir cep telefonunun şarjının bitmesinden pek farklı bir durum değildir işin aslı. Tek soru pilin bittiğinde kendini nasıl şarj edeceğindir.

Bunun yolu kendini tanımaktır.

Kendini tanımaksa kendini arayıp bulmakla mümkündür.

“Olduğun yerde mutlu değilsen sorun yerde değil sendedir.”

Her gününü tatil gününe çevirmen mümkün fakat nasıl yapılacağını bilmiyorsun. Başka bir yere, yeni bir işe, farklı bir ülkeye gitmen gerekmiyor çünkü nereye gidersen git zihnin de, soruların da, sorunların da beraberinde gidecektir.

Maksat kafandaki düşünceleri değiştirmek. Düşünceler değişince ruh hali de değişiyor. Haliyle farkındalık artıyor başarı ve performans oranı da yükseliyor. Ne kadar çok farkındalık ortaya çıkarsa o kadar çok iş zamanı keyifli zamana dönüşür ve sürekli kılınır.” diyen Eddi Anter’in bu konuda kullandığı birebir kişisel yönetici danışmanlığı programı var.

Kişisel Yönetici Danışmanlığı, standart hazırlanmış, kalabalık guruplar için sunulan etkisi kısa süren kişisel eğitimlerinden öte kişiye özel bir değişim ve dönüşüm hizmetidir. “Vaktim yok, sabrım yok, ihtiyacım yok” zihniyetindeki yöneticiler için ideal bir programdır. Şahsi ihtiyaçları tespit ederek çözüm üretmek, sonuç odaklı kalıcı çareler bulmak bu danışmanlık hizmetinin başarı sırrıdır.

YÖNETİCİ DANIŞMANI, YAZAR, PSİKOLOG EDDİ ANTER KİMDİR?

1961 yılında İstanbul’da doğan Eddi Anter ilk, orta ve lise eğitimini Nişantaşı Işık Lisesinde aldıktan sonra yükseköğrenimine yurt dışında devam etti. İngiltere’de Brighton Polytechnic’te İşletme bölümünü bitirdi. Amerika’da University of Miami’de Uluslararası Pazarlama yüksek lisansını tamamladıktan sonra Nova Southeastern University’de Klinik Psikoloji dalında yüksek lisansını aldı.

Farkındalık Hapı ve İş’te Farkındalık adları altında Kişisel Dönüşüm ve Kurumsal Eğitimler veren Eddi Anter bireysel danışmanlık hizmeti de sunmaktadır.

Çalıştığı firmalarda üst düzey yöneticilerle birebir çalışmalar yapmaktadır. Kişisel Yönetici Danışmanlığı, standart hazırlanmış, kalabalık guruplar için sunulan etkisi kısa süren kişisel eğitimlerinden öte kişiye özel bir değişim ve dönüşüm hizmetidir. “Vaktim yok, sabrım yok, ihtiyacım yok” zihniyetindeki yöneticiler için ideal bir programdır. Şahsi ihtiyaçları tespit ederek çözüm üretmek, sonuç odaklı kalıcı çareler bulmak bu danışmanlık hizmetinin başarı sırrıdır.

Klinik Psikoloji yüksek lisansı olan, bireysel seanslar yanında kurumsal eğitimler veren, yönetici danışmanlık hizmetleri sunan, yirmi yıllık yazardır. 

Kişisel gelişim temalı, felsefe, psikoloji ve tasavvuf içerikli 10 tane romanı bulunmaktadır.

2006 yılında yayımlanan “Lilly – Ben Bir Arap Yahudi’siyim” adlı ilk romanı aylarca En Çok Satanlar Listesinde yer aldı. 2007 yılında çıkan “Kumbara” adlı ikinci ve 2009 yılında çıkan “İkilem” adlı romanları da uzun bir süre En Çok Satanlar Listesinde kaldı. İnkâr” isimli eser 2011 senesinde, “Kabile” adlı romanı 2014 yılında ve “Ben Benim” adlı kitabıysa 2015’te okuyuculara sunuldu. 2016 yılında yayımlanan “Kesmeşeker” romanını 2017 yılında çıkan “Vakitsiz Kaybedenler” izledi. “Karanlıkta Yürüyen Yabancı” romanı 2019 yılında okuyucuyla buluştu. 2021 yılında El Ele adlı romanı okuyuculara sunuldu. Tüm kitaplar halen Longseller* olarak raflarda yerini korumaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*