En İyi Film Oscar’ı kazanmış en iyi 6 film

6. SCHINDLER’S LIST – 1993

II. Dünya Savaşı’nın korkunç yüzünü siyah beyaz unutulmaz görüntüler eşliğinde ve gerçeklerden esinlenen bir hikâye ile aktarmıştı Spielberg (Oscar aldı). Tipik bir kapitalist olan ve savaş esirlerinin üzerinden kâr sağlayarak filme ve kariyerine başlayan protagonistimiz Oscar Schindler’in yolculuğu çok sürükleyici. Nazi subayı rolünde Ralph Fiennes insanı diken üstünde tutan bir kötü portresi çiziyor. Film, toplam 7 Oscar ödülü almıştı.

5. LORD OF THE RINGS: RETURN OF THE KING – 2003

Peter Jackson, Tolkien’in ölümsüz fantastik kurgu üçlemesini sinema tarihinin en iyi üçlemelerinden birine dönüştürmüştü. Bence ilk film daha iyiydi ama Oscar’ın yaşlı seçicileri dar kalıplı bakışlarından dolayı ilk iki filmi ıskaladıktan sonra final filmini es geçemediler. Film, en çok Oscar ödülü (11) kazanan film oldu (2 ayrı filmle beraber).

4. THE GODFATHER – 1972

Francis F. Coppola’nın dev üçlemesinin (üçüncü film kötü) ilk ayağı. Mario Puzo’nun romanından uyarlama. ABD’nin en ünlü kurgusal mafya ailesi üzerinden mafya ve kapitalizm şiddetinin gerçekçi ama lirik anlatımı. Marlon Brando en iyi erkek oyuncu; M.Puzo ve F.F.Coppola da en iyi uyarlama senaryo  ödülünü almıştı.

3. ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT – 1930

Erich M. Remarque’ın muhteşem anti savaş romanının muhteşem uyarlaması. I. Dünya Savaşı’nda yitip giden gencecik filizlerin trajik hayatları. Lewis Milestone’a en iyi yönetmen ödülünü getiren; yaklaşık bir asır sonra bile sapasağlam ayakta duran zamansız bir klasik. 

2. THE GODFATHER II – 1974

Aileye sadakat, fedakârlık Francis F. Coppola’nın “Baba” destanındaki ikinci bölümün ana temasını oluşturuyor. İlkinden daha iyi olan ender devam filmlerinden. İlk filmde sevdiğimiz her şeyi daha üst seviye bir anlatımla bir sinema şöleni haline getirmiş yönetmen. Al Pacino, rolünü ilk filmdeki gibi kusursuz oynarken; Robert De Niro ilk filmdeki Brando’nun gençliğini aynı mükemmellikte canlandırıyor (Oscar aldı). Film, toplam 6 Oscar ödülü almıştı.

1. PARAZİT – 2019

“Parazit” biz sinema yazarlarının işini kolaylaştıran bir film. Bazı müstehcen ve kanlı sahneler dolayısıyla 18+ bir film olduğunu ve son yılların en iyi filmi olduğunu yazmamız yetecek çünkü. “Parazit”, sarsıcı yapısıyla çoğu Bong Joon Ho (G.Kore) filminde olduğu gibi ateşin altını giderek açarak, komediden trajediye doğru cesur bir yelken açıyor. Bunun meyvesini de Oscar kazanan ilk Asya filmi olarak ve dördü de Ho’ya ait dört Oscar kazanarak almıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*