Beyaz eşya sektöründe yapay zeka uygulamaları

Günümüzün hızla gelişmekte olan teknoloji dünyası içerisinde bugüne kadar çeşitli süreçlerden geçildi. Daha önceki on yıla baktığımız zaman veri iletişimi, internetin yaygınlaşması gibi faktörlere harcanan çalışmaların bugünlerde ve önümüzdeki yıllarda evlerimizde, yanı başımızdaki araçlar üzerinde olduğunu görmekteyiz.

Zaman içerisinde teknolojiden nasibini alan pek çok araç olduğu gibi, günlük hayatlarımızda olmazsa olmaz dediğimiz eşyalar da bu gelişmelerden geri kalmayacak gibi gözü

Yapay zeka

Günümüzde teknolojnin ulaştığı konum çok önemli bir yerde. Yaşanan ilerlemeler neticesinde yapay zeka ile insanlar ve makineler arasında anlamlı bir işbirliği tasarlanabilmesi olasılığı mevcut. Sanal asistanlar denilen dijital asistan programları; internette arama yapma, diğer cihazlara bağlanma gibi işlevleri yerine getirebilen ses kontrollü yapay zeka üzerinde çalışmaktadır. Bu cihazlar akıllı telefonlara yerleştirilebilir veya bağımsız bir cihaz olarak da kullanılabilir. Ev eşyalarının çalışmasını geliştirmek ve otomatikleştirmek için de önemli bir yaklaşımdır. Bu teknoloji sayesinde her gün kullandığımız araçlar bizim gibi düşünebilecek, işlerimizi kolaylaştıran pek çok fırsat sağlayabilecektir. Bu nedenle üretilen ve geliştirilen bazı beyaz eşyalar artık yapay zeka teknolojisi ile donatılıyor.  

Beyaz eşyalarda yapay zeka uygulamaları

Candy Hoover tarafından geliştirilen bulaşık makineleri beyaz eşya sektöründe yapay zeka dönemini başlatan adım oldu. AXI bulaşık makinesi, sesi tanıyan ve kişiye özel olarak çalışan bir bulaşık makinesi. Wifi ile kontrol edilebilen bu araç ne kadar yüklü olduğunu belirtebiliyor, sesi tanıyor, uzaktan kontrol edilebiliyor ve çalışma bittiğinde veya bir sorun olduğunda sesli olarak bildirim yapabiliyor. Beyaz eşya sektörünün yapay zekayla entegre edilmesinde önemli bir noktada bulunan bu ürün, bize gelecekte karşılaşacağımız araçlar ve hayat tarzları ile ilgili ipuçları veriyor. Candy Grubun beyaz eşya sektörüne yönelik geliştirdiği yapay zekalı ürünlerin çalışmalarına devam ediliyor.

İlerleyen süreçte yapay zeka kullanan çamaşır makineleriyle karşı karşıya geldik. Bu araçlar yük ağırlığına ve kumaş tipine göre kullanılacak yıkama gücünü ve deterjanı bağımsız olarak düzenleyebiliyor. Ayrıca deterjan stokta olmadığında otomatik olarak uyarı gönderebiliyor. Kullanıcılar bu teknolojilerden yararlanarak deterjan ve güç tüketimini yaklaşık %30 oranında azaltabilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*