AGİD Yetkilendirilmiş Kuruluşu 2022 yılında “Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeleri” belirledi

AGİD Yetkilendirilmiş Kuruluşu 2021 yılında ‘’Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyelerini ‘’belirledi. Elektrikli ve Elektronik atıkların yönetiminde T.C Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen AGİD, Türkiye genelinde ve yetkisi dahilindeki e-atık kategorileri kapsamında 2021 yılında iş birliği yaptığı Belediyelerin çalışmalarını, toplanan e-atık miktarlarını esas alarak değerlendirdi.

Tüm Türkiye’de AGİD ile iş birliğini sürdüren ve ülke nüfusunun dörtte birini yöneten toplam 86 Belediye çalışmalarının değerlendirildiği organizasyonda e-atık yönetimi çalışmaları ile fark yaratan 6 Belediye belirlendi. 2021 yılında topladıkları e-atık miktarları ile e-atık yönetim sistemine en yüksek katkıyı sağlayan ve ‘’Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler ‘’ sırası ile Aydınlatma ekipmanları atık yönetiminde; Kayseri Kocasinan Belediye Başkanlığı, İstanbul Esenyurt Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Gebze Belediye Başkanlığı. Küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik eşya aletler atık yönetiminde ise yine sırası ile İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Kocaeli İzmit Belediye Başkanlığı ve İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanlığı. AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK konu ile ilgili yaptığı açıklamada; 2019 yılında 46 Belediye ile başladığımız “E-Atıklarda Fark Yaratan Belediyeler” organizasyonun 2021 yıl sonu itibarı ile 86 Belediyeye ulaşmış olduğunu belirterek, “Yerelde atık yönetiminden sorumlu olan Belediyelerimiz ile Sıfır Atık yaklaşımı çerçevesinde etkin ve sürdürülebilir elektrikli ve elektronik atık yönetimi için güç birliği yapıyor ve amaçlara ulaşmak için yerel yönetimler ile kolektif çalışmanın önemine inanıyoruz. Bu çerçevede AGİD olarak her geçen gün iş birliği yaptığımız Belediye sayımızı arttırıyor, sahadaki çalışmalarımızı ise giderek güçlendiriyoruz. “dedi. “Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler” in değerli yöneticileri ve temsilcileri ile bir araya gelerek elektrikli ve elektronik atıkların kaynağında ayrı toplanması çalışmaları ile öne çıkan ve kararlılıkla çalışan tüm belediyelere teşekkürlerini sunduklarını iletti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*