Kärcher 2022 Alman Sürdürülebilirlik Ödülü’nü aldı

Kärcher, kaynak kullanımında örnek oluşturan çalışmalarıyla 2022 Alman Sürdürülebilirlik Ödülü'nü aldı. Kärcher "Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür" projesi ile ödül almaya hak kazandı. Temizlik sektöründe birçok “ilk”e imza atarak öncü konumunu koruyan Kärcher, yenilikçi çalışmaları ile profesyonel ürünler üretmeye devam ediyor.

Kärcher, kaynak kullanımında örnek oluşturan çalışmalarıyla 2022 Alman Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazandı. Ekonomik başarısının yanı sıra sosyal sorumluluk ve çevrenin korunması konusunda da dikkat çekici çalışmalarda bulunan şirketlere her yıl ödül veren Alman Sürdürülebilirlik Ödülü Vakfı, “Dönüşüm Alanı- Kaynaklar” kategorisindeki 1.’lik ödülünü bu yıl Kärcher’e verdi. Kärcher, 2022 Alman Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde birinciliği 7 finalist arasından kazandı. Kärcher “Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür” projesi ile ödülü almaya hak kazandı.

Temizlik teknolojisinde küresel pazar lideri Kärcher’in “Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür” projesi, Kärcher’ın kapsamlı bir sürdürülebilirlik konsepti içinde tarihi anıtların ve binaların korunmasına yönelik ücretsiz temizlik çalışmaları yanında, ekolojik olarak sürdürülebilir bir şekilde temiz su sağlayan yeşil filtreleme sistemlerinin desteklenmesi faaliyetlerini kapsıyor.

Geri dönüşümlü plastik oranını artıracak

2025 yılına kadar Kärcher, ürünlerindeki modern geri dönüşümlü plastik oranını yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyor. Kärcher bu çerçevede çok az malzeme kullanılarak hazırlanan akıllı ambalaj tasarımlarından polistirensiz üretime, plastik dolgu yerine kâğıt dolgu kullanımına ve yüksek geri dönüştürülmüş kağıt içeriğine sahip daha fazla ambalaj çözümleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Alfred Kärcher SE & Co. KG Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Jenner ödüle yönelik şunları aktardı: “Çalışanlarımızın yaratıcılığının ve motivasyonunun bu prestijli ödülle tanınmasından çok memnunuz. Sürdürülebilirlik Kärcher’in genlerinde var. 2021 yılında dünya çapındaki tüm fabrikalarımızın CO2’siz üretim yapmasını sağladık. 2025 yılında ise kendimize bir çok hedef belirledik. Buna modern geri dönüştürülmüş plastiklerin kullanımını artırmak ve plastik atıksız bir pilot üretim başlatmak da dahil.” 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*