Arzum Crust Mix Duo ile yılbaşı sofralarınız için yeni lezzetler hazırlayın

lezzetlerle donatmanızda en büyük yardımcınız olacak. Çırpıcı, karıştırıcı ve hamur yoğurucudan oluşan üç fonksiyonuyla birçok tarifi kolaylıkla hazırlamanıza

Yılbaşı gecesi sevdiklerinizle birlikte çeşit çeşit lezzetlerle donatılmış zengin bir sofra etrafında buluşmak gibisi yoktur. Arzum’un en yeni ürünü Crust Mix Duo Stand Mikser ile yeni yıla girerken aileniz için birbirinden lezzetli hamur işleri, pasta ve tatlılar, iştah açıcı yiyecekler hazırlayabilir, yılbaşı sofranızı unutulmayacak bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.     

Üç ayrı fonksiyon sınırsız lezzet

Yeni Arzum Crust Mix Duo, 1000 watt motor gücü, çırpıcı, karıştırıcı ve hamur yoğurucudan oluşan üç ayrı fonksiyonuyla yılbaşına özel tasarladığınız birçok tarifi kolaylıkla hazırlamanıza olanak sağlar. Yumurta beyazı, ağır krema, kaynatılmış şekerli karışımlar, pandispanya veya mayonez için çırpıcı aparatı, pasta, kurabiye, kek, çörek ve hamur işleri için karıştırıcı aparatı, mayalama hamuru ile yoğrulan ekmek, poğaça gibi lezzetler için hamur yoğurucu aparatı ile Yeni Crust Mix Duo, yeni yılda mutfaktaki en büyük yardımcınız olacak.

Yılbaşı gecesine özel pastalar 

Arzum’un en yenisi Crust Mix Duo, cam ve paslanmaz çelik olmak üzere iki hazneye sahip. Toplam beş litre kapasiteli haznede büyük miktarda malzemeyi yoğurabilir, çırpabilir ve karıştırabilir, kalabalık yılbaşı sofraları için enfes lezzetler hazırlayabilirsiniz. Altı kademeli hız ayarından ihtiyacınıza yönelik olanı seçebileceğiniz Arzum Crust Mix Duo’nun üç farklı renk seçeneğinden biri mutlaka sizin zevkinize göre.

Siz de bu yılbaşında yeni Crust Mix Duo ile lezzetli ve zengin sofralar kurabilir, bu güzel geceye özel hazırlayacağınız ahududulu ve kestane kremalı yılbaşı pastası ile gecenizi daha da unutulmaz hale getirebilirsiniz.

AHUDUDULU ve KESTANE KREMALI YILBAŞI PASTASI

Malzemeler

PASTA TABANI İÇİN;
250 gram yumuşak tereyağ
225 gram toz şeker         
Yarım çay bardağı süt

1 paket vanilin                  
4 yumurta
250 gram un       
1 paket kabartma tozu  

KESTANE KREMASI İÇİN;
 
450 gram kestane
100 gram toz şeker
400 gram su                                       
1 çay kaşığı vanilya aroması                        
Yarım çay kaşığı tuz
200 gram krema                                              
 1 çay kaşığı granül kahve

AHUDUDU DOLGUSU İÇİN;
 
2 su bardağı ahududu    
2 tatlı kaşığı limon suyu 
1 su bardağı şeker
100 ml su                            
 12 gram toz Jelatin

ŞURUP İÇİN;
 
250 gram su
100 gram şeker                
 50 gram ahududu

PEMBE ÇİKOLATALI GANAJ İÇİN;
 
120 gram krema               
200 gram beyaz çikolata               
 50 gram ahududu

Hazırlanışı:

Tereyağı ve toz şekeri Crust Mix Duo Stand Mixer’in karıştırma haznesinde pürüzsüz ve kremamsı bir hale gelene kadar 5’inci hız derecesinde çırpıyoruz. Ardından süt ve yumurtaları ekliyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri de ekleyerek çırpmayı sürdürüyoruz. Hazırladığımız karışımı, tabanı düz bir kek kalıbına alıyoruz. Önceden 160 – 180 derecede fanlı modda ısıttığımız fırında karışımımızı 40 dakika pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra 15 dakika bekliyoruz. Kestanelerimizin alt kısımlarını çarpı şeklinde çizip 180 derecedeki fırına yerleştiriyoruz. 30 – 40 dakika kabukları açılana kadar fırınlıyoruz. Daha sonra bir sos tenceresi içine su ve şekeri ekleyerek kaynatıyoruz. Ardından vanilya aroması ve ayıkladığımız kestanelerimizi ekliyoruz ve su yarısına gelene kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Kestaneleri Crust Mix Duo Stand Mixer’in karıştırma haznesine alıyoruz ve yavaştan hızlıya doğru karıştırarak püre haline getiriyoruz. Karıştırma haznesine kremayı ve sıvı hale getirip soğuttuğumuz granül kahveyi alıp çırpma aparatı yardımıyla çırpıyoruz. Ardından haznenin içine kestane püresini ekliyoruz. Spatula yardımıyla karıştırıp sıkma poşetinin içine alarak buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

Ahududuları, limon suyunu, şeker ve suyu bir sos tenceresine alarak suyu 3’te 1 oranında çekene kadar kaynatıyoruz. Karışıma jelatini ekleyerek blenderla karıştırıyoruz. Bu karışımı da sıkma poşetine alarak buzdolabına koyuyoruz. Bir sos tenceresi içine su, şeker ve ahududuları alarak kaynatıyoruz. Karışımdan bir süzgeçle ahududuları ayırıp berrak bir şurup elde ederek soğumaya bırakıyoruz. Kalıbından çıkarttığımız pasta tabanını ortadan ikiye kesiyoruz ve tabanın iç kısımlarına şurubu sürüyoruz. Tabanımızın alt kısmına bir ahududu karışımı bir kestane kreması olacak şekilde sırasıyla iç dolguyu ekliyoruz ve üst katını yerleştiriyoruz. Pastamızın üst kısmına, kalan kestane kremamızı sürerek kaplamayı bitiriyoruz. Krema ve ahududuları bir sos tenceresinde kaynatıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı tekrar çırparak pürüzsüz hale getiriyoruz. Sıcak karışıma beyaz çikolatayı ekliyoruz. Hazırladığımız ganajı istediğimiz dekoratif görüntüye göre pastamızın üzerine ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak taze ahududu, kestane ve pudra şekeri gibi malzemelerle son haline getirerek pastamızı buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. 2 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*