Arçelik ve Biosy BİO2Flow Yüksek Akış Oksijen için bir cihaz üretti

Arçelik ile sağlık sektöründe başta ventilatörler olmak üzere yüksek teknoloji medikal cihazların Ar-Ge çalışmalarını yapan Biosys, stratejik bir iş birliği anlaşması yaparak COVID-19 tedavisinde kritik öneme sahip ‘BİO2Flow’ yüksek akış oksijen terapisi cihazını üretti.

Arçelik, Türkiye’nin COVID-19 pandemisi ile mücadelesinde ön saflarda yer almaya devam ediyor. Daha önce sağlık sektörünün koronavirüs salgını ile ortaya çıkan ihtiyaçlarına solunum cihazı üretimiyle destek olan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Aselsan ve Baykar firması ile birlikte Biosys’in geliştirdiği mekanik ventilatörün seri üretimini yapan Arçelik ve Biosys, şimdi de COVID-19 tedavisinde kritik öneme sahip ‘BİO2Flow’ yüksek akış oksijen terapisi cihazı ile dünyaya nefes oluyor.

Biosys ile geliştirilen ‘BİO2Flow’ yüksek akış oksijen terapisi cihazının sağlık sektöründe önemli bir adım olduğunu belirten Arçelik Üretim ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız,“Yaşadığımız bu zorlu süreçte Arçelik olarak sahip olduğumuz güç ve çeviklik ile salgınla mücadele seferberliğine tam destek vererek, tüm imkanlarımızı devreye soktuk. Salgınla mücadelenin en başından itibaren, milli seferberlik duygusu ile gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Biosys, Aselsan ve Baykar iş birliği ile ilk yerli ve milli mekanik 5 bin adet ventilatörün üretimini tamamladık. Güçlü Ar-Ge yapımız sayesinde yine bir ilke imza atarak sağlık çalışanlarının ihtiyacına hızlı bir şekilde yanıt verdik ve Arçelik markamızla Ultra Hijyen Serisi’ni, Beko markamızla da Aktif Hijyen Serisi’ni tasarlayarak tüketicilerimizle buluşturduk. Şimdi de yine milli seferberlik duygusuyla Biosys ile yeniden ele ele vererek yüksek akımlı oksijen tedavisi sağlayan BiO2Flow ile dünyaya nefes olma hedefiyle yola çıktık. Yüksek bilgi, donanım ve tecrübeye sahip Arçelik ve Biosys Ar-Ge mühendislerinin, ortak çalışmaları sayesinde, doktorların ve sağlık çalışanlarının saha deneyimlerine dayanılarak, detaylı bir ön araştırma ve tasarım süreci sonrasında geliştirilen BiO2Flow, ileri düzey üretim teknolojilerine sahip Çerkezköy’deki tesislerimizde üretildi. BİO2Flow yüksek akış oksijen terapisi cihazının COVID-19 tedavisinde büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca yoğun bakım ünitelerinden bağımsız çalışabilen ve taşınabilen BİO2Flow cihazımız sağlık çalışanlarına da büyük destek sağlayacak” dedi.

Cemal Erdoğan

Biosys Kurucusu ve Genel Müdürü Cemal Erdoğan, “Biosys olarak pandeminin başlamasıyla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın öncülüğünde Arçelik, BAYKAR ve ASELSAN firmaları ile güçlerimizi birleştirdik. Tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu ve sınırlı sayıda üretimi bulunan mekanik ventilatörleri, tamamiyle yerli imkanlarla çok kısa bir süre içerisinde üretmeyi başardık. Aradan geçen bir yılın ardından Covid-19 tedavisinde en kritik cihazlardan biri olan BiO2Flow Yüksek Akış Oksijen Terapisi Cihazının Ar-Ge ve üretim çalışmalarını Arçelik ile iş birliği yaparak tamamladık. 

BiO2Flow Yüksek Akış Oksijen Terapisi Cihazı, pandeminin bu zorlu döneminde canı pahasına sahada mücadele eden sağlık çalışanlarımızın Covid-19 ile mücadelesinde destek olmak amacıyla hastanelerimizde aktif olarak kullanılmaya başlandı.”    

Yüksek Akış Oksijen Terapisi (High Flow Oxygen Therapy – HFO Therapy) Nedir?

Yüksek Akış Oksijen Terapisi, doğrudan bir akış ölçere (100L/ dakikaya kadar ayarlanmış) bağlı bir hava-oksijen karıştırıcısından veya bir oksijen akış ölçere bağlı bir türbindeki daha yeni teknolojilerden oluşan bir sistemdir. % 100’e kadar oksijen içeren gaz karışımı, 31-37 ° C’de şartlandırılmış ve suyla tamamen doymuş (bağıl nem: % 100) gaz veren ısıtılmış bir nemlendiriciye yönlendirilir. Gazlar hastaya, yüksek akış sağlamak ve su yoğunlaşmasını sınırlandırmak için yapılandırılmış basit bir özel arayüz, burun tırnakları veya kanül yoluyla verilir.  Üst solunum yolundaki HFOT sistemindeki sabit yüksek gaz akış hızı, yüksek oksijen miktarı verilmesi, pozitif son ekspiratuar basınç (PEEP) etkisini destekler. Kandaki oksijen düzeyini etkili ve hızlı bir şekilde yükseltir.

Nihat Bayiz

Covid-19’da görülen hipoksemik solunum yetmezliğinde solunum kası aktivitesi, yüksek solunum dürtüsü nedeniyle özellikle yüksektir. HFOT, solunum yükünü azaltabilir ve sonuç olarak akciğer hasarını hafifletebilir. Yüksek oksijen akış hızına rağmen, yüksek akış oksijen terapisi; non-invaziv mekanik ventilasyon desteğinden ve standart oksijenden daha iyi tolere edilir. Yüksek akışlı terapi, kendiliğinden (spontan) nefes alan ancak nefes alma işi zorlaşan veya yetersiz olan hastalarda yararlıdır. Solunum yetmezliği, post kardiyak cerrahi, kalp yetmezliği, bronkoskopi esnasında ve ekstübasyon sonrası gibi durumlardaki hastalarda kullanılması uygundur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*