Hava temizleme cihazı alırken bunlara dikkat edin

Pandemi nedeniyle kapalı alanlarda ve evlerde daha çok vakit geçirilmesi tabii ki bir farkındalık oluşturdu ve hava temizleme cihazlarına olan talebi artırdı. Tüketicilerin bu konuda dikkatli olmalarını, ürün alırken cihazların fonksiyonları ve kalitesini iyi araştırmalarını öneririm. Temiz bir iç ortam havası için yalnızca temel filtreleme teknolojisi yeterli olmayabiliyor.

Daikin, doğru hava uzmanı kimliğiyle çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi gerçeğiyle yaşadığımız bugünlerde soluduğumuz havanın kalitesi giderek daha çok önem kazanıyor. Bu sorumluluğun farkında olan Daikin, geliştirdiği teknolojiler ve ürünlerle iklimlendirme sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor.

Evlerde veya kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesinin kapalı alanlardaki hava temizleme cihazlarına olan ilgiyi artırdığını belirten Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Pandemi nedeniyle kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi tabii ki bir farkındalık oluşturdu ve hava temizleme cihazlarına olan talebi artırdı. Daikin markalı hava temizleme cihazlarının satışında 3 kata varan bir artış gerçekleşti. Pandemiyle beraber birçok marka da piyasaya girince fiyat ve kalite olarak bir karışıklık oluştu. Tüketicilerin bu konuda dikkatli olmaları, ürün alırken cihazların fonksiyonları ve kalitesini iyi araştırmalarını öneririm. Temiz bir iç ortam havası için yalnızca temel filtreleme teknolojisi yeterli olmayabiliyor. Bu nedenle cihaz seçerken bağımsız test kurumu onayları, yurt dışındaki test raporları mutlaka sorgulanmalı. Sağlığımız şakaya gelmez.”

Daıkın’den iki yeni hava temizleme cihazı

Temiz ve doğru havaya en çok ihtiyaç duyduğumuz pandemi günlerinde iki yeni hava temizleme cihazını kullanıcılarıyla buluşturan Daikin’in bu ürünleri patentli Flash Streamer teknolojisini içinde barındırarak güvenli ve sağlıklı bir hava sunuyor.

Daikin’in üstün flash streamer teknolojili ve elektrostatik HEPA filtreli yeni hava temizleme cihazları MC55W ve MCK55W, kullanıcılara temiz ve doğru havanın anahtarını veriyor. Flash Streamer teknolojisi yüksek hızlı elektronlar ile toz, polen, koku gibi istenmeyen faktörlerin moleküllerini ayrıştırarak yok edilmesi esasına dayalı olarak çalışıyor. Bu teknoloji sayesinde partiküller daha ilk aşamada yok olmaya başlıyor. Daikin patentli bu teknoloji, sektörün en yenilikçi ve iddialı hava temizleme teknolojisi olarak gösteriliyor.

MC55W ve MCK55W hava temizleme cihazları flash streamer teknolojisinin yanı sıra elektrostatik HEPA filtre ile güçlerini üst düzeye çıkarıyor. 0,3 μm büyüklüğündeki partiküllerin yüzde 99,97’sini yakalayan elektrostatik HEPA filtre, filtrenin inceliğine dayanan geleneksel HEPA filtrelere kıyasla daha düşük basınç kaybına sahip. Bu da daha iyi temiz hava anlamına geliyor. Daikin’in benzersiz ‘flash streamer’ teknolojisi, elektrostatik HEPA filtre üzerinde tutulan zararlı maddeleri ve koku giderici filtre tarafından emilen kokuları ayrıştırıyor. Geleneksel hava temizleyicilerden farklı olarak, kolayca kirlenen ve düzenli olarak değiştirilmesi ve atılması gereken aktif karbon filtresine ihtiyaç bırakmıyor. Cihazlar için tasarlanmış filtreler 10 yıl süreyle kullanılabiliyor. Yeni hava temizleme cihazları MC55W ve MCK55W, standart toz ve koku sensörlerinin yanı sıra çok daha hassas PM 2.5 sensörleri de barındırıyor. Böylece gözle görülmeyecek kadar küçük olan ve solunum yollarına zarar veren partiküller dahi cihazda hapsedilip etkisiz hale getiriliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*