2021 yılında ilk çeyrekten sonra düzelmeler bekliyoruz

Altınoğlu Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Özaltın

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2020 yılı kurumunuz açısından nasıl geçti?

2020 biraz karmaşık olsa da özellikle beyaz eşya sektörü açısından iyi geçti. En önemli sıkıntı beyaz eşyada arza talep veremedik. Özellikle klima ve derin dondurucu, buzdolabı gibi ürün gruplarında satacak ürün bulamadık. Beyaz eşya bu şekilde iken küçük ev aletleri, hediyelik tekstil ve mobilyada duranlık ve düşüşler yaşadık.

Pandeminin hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük etkilerinin olduğu bir yıl geçirdik. Sizce pandemi 2020’yi nasıl etkiledi, 2021 ve sonrası için nasıl değişimler öngörüyorsunuz?

Aslında sadece 2020 olarak değil, 2018 yılı Ağustos ayından bu yana gözümüzü açamadık.

Hep buhran oldu. 2021 yılında ilk çeyrekten sonra düzelmeler bekliyoruz. Üretilen aşıların güveni insanlarda olumlu yönde görülüyor. Umuyoruz bu illetten acilen kurtuluruz.

Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler, lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?

Bu yıl herhangi bir yatırım düşünmedik. Öncelikli amacımız personelimiz korumak ve gelir ödeme dengemizi tutmaktı.

2020 yılında bayilerin yaşadığı genel sorunlar nelerdir? Bu sorunlar için gelecek döneme dair çözüm önerileriniz nelerdir?

Yeterli derecede ürün bulamadık. Firmalardan da gerekli destekler, gerekli reklam çalışmaları gelmedi. Umarım yeni yılda ürünsüz kalmayız, dış piyasa kadar iç piyasada da güçlü olabiliriz.

Genel olarak 2021 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak? Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

2021 yılında hep hayır duymak, hayırlı şeyler konuşmak ve hep iyimser düşünmek istiyorum. İlk çeyreği seyredip, kısa ölçekli değerlendirmeler yaparak yürüyeceğiz. Pandemi biterse sektör olarak şahlanırız. Çok fazla ertelenen düğün var. Bunlar olmaya başladığında sektör canlanacak.

Bütün Dağıtım Kanalı ekibine bu zor yılda da yanımızda oldukları için, sektörümüzün değerlerini anlık bizlere ulaştırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Herkese güzel, aydınlık, pandemisiz, sağlıklı bir hayat diliyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*