Yeni araştırma: Avrupa’nın Akıllı Ev Ülkeleri

İnsanlar hızlı yaşam temposuna uyum sağlamak için gün geçtikçe teknoloji meraklısı bir hâl alıyorlar. Günlük yaşamda kullandıkları nesnelerden evlerine kadar her konuda teknolojiden yardım alıyorlar.

Smart home app, remote control. Home appliances set and mobile phone against white background, banner. Fridge, electric stove and washing dryer machine. 3d illustration

Homedit.com akıllı ev teknolojilerini en çok benimseyen Avrupa ülkeleri ile ilgili bir araştırma yaptı. Önce akıllı ev aletlerini araştırdıkları ve Avrupa’nın an kalabalık 20 ülkesinin Google aramalarını analiz ettikten sonra sonuçları paylaştılar. Bu sonuçlara göre Birleşik Krallık, Avrupa’nın akıllı ev ülkesi unvanını kazandı. Birleşik Krallık ’ta ayda 229.860 akıllı ev aleti araması yapıldığı tespit edildi. Bu aramalar arasında 165.000 aramayla akıllı televizyon birinci sırada yer aldı. Listenin ikinci sırasında 107.480 akıllı ev aleti aramasıyla Almanya yer aldı. Almanya’da da 90.500 ortalamayla İngiltere’de olduğu gibi akıllı televizyonlar birinci sırada. Hollanda listeye üçüncü sıradan ayda 66.640 akıllı ev aleti aramasıyla girdi. Hollanda’da yapılan aramaların %60’ı yani ortalama 40.500’ü akıllı televizyonlara ait.

Avrupa’nın listenin altında yer alan akıllı ev ülkeleri

Macaristan’da Avrupa’nın akıllı ev ülkesi olan Birleşik Krallık ’tan 229.750’den az aramayla yani aylık ortalama 110 aramayla listenin sondan üçüncü sırasında yer aldı. Diğer ülkelerin aksine Macaristan’da akıllı ev aletleri aramalarında birinci sırada ortalama 30 aramayla akıllı termostat ve akıllı kamera yer alıyor. Yunanistan’da yapılan aramaların Macaristan’da aylık ortalama yapılan aramaların yarısından az olduğu tespit edildi. Bu sebeple Yunanistan listede sondan ikinci sırada yer alıyor. Yunanlılar akıllı ev aletleri için aylık ortalama 50 kez arama yapıyor. En çok aranan akıllı ev aletinin ise çoğu Avrupa ülkesi gibi akıllı televizyon olduğu anlaşıldı. Yunanistan akıllı televizyon için her yıl ortalama 20 arama yapıyor. Son sırada akıllı ev ekipmanları için ayda ortalama 10 arama yapan Sırbistan yer alıyor. En çok aranan ürünler diğer ülkelerle eşleşse de Smart Tv ayda ortalama 10 arama ile tek ürün oldu.

En çok aranan akıllı ev aletleri

Akıllı ev aletleri arasında 483.000’den fazla aramayla favori akıllı televizyon oldu. Avrupa’da internet bağlantısı, çeşitli talepler üzerine uygulamalar sunan akıllı televizyonlar 512.950 kez arandı. İkinci sırada Avrupalıları hem serinleten hem ısıtan akıllı termostat yer aldı. Akıllı Termostat için Avrupa’da ayda ortalama 29.500 arama yapılıyor. Üçüncü en çok aranan ürün ise Avrupa genelinde ayda ortalama 19.250 aramaya sahip wi-fi ile tasarlanmış akıllı prizler oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*