Arçelik yeni serisi Ultra Hijyen’in lansmanını yaptı

Arçelik, pandemi sürecinde değişen tüketici alışkanlıklarından yola çıkarak hijyen serisini tasarladı.

Yenilikçi bakış açısı ve güçlü Ar-Ge yapılanmasıyla fark yaratan çalışmalara imza atan Arçelik, Ultra Hijyen Serisi’ni tanıttı. Online olarak gerçekleştirilen lansmanda ürünleri basın mensuplarına tanıtan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesinin ardından aslında hepimiz hiç bilmediğimiz, daha önce yaşamadığımız bir sürece tanıklık etmeye başladık. Evde kaldığımız sürede haliyle endişelerimiz de arttı. Salgının bulaşma riskinin hijyenle birebir ilişkili olması aklımıza ‘Tüketiciler için ne yapabiliriz?’ sorusunu getirdi. Kolları sıvayıp yepyeni bir seri için çalışmaya başladık” dedi.

Can Dinçer: “Güçlü Ar-Ge yapımız sayesinde bir ilke daha imza attık”

Can Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin öncü şirketlerinden biri olarak esnek ve çevik üretim anlayışımız ve güçlü Ar-Ge yapımız sayesinde yine bir ilke imza atarak tüketicilerin ihtiyacına hızlı bir şekilde yanıt verdik: ‘Evinizi Koruma Teknolojisi’ olarak konumlandırdığımız ‘Ultra Hijyen Serisi’ni tasarladık. Serimizde; UV Bölmeli Buzdolabı, Ultra Hijyen Fonksiyonlu Bulaşık Makinesi, Dezenfeksiyon Programlı Ankastre Buharlı Fırın, UV Hijyenik Havalandırma Programlı Kurutma Makinesi, Oksi Hijyen Programlı Çamaşır Makinesi, Hijyenik Havalandırma Sistemli Çamaşır Makinesi, UV Temizleme Cihazı olmak üzere 7 farklı ürün bulunuyor.”

Can Dinçer

Prof. Dr. Önder Ergönül: “Koronavirüs deneyimi Türk toplumunda birçok konuda değişimin temellerini atabilir”

Toplantıda pandemi döneminde hijyen, yeni normalleşme süreci ve alışkanlıklarla ilgili görüşlerini paylaşan Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül,Önemli enfeksiyon hastalıklarının tarih boyunca dünyanın seyrini değiştirdiği bilinir.  Bugün tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ise, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en büyük global felaket olarak kabul edildi. Yaşanan bu süreç insanların kişisel alışkanlıklarını ve tercihlerini radikal şekilde değişmeye zorladı. Yaşam biçimlerinden, tüketim alışkanlıklarına ve iş yapış modellerine kadar hayatın tüm noktasında tercihler değişti. Yeni normal olarak adlandırılan bir değişimden geçiyoruz. Bundan sonra başka salgınlar da olabilir. 5-10 sene sonra yeni ataklarla karşılaşabiliriz. Ne yazık ki aradan zaman geçince şimdi uygulanan önlemler unutulabiliyor. Bu nedenle şu anda ne öğretebiliriz diye bakmalı, bu fırsatı iyi kullanmalıyız. Bilime değer vermek öne çıkmalı. Koronavirüs deneyimi Türk toplumunda birçok konuda değişimin temellerini atabilir.”

Seride ambalajlı gıdaları hijyenik hale getiren buzdolabı da var; anahtarı, cep telefonunu temizleyen UV temizleme cihazı da…

Arçelik’in Ultra Hijyen Serisi’nde yer alan UV Bölmeli Buzdolabı, ultra hijyen bölmesi sayesinde buzdolabına yiyecekleri yerleştirmeden önce hijyenik hale getirmek için harcanan zamandan tasarruf sağlarken, ultraviyole ışınları ile ambalajlı gıdaların temizlenmesi konusunda şüphe bırakmıyor. Buzdolabındaki bu özel bölme, ihtiyaç olmadığında 0 derece bölmesi olarak da kullanılabiliyor. UV Hijyenik Havalandırma Programlı Kurutma Makinesi’ndeki, UV hijyenik havalandırma programı, ultraviyole ışınları sayesinde kıyafetleri hijyenik hale getiriyor. Arçelik Dezenfeksiyon Programlı Ankastre Buharlı Fırın; teknolojisi ile dışarıdan alınan ekmek ve hamur işi gibi gıdalarda hijyen sağlıyor, sipariş ile dışarıdan alınan ambalajlı gıdaların yüzeyindeki bakteri ve virüsleri 70°C dezenfeksiyon programı ile 15 dakika içerisinde yüzde 99.9 oranında öldürüyor. Sıcaklığa dayanıklı mutfak ve emzik, biberon gibi bebek eşyaları ise 120°C dezenfeksiyon programı ile 20 dakika içerisinde pratik bir şekilde dezenfekte ediliyor. Çamaşır makinesinde sunduğumuz 2 üründen biri olan Oksi Hijyen Programlı Çamaşır Makinesi, deterjan çekmecesi içine takılı özel bir kap sayesinde oksijen bazlı çamaşır suyu kullanma imkanı veriyor. Çamaşırlarında oksijen bazlı çamaşır suyu kullanmak isteyen ancak kıyafetlerine ve makinelerine zarar verecek endişesi yaşayan tüketiciler, Oksi Hijyen programı ile bu endişelerinden kurtuluyor. Diğer çamaşır makinesi ise Hijyenik Havalandırma Sistemli Çamaşır Makinesi. Covid-19 ile birlikte hayatımıza giren çamaşırları havalandırma ihtiyacı, bu ürün ile kısa sürede ve zahmetsizce karşılanıyor. Arçelik Ultra Hijyen Fonksiyonlu Bulaşık Makinesi’nde yüksek sıcaklık ve ekstra durulamaya ek olarak tasarlanan çamaşır suyu uygulaması ile doğru zaman ve miktarda çamaşır suyu kullanılarak hijyenik bir yıkama garanti altına alınıyor. UV Temizleme Cihazı’ndaki Ultraviyole ve Isı Destekli Hijyen programı, kişisel eşyalar, paketli gıdalar, bebek mutfak malzemeleri için hijyen sağlıyor.

Önder Ergönül

Can Dinçer: “İnsanlar yeni normali kabullendi, dezenfeksiyon kavramı hayatımıza girdi”

“Tüketicilerin pandemi döneminde temel dezenfeksiyon yaklaşımını görmek, hijyen rutinlerini, ihtiyaçlarını saptamak ve buna paralel olarak geliştirilebilecek yeni ürünlere yaklaşımlarını anlamak üzere dünya genelinde müşterilerimize yönelik bir araştırma yaptık. Global araştırmamızı 31 ülkede, 45-60 dakika arasında süren video görüşmeleriyle gerçekleştirdik.  Araştırmanın Türkiye ayağında ise 1203 katılımcının verilerini dikkate aldık. Bu araştırma bize üzerinde çalıştığımız seri ile çok önemli fikirler verdi” diyen Can Dinçer, araştırmanın detaylarını paylaştı.

Global araştırmadan öne çıkanlar

  • İnsanlar Covid-19 ile birlikte gelen yeni normalin farkında ve bunu kabullendiler.
  • Ev ortamının önemi arttı, hijyenik ve konforlu olmasına yönelik eğilimler arttı.
  • Virüs ile beraber hayatımıza dezenfeksiyon kavramı girdi ve davranış şekli halini almaya başladı.
  • En çok ihtiyaç duyulan alanlar; dışarıdan temin edilen gıda ve ürünler ile anahtar, cüzdan gibi sık kullanılan eşyaların dışarıdan gelindiğinde dezenfekte edilmesi. Bu tip eşya ve tüketim maddelerini hijyenik hale getirecek imkanı olmayanlar etkili olduğundan emin olmasalar da balkon ve benzeri alanlarda bekletme yöntemine başvuruyorlar.

Türkiye’den öne çıkan başlıklar

  • Bekletme ile ilgili en çok yakınılan konu zaman kaybı, bulaş riski, uğraştırıcı olması, bekleme süresinin yeterli olmadığı endişesi ve ürünlerin bozulma riski.
  • Ambalajlı ürünleri yıkama/silme işlemi hakkında en çok yakınılan konu zaman kaybı ve ürünlere dokunurken virüs bulaşma riski.
  • Tüketicilerin yarısı gıdaların dezenfeksiyonu için UV ışınlarından faydalanabilmeyi istiyor, fakat önemli bir kısım sağlığa ve gıdalara zarar verme ihtimali sebebiyle bu konuda kararsız kalıyor. UV ışını kullanımına en uygun beyaz eşya ise buzdolabı olarak görülüyor.
  • Dezenfekte edilmesi elzem görülen ve işlem sırasında zorlanılan ürünlerin başında sebze ve meyveler geliyor. Bunun yanı sıra, yumurta, temel gıda, et ürünleri, ekmek ve hazır hamur işleri dezenfekte ederken en çok zorlanılan ürünler.
  • Kıyafetler için yıkama dışında, bekletme yöntemi uygulanıyor, yüksek sıcaklıkta yıkama eğilimi burada da mevcut. Sık yıkanamayan kıyafetler için ise bekletmenin dışında ütü ile buhar/sıcak uygulama ve kurutmada kısa programda tazeleme tercih ediliyor.
  • Kurutma makinesinde kıyafetleri hijyenik hale getirmenin daha iyi bir yöntem olduğunu düşünenlerin sayısı farklı yöntemleri deneyenlere oranla fazla.

Dipnot:

  1. Virüs ve bakteri testleri Yeditepe Üniversitesi Biyosidal ve AR-GE Laboratuvarları, AntiMikrop AR-GE ve Biyosidal Analiz Merkezi ve Ekoteks Laboratuvar ve Gözetim Hizmetleri’nde gerçekleştirilmiştir. Ürünlerin etkili olduğu virüs ve bakterilerin detaylı listesi için www.arcelik.com.tr
  • Çamaşır Makinesi üzerindeki 1 saat 10 dakika süreli, 4 kg yük kapasiteli ve 40°C’de çalışan Oksi Hijyen Programı Escherichia coli ve Staphylococcus aureus bakterilerinin ve Poliovirus type 1 ve Adenovirus type 5, Murine Norovirus ve Bovine Coronavirüs %99,9’unu öldürmektedir. Çamaşır makinesi için oksijen bazlı çamaşır suyu kullanılmalıdır.
  • Çamaşır Makinesi üzerindeki 58 dakika süreli ve 2 kg kapasitelik Hijyenik Havalandırma programı 60°C’nin üzerinde minimum 20 dakika kalarak Escherichia coli ve Staphylococcus aureus bakterilerinin ve Poliovirus type 1, Murine Norovirus ve Bovine Coronavirus virüslerinin %99,9’unu öldürmektedir.
  • Fırın: Buhar destekli fırın üzerinde bulunan 70°C 15 dakika dezenfeksiyon programı ve 120°C 20 dakika yoğun dezenfeksiyon programı Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Aspergillus niger bakteri ve küflerinin ve Poliovirüs type 1, Adenovirüs type 5, Murine Norovirüs, Bovine Coronavirus virüslerinin %99,9’unu öldürmektedir.
  • Bulaşık makinesi: Bulaşık Makinesi üzerindeki 164 dakika süreli Yoğun 70°C / Süper 70°C programının UltraHİJYEN / Aktif Hijyen fonksiyonu ile çalıştırılması koşulunda Escherichia coli, Staphylococcus aureus ve Candida albicans bakterilerinin ve Poliovirus type 1, Adenovirus type 5, Murine Norovirus ve Bovine Coronavirus virüslerinin %99,9’unu öldürmektedir.

1 Comment

  1. merhaba.sağlıkıyım ebe olarak covit şuanda da filiyasyona çalışıyorum.2 yıldır bulaşık makianm çamaşır makinam arızalı idi.maddi durumdan ha bugün ha yarın derken ertelemek zorunda kaldım.ama cuma günü kabul günüm oldu kombimde dahil olmak üzre hepsi iflas bayrağını cekti.şuan bile banyo yapmayı gecdim soğukdayım.mağza mağza gezebilecek bir drumum yok .fiatlarıda bilmiyorum makinaların özeliklerinide.bana yardımcı olabilirmisiniz.fırınımda yok fırın üstü kulanıyorum.çamaşır makinası .bulaşık makinası fırın buzdolabı set şekinde nasıl nerden kampanyalı taksitli alabilirim.:(şimdiden teşekkür ederim.05327081098 tel. numaram. e posta arkadaşımın..

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*