Klimasan, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almayı başardı

Türkiye'nin ilk ticari soğutucu üreticisi Klimasan A.Ş., hem ticari soğutucu hem de derin dondurucu alanında sektöründe Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ve uluslararası geçerliliğe sahip "Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi" alan ilk şirket oldu.

Klimasan A.Ş., korona virüs (Kovid-19) salgını sürecinin enbaşından itibaren Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu fabrikasında güvenli üretim uygulamaları ve düzenlemelerini hayata geçirdi. Enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürlerini eksiksiz yerine getiren şirket, tedarik zincirindeki akışını başarıyla sürdürdü. Klimasan, aldığı tedbirler ve başarılı uygulamalarıyla üretime ara vermeden yurtiçi ve yurt dışında dünya markası olan müşterilerine taahhütlerini yerine getirmeye devam ediyor.

14 Ağustos 2020 tarihinde TSE tarafından gerçekleştirilen denetim kapsamında üretim alanları, personel servisleri, pandemi eğitimleri, atık yönetimi, ofislerin uygunluğu, hijyen teçhizatları, yemekhane, dinlenme alanları, tuvaletlerin sterilizasyonu ve hizmet tedarikçilerinin kontrolleri gibi birçok detay vardı. Klimasan ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ için tüm yeterlilik kriterlerini başarıyla yerine getirdi. Böylece pandeminin Çin’de tehlikesini arttırdığı 28 Ocak tarihinden itibaren hayata geçirdiği önlemler, çalışanları için her alanda aldığı üst düzey hijyen tedbirleri ve tüm paydaşlarının sağlığını gözeten uygulamalarıyla Klimasan hem ticari soğutucu hem derin dondurucu alanında sektöründe Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alan ilk firma oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan EMEA (Europe- Middle East- Africa) Operasyonlar Üst Direktörü AlperEROL, “Klimasan Kriz Yönetimi Ekibi olarak öngördüğümüz tüm risk tedbirleri sonucu T.C. SağlıkBakanlığı’nın yönergeleri doğrultusunda şirketimizde önlemler aldık. Sistem için gerekli dokümantasyonyapısını ve aksiyon planlarını işyeri hekimimiz ve İSG ekibinin koordinasyonuyla hızlı bir şekilde oluşturduk.Sürekli eğitimlerle çalışanların hem iş hem de özel hayatlarında virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgilifarkındalıklarını artırdık. Üretim alanlarının, ofislerin, personel soyunma odaları ile yemekhane ve sosyalalanların uygunluğunu temin ettik. Personel servisleri dahil tüm dış hizmet tedarikçilerinin kontrolleri gibiçeşitli alanlarda aldığımız tedbir ve uygulamalarla TSE’nin denetiminden başarıyla geçtik. Devam edensüreçte sürekli iyileştirme ilkemizle hiçbir ihmale izin vermeden, güvenilir, hijyenik bir ortamda üretimyapmaya ve ihracattaki stratejik payımızla ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. Erolkonuşmasının sonunda, denetim öncesinde ve sonrasında tüm çalışmalara hassasiyetle yaklaşarakuygulamalara destek veren mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*