Özbekistan’da kurulan Texnopark’ın satış sonrası servis ve müşteri deneyimi kurulumu HTS Teknik Hizmetler’e emanet…

HTS Teknik Hizmetler, Özbekistan’da kurulan ve son yılların en büyük sanayi projesi olarak kabul edilen “Texnopark”ın tüm satış sonrası servis ve müşteri deneyimi çalışmalarını üstlendi.

Özbekistan CumhurBaşkanı Mirziyoyev tarafından adım adım takip edilen proje 400.000 m2’lik alana kurulacak. Bu alan içinde üreticiler cihazlar arasında VRF klima sistemleri, ticari soğutucular, beyaz eşya ve gaz sayaçları bulunuyor. Aralık 2019’da başlayan projenin ilk etabı olan GSM kartlı akıllı sayaçlar şu anda tamamlandı ve devreye alındı. Şu an itibariyle bu serviste 48 kişilik bir ekip çalışmalarını yürütüyor. Bu ekip gaz dağıtım şirketleri tarafından kurulan gaz sayaçlarının kontrolü ve devreye alınması için çalışıyor. İlk yılda 2 milyon adet gaz sayacının devreye alınması planlanıyor. Serviste kullanılan ekipmanların (Gaz detektörleri, torkmetereler ve el aletleri) %90’ı Türkiye’den temin edildi.

HTS tarafından Texnopark’ta kurulan yazılım, son teknolojik gelişmelerden faydalanarak tasarlandı. Bu sistemde çağrı merkezine gelen çağrının adresi girildiği anda, teknisyenlerin konumu, bekleyen işleri ve önceden yaptığı işlerin istatistiği kullanılarak en uygun kişiye otomatik olarak atama yapılıyor. Müşteriye de anında SMS ile randevu saati veriliyor. Bunun dışında operatörler “sürükle ve bırak” sistemini kullanarak istedikleri gibi atama yapabiliyor ve yapılan otomatik atamaları değiştirebiliyor.

Texnopark’ta HTS tarafından kurulan yedek parça yönetim sistemi ise optimum stoğun sağlanması için, gelişmiş bir algoritma kullanarak yedek parça siparişlerini oluşturuyor. Bu algoritma yedek parçanın hareket trendi ve emniyet stoğunu göz önünde bulundurarak çalışıyor.

Teknisyenler kendilerine atanan işleri onlara tahsis edilen tabletlerden görebiliyorlar. Ayrıca teknisyeninin durumunu ve iş planını takip etmek ve performansını ölçmek için teknisyen sürekli tabletten statüsünü güncelleyebiliyor.

2007 yılında kurulan HTS, Türkiye’nin öncü satış sonrası hizmetler sağlayıcısı ve Türkiye’de faaliyet gösterdiği gibi Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki dayanıklı tüketim firmalarına da tecrübelerini aktarıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*