Yepyeni bir mutfak deneyimi

SHERPA, Vega Fırın teknolojisini keyifle kullanabilmeniz için yalın ve kişiselleştirilebilir bir arayüz tasarladı.

Artık mutfakta her şey kontrolünüz altında

Dünyanın en büyük markalarına ideal insan-cihaz etkileşimi için kullanıcı odaklı dijital deneyimler tasarlayan SHERPA, Arçelik Tasarım Direktörlüğü ile beraber yemek yapmayı harika bir deneyime çeviren Vega Fırın’ın yeni arayüzünde tüm kullanıcılar için tanıdık ve zengin bir deneyim tasarladı.

Mobil teknolojiler sayesinde her şeyi kullanıcının parmaklarının ucuna getirmeyi hedefleyen SHERPA, Vega Fırın’ın yeni arayüzünü tasarlarken minimum bilişsel yükle ideal deneyime ulaşmak için tüm ihtiyaçları değerlendirdiği bir kurguyla ilerledi. Ürünün üstün özelliklerinden sonuna kadar faydalanmasını sağlarken kullanıcıyı gündelik teknoloji kullanımı deneyiminin dışına çıkarmayan SHERPA, Vega Fırın’ın kullanımında zengin, detaylı fakat aynı zamanda alışıldık bir fırın kullanım deneyimini hedefledi.

Tüm kullanıcılar için tanıdık ve zengin bir deneyim

Mutfağa girdiğinde dört başı mamur gurme lezzetler yapan usta şeflerden dünden kalan böreği ısıtacak iştahlı öğrenciye kadar farklı kullanıcıları inceleyen SHERPA, herkes için karşılaşabileceği olası engelleri analiz ederek herkese farklı çözümler üretti.

SHERPA Studio Manager Selen Şentürk proje ile ilgili şunları söyledi; “Vega Fırın, restoran mutfaklarında kullanılan fırınlarda rastladığımız çoklu pişirme, buharlı pişirme ve dahili mikrodalga gibi amatör şeflerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek üstün bir fırın. Bu gelişmiş özelliklerin, internet bağlantısı sayesinde akıllı cihazlarla kontrol edilmesi de mümkün. Bu yüzden, fırının dokunmatik TFT ekranını tasarlarken mobil deneyimi esas aldık, tanıdık bir menü yapısı hedefledik ve en önemlisi kendi deneyimini yaratabilmesi için kullanıcıya kişiselleştirme seçeneği sunmaya karar verdik. Hepsini bir arada sunmanın zorluğunu kabul ediyoruz fakat ürünün vadettikleri bu konudaki motivasyonumuzu hep yüksek tuttu.”

Evrimin son halkası

Konu yemek yapmak olduğu için yalnızca dijital deneyime odaklanmadıkları ifade eden Şentürk, sözlerine şöyle devam etti; “Geleneksel fırın kullanım alışkanlıklarını inceledik, gelişen teknolojiyle birlikte geçmişten bugüne fırın kullanımının geçirdiği dönüşümü gözlemledik, kullanıcılarda yer etmiş mutfak alışkanlıklarından dokunuşlar ekledik. Fırın üzerindeki TFT ekrandan erişilebilen menüleri geleneksel biçimde çevrilebilen kontrol düğmesi ile de kontrol edilebilir kıldık. En güzeli kullanıcı tüm bunların bir yansımasını isterse akıllı telefonu üzerinden de gerçekleştirebiliyor.”

2017 IFA Berlin (Internationale Funkausstellung Berlin) tüketici elektroniği fuarında yıldız ürün olarak sergilenen Vega Fırın, amatör şeflerden mutfak acemilerine kadar herkese hitap ederek geleceğin mutfaklarındaki yerini şimdiden sağlamlaştırdı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*