Arçelik tedarikçileri ile güçlü bir dayanışma içinde

Arçelik Satınalma Direktörü Hakan Kozan, salgın süresince yaptığı çalışmalarla toplumun ve tüm paydaşlarının yanında olan Arçelik’in, tedarikçileri ile yaptığı güçlü dayanışmayı anlattı.

Çinli tedarikçilerimizle iletişimimiz artık eskisinden daha kuvvetli

Salgının başlaması ile birlikte Çin’de bulunan 600 tedarikçimize İngilizce ve Türkçe olarak “Kalbimiz sizinle, iyileşeceğiz” mesajı gönderdik ve medikal maske sıkıntısı yaşadıklarını öğrendiğimizde bu kez Arçelik olarak biz onların tedarikçisi olduk. Hızlıca faaliyete geçerek 500 bin adetin üzerinde maskeyi kendilerine ulaştırdık. Ticari bir yaklaşımın ötesinde insani değerleri ön plana çıkaran ve zor zamanda iş ortaklarımızın yanında olduğumuzu gösteren yaklaşımımız, üretime yeniden başlayabildiklerinde sevkiyatlarında önceliği bizim siparişlerimize vererek üretimimizin aksamamasına katkıda bulundular. Mart ayında bu kez Türkiye’de salgının yükselişe geçmesiyle birlikte bizi duygulandıran başka bir konu da bu kez onların bize bedelsiz olarak maske göndermesi oldu.

Türkiye’deki tedarikçilerimizle anlık olarak iletişimdeyiz

Türkiye’de bulunan 200’ün üzerindeki tedarikçimizle salgının ilk günlerinden itibaren kurduğumuz WhatsApp grupları üzerinden haberleşmeye başladık. Bu sayede tedarikçilerimizdeki ve fabrikalarımızdaki tüm gelişmelerden anında haberdar olarak adımlarımızı bu bilgiler ışığında attık; riskleri birlikte değerlendirdik ve deneyimlerimizi paylaştık. İhtiyaç belirten yerli tedarikçilerimize 20 binin üzerinde uygun fiyatlı maske sağladık.

Ayrıca Türkiye’de görülen ilk vaka ile birlikte fabrikalarda alınan önlemlerimizi tedarikçilerimiz için kurduğumuz portal üzerinden paylaştık. Tedarikçilerimizle güç birliği yaptığımız başka bir konu da tedarik zincirimizi korumak adına emniyet stokları oluşturmaktı. Bu sayede üretimimizde hiçbir aksama yaşanmadı.

Düzenlediğimiz geniş katılımlı webinar ile tecrübelerimizi paylaştık

Türkiye’deki tedarikçilerimize işletmelerinde alabilecekleri önlemleri ve yeni normal hakkındaki görüşlerimizi aktardığımız bir webinar düzenledik. Alanında uzman isimlerin tecrübelerini aktardığı bu etkinliğimizden 500’ün üzerinde katılımcı faydalandı. Ayrıca seminerimizin kaydını tedarikçi portalımıza da yükleyerek katılamayanların ulaşabilmesini sağladık.

TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi için teknik destek sağlıyoruz

Arçelik olarak Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirdik ve geçtiğimiz detaylı denetimler sonucunda, tüm işletmelerimizde TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandık. Bu belgeyi almak isteyen tüm tedarikçilerimize teknik destek veriyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*