IFA 2020, 3-5 Eylül tarihlerinde, fiziki bir ortamda gerçekleştirilecek

Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan IFA Berlin, tüm sağlık ve güvenlik önlemleri alınarak, fiziki bir ortamda 3-5 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek ve Berlin’de yapılacak etkinlikte günlük kısıtlı bir sayıda ziyaretçi kabul edilecek.

Dünyayı saran Covid-19 pandemisi nedeniyle farklı bölgelerdeki birçok organizasyon ya iptal ediliyor ya da ileri bir tarihe alınıyor. Kendi alanında dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan IFA da koronavirüs nedeniyle bu yıl daha değişik şekilde düzenlenmeye hazırlanıyor. IFA yetkilileri dün gerçekleştirilen uluslararası basın toplantısında organizasyonun detayları hakkında bilgi verdiler. Buna göre IFA 2020, 3-5 Eylül tarihlerinde Berlin’de yapılacak. Daha önceki yıllarda farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen 4 farklı etkinlik tek çatı altına toplanacak. IFA Global Press Conference, IFA NEXT meets IFA SHIFT Mobility, IFA Global Markets ve IFA Business, Retail & Meeting Lounges aynı anda, aynı etkinlik alanında düzenlenecek. Her bir etkinlik için günlük maksimum 1.000 ziyaretçi kabul edilecek. Gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan

Messe Berlin Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve IFA İcra Direktörü Jens Heithecker açıklamasında etkinliği pandemi nedeniyle farklı bir konseptte sunacaklarını söyleyerek temelde hedeflerinin sektörde gelinen son noktayı ve yeni teknolojileri tanıtmak olduğunu belirtti: “Biz bugüne kadar yaptığımız gibi 4 temel fonksiyonumuzu yerine getirmek için çalışıyoruz; markalar için bir yenilikçi bir vitrin olmak, ileri teknolojilerin sergilendiği bir platform oluşturmak,  orijinal ekipman üreticileri için yeni bir kaynak olmak ve

perakendeciler ve markaların bir araya gelebileceği bir pazar yeri kurmak. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen tüm etkinlik iptallerinden sonra, endüstrimizin acilen inovasyonunu sergileyebileceği bir platforma ihtiyacı var. Endüstrimizin toparlanması burada, IFA Berlin’de başlayacak.”

IFA yöneticileri, bu yeni konsepti geliştirirken hem ulusal hem de uluslararası sağlık otoritelerinden fikirler aldıklarını ve tüm sağlık ile güvenlik önlemlerinin alınacağını duyurdular. Organizatörler, sosyal mesafelerin, dikkatli kalabalık kontrolünün ve diğer etkili kamu hijyeni önlemlerinin yerinde olmasını garanti ediyorlar. IFA 2020 herkese açık olmasa da tamamen sektör profesyonellerini ağırlayacak.

Sanal IFA Deneyimi de yaşanacak

Organizatörler, IFA 2020’ye olan ilginin çok olacağını tahmin ederek ve buna ek bazı lokasyonlardan seyahat kısıtlamasının da devam edeceğini düşünerek sanal bazı uygulamalar da yapılacağını açıkladı.

IFA’nın organizatörü gfu Consumer & Home Electronics GmbH Denetim Kurulu Başkanı Hans-Joachim Kamp: “IFA Berlin, tüketici elektroniği ve beyaz eşya endüstrisi için en önemli etkinlik. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, tüm endüstri ortaklarımıza yenilikleri hakkında konuşmak için ihtiyaç duydukları platformu sağlayan bir konsept geliştirmek için IFA ekibiyle çok yakın bir şekilde çalıştık. Fuara fiilen gelemeyenler için özel sanal etkinlikler  de gerçekleştireceğiz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*