Arçelik olarak sağlığı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer

Son 1 ayda iş yapış şeklinizde ve çalışma sisteminizde ne gibi değişikler yaptınız?

Arçelik olarak pandeminin çok erken safhalarında, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına ve Koç Topluluğu genelinde uygulanmakta olan tedbirlere paralel bir hazırlık ve eylem planını devreye aldık. Bu plan doğrultusunda aldığımız önlemleri ve Koç Holding Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin yönlendirmeleri doğrultusunda aldığımız kararları günlük olarak tüm teşkilatımızla paylaşıyoruz.

Merkez ofislerimiz evden çalışma düzenine geçerken, üretim tesislerimiz, mağazalarımız, yetkili servislerimiz ve tedarik zinciri operasyonlarımız üst düzey hijyen kuralları çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. 

Mağazalarımızda çalışma düzenimiz personelimizin aralarında gerekli mesafeyi koruyacakları şekilde düzenledi, el temizliği konusunda uyarılar yapıldı ve özellikle kasa noktalarında çalışan arkadaşlarımızın her işlem öncesi kullanımı için tek kullanımlık eldiven gönderildi. Ayrıca hem çalışma arkadaşlarımızın hem de müşterilerimizin kullanımı için el dezenfektanları ve kolonya bulunduruluyor. Mağaza içlerinde raflar, kapı kolları, kasa noktaları ve pos cihazları gibi sık kullanılan alanlar rutin bir şekilde titizlikle dezenfekte ediliyor.

Yetkili servislerimizde müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ekstra tedbir ve önlemler devreye alınıyor. Tüm servis çalışanlarımıza özel maske ve eldiven dağıtıldı. Onarım süreci tamamlanan ürünler dezenfekte edilerek müşterilerimize teslim ediliyor. Yetkili servis çalışanlarımıza her sabah ateş ölçümü ve sağlık kontrolleri uygulanıyor. 

Depolama, tedarik zinciri ve dağıtım süreçlerimizde ise ortak kullanım alanları, servis araçları ve ekipmanlar düzenli bir şekilde dezenfektan ile temizleniyor ve havalandırılıyor.

Bu dönemde Bayi / Perakendeci ağınıza ne tür tavsiyelerde bulunuyorsunuz? Marka olarak bayilerinize ve tüketicilerinize yönelik bir mesajınız var mı?

Türkiye’nin öncü şirketlerinden biri olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, sağlığı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu kapsamda çalışanlarımızın yanı sıra bayi ve servis teşkilatımızın, tedarikçilerimizin ve tüketicilerimizin sağlığını ve güvenliğini önemsiyoruz. Bu hedefle tüm faaliyet alanlarımızda en üst düzeyde tedbirleri hayata geçiriyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte toplumun temel ihtiyaçlarına yönelik üretim ve hizmetlerimizi aksatmamaya özen gösteriyor, tüm çalışma arkadaşlarımızın, paydaşlarımızın, iş ortaklarımızın ve tüketicilerimizin sağlığı konusunda üzerimize düşenleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin bu zor dönemden mümkün olan en az mağduriyetle çıkması için üzerimize düşen görevleri kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*