Bu süreci açık ve şeffaf bir şekilde yönetmeniz gerekiyor

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı

Son 1 ayda ekibimiz daha çok evden çalışıyor. Şirket içerisinde İnsan Kaynakları’nda yeni bir departman kurarak ofise kimlerin geleceğini tayin ediyoruz. Ofise gelmesi gerekli olanlar için de geniş alanlar bırakıyoruz. Genelde 10-15 kişi oluyor maksimum. Geri kalan herkes evden çalışıyor. Bir koordinasyon oluşturduk ve tüm süreçleri aksatmadan yürütmeye çalışıyoruz.

Bütün paydaşlarımızla bir etkileşim oluşturduk. Fiziken ofislerde görüşmüyoruz ama yoğun bir şekilde iletişim halindeyiz. Tüm şirkette Microsoft Teams yüklü durumda. Yazışmaların tümü buradan da yapılıyor. Toplantıları bu sistem üzerinden yapıyoruz ve zamanı çok doğru şekilde yönetmeye çalışıyoruz.

En ciddi konu fiziki toplantılar. Bunlar, yerini tamamen sanal ortamdaki toplantılara bıraktı. Bu da aslında bir yerde trafik konusunda da ciddi bir avantaj sağlamış oldu. Bu yeni tarz, bizim alışkanlıklarımızı değiştirdi.

İş dünyasına adım attığım 1988 yılından bu yana 3-4 farklı kriz süreci yaşadım. Herkese tavsiyem, öncelikle morallerini yüksek tutmaları. Özellikle iş liderlerinin tüm ekibe moral ve güven aşılaması gerekiyor. Problemleri herkes biliyor. Kapalı kapılar ardında çalışmak bu dönemde daha da stres yaratıyor. Bunun için açık şekilde konuşup yapılacak şeyleri paylaşmak, çalışanlardan da fikirler almak önemli. Aynı zamanda maddi olarak bazı sorunlar olacaksa bunları da önden konuşmakta fayda var. Şeffaf olmayı burada önemli bulunuyorum. Samimi olmak değerli. Tüm mesajları çalışanlara son dakika yerine önden vermek lazım. Herkes buna göre tedbirini alsın.

Tüm tip krizlerde, dün yaptığınız şekilde bugün çıkamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunun için uygun bir formül bulmanız lazım. Yeni iş yapış şekline alışarak tüketicilere farklı bir şekilde dokunmanız gerekiyor. Onlarla da paylaşım yapıp kaygılarını giderecek, beklentilerini daha fazla artıracak bir şekilde iletişim kurmak gerekiyor. Bayilere de bunu tavsiye edebilirim.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*