Koronavirüs sürecinde elektrikli ev aletlerinde talepler değişti

Koronavirüs sürecinde ihtiyaçları ve öncelikleri değişen tüketiciler, elektrikli ev aletleri sektöründe de taleplerini değiştirdi. Türkiye'nin öncü elektrikli ev aletleri markalarından Arzum, ülkedeki ilk vakanın görünmesinin ardından değişen talepleri gözlemledi.

EN BÜYÜK TALEP EKMEK YAPMA MAKİNESİNE

Koronavirüs sürecinin başından bu yana tüketicilerin evde kendi ekmeğini yapmaya başladıklarını belirten Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız; “Şu an, en büyük talebin Panetti ekmek yapma makinemize olduğunu söyleyebiliriz. Tüketiciler evden çıkmak istemiyor ve sağlıklı, güvenli beslenmeye önem gösteriyor” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME BU DÖNEMDE ÇOK ÖNEMLİ

Son yıllarda birçok farklı ürün ile sağlıklı beslenmeye katkı sunduklarını belirten Mehtap Yıldız, bu dönem bu ürünlerin satışında da önemli artışlar olduğunun altını çiziyor; “Tüketicilerimizin çoğu uzun süredir sağlıklı beslenmeye özenle yaklaşıyordu. Bu süreçte bu sayıda önemli bir atış görüyoruz. Örneğin detoks içeceklerinden sağlıklı birçok içeceği 3-4 dakika içinde kolayca hazırlayabileceğiniz Shake’n Take Kişisel Blender’ımız çok hızlı talep gördü. Biz de bu süreçte sosyal medya hesaplarımızdan tüketicilerimize düzenli olarak sağlıklı tarifler veriyoruz”.

EVDE HİJYEN ÖNCELİKLİ

“Hijyene ve temizliğe oldukça önem verdiğimiz bu süreçte tüketiciler de elektrikli süpürgelerine yöneldi. Performansı yüksek makinelerle daha fazla hijyen ortamı sağlamak istiyorlar” diyen Mehtap Yıldız, farklı bir kategoriye de değindi; “Evde motivasyonumuzu yüksek tutmak çok önemli. Bu süreçte hem kadınları hem erkekleri evde bakımlı kalmaya davet ediyoruz. Kendi saçını ve sakalını kesmek isteyen erkek müşterilerimizin sayısında bir artış görüyoruz. Ducati by Arzum markamızla erkeklerin yanındayız. Kadınlar da bakım kategorimizdeki inovatif ürünlerimizle bakımlarına kaldığı yerden devam ediyor”.

Arzum Panetti Ekmek Yapma Makinesi

EVDE KALAMAYAN TÜKETİCİLER SEFER TASINA İLGİ GÖSTERİYOR

İşlerine devam eden, evden çıkmak durumunda kalan tüketicilerin beslenme tedbirlerini de aldığını belirten Mehtap Yıldız; “Geçtiğimiz yıl tüketicilerimizle buluşturduğumuz ve Türkiye’de bir ilk olan elektrikli modern sefer tasımız Foodie, bu dönemde tüketicilerimizin yanında. Evde gönül rahatlığı ile hazırladıkları yemekleri Foodie ile her yere aynı tazelikte ve hijyenle taşıyabiliyor tüketicilerimiz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*