Türkbesd Ekim Raporu açıklandı

Üretim adetlerimizi koruyoruz

Güçlü ihracatı, öncü teknolojiler geliştiren Ar-Ge’si ve yarattığı istihdam ile ülkemize değer katan Türkiye Beyaz Eşya Sektörü, etki alanını genişleterek çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz ay Ocak-Eylül rakamlarını ve sektörümüzdeki son gelişmeleri paylaştığımız basın toplantımızda da ifade ettiğimiz üzere artık üretici olmayan firmaların da TÜRKBESD’e katılımının önünü açtık. Electrolux firmasının üyeliğinin ardından önümüzdeki günlerde derneğimize başka katılımların da olacağına inanıyoruz.

Sektör rakamlarımıza gelince, Ekim ayında iç pazarda satışlarımız bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 26 oranında artış gösterdi. Böylece Ocak-Ekim arasında geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda yüzde 8’lik bir daralma söz konusu oldu. Ocak-Ekim döneminde sektörümüzün ihracatı ise yüzde 1 oranında arttı. Üretim adetlerimizi büyük ölçüde korumayı başardık.

Ar-Ge teşvikleri, vergi muafiyetleri gibi düzenlemeler; Türkiye beyaz eşya sektörünün uluslararası rekabet gücünü, üretimini, istihdamını koruyabilmesi ve ülke ekonomisi için daha fazla değer yaratabilmesi yolunda önemli bir adım olacaktır.

TÜRKBESD Başkanı

Can Dinçer

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*