52. Grup Beyaz Eşya ve Ev Aletleri Sanayii Meslek Komitesinin Genişletilmiş Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

52. Grup Beyaz Eşya ve Ev Aletleri Sanayii Meslek Komitesi “Horizon 2020 Hibe Programı” bilgilendirme toplantısını 21 Ekim 2019 tarihinde, İSO Odakule Fazıl Zobu Meclis salonunda gerçekleştirdi.

Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Dr. Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda, TÜBİTAK H2020 Enerji Ulusal İrtibat Noktası Dr. İlknur Yılmaz H2020 Hakkında Bilgilendirme-TÜBİTAK Ödül ve Destekleri başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz sunumunda; ödül ve destek programları, Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programları, Ufuk 2020 program yapısı, ulusal koordinasyon faaliyetleri, hakemlik ve başvuru değerlendirme süreçleri hakkında bilgi aktardıktan sonra sunumunda başarılı proje örneklerine yer verdi. Yılmaz’dan sonra söz alan Arçelik A.Ş. Global Ar-Ge Teşvikleri ve Üniversite -Sanayi İlişkileri Yöneticisi Evrim Özgül H2020 Sanayi Tecrübesi Aktarımı başlıklı sunumu çerçevesinde Ülkemizin ve Arçelik’in Ufuk 2020 Performansı hakkında bilgi verdi, Arçelik ve Tüpraş projelerinden örnekler sundu.

Toplantıda son olarak TOBB Dayanıklı Tüketim Meclisi, Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Teşvikleri Komisyon Başkanı Dr. Mustafa Uğuz, Dijitalleşme İçin AB Fonları ve Digital Europe  başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı sunumlara ilişkin soru cevaplar ve katılımcıların değerlendirmeleri ile sona erdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*