Kahve makineleri kategorisi sürekli kendini yeniliyor

Karaca Grup İcra Kurulu Üyesi Galip Bağcı

Küçük ev aletleri sektöründe kahve makineleri kategorisinin son dönemdeki gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Teknolojinin gelişmesi ve akıllı cihazlara her geçen gün yeni bir teknik özellik eklenmesi elbette ki günlük kullanımda önemli yer tutan elektronik kategorisine de hayatı kolaylaştırmaları yönünde yansıdı. Geçmişte Türk kahvesini bir cezvenin başında “aman taşmasın”, “ya köpüksüz olursa” endişeleri ile pişirirken bugün bir tuşa basıp arkamızı dönüp gidebiliyoruz. Su haznesi dahi kendi içerisinde bulunan kahve makineleri zamandan kazandırmakla birlikte kalabalık aile ve dost toplantılarında tek seferde çoklu kahve yapabilme özelliği ile büyük kolaylık sağlıyor. Yalnızca Türk kahvesi değil genel olarak tüm kahve makinelerinin artık aynı şekilde yoğun günlük tempoda kimi zaman hayat kurtarıcı olduğunu söyleyebiliriz. Filtre kahve makineleri, kapsül kahve makinaları da koşturmacalı bir iş yaşamında hızlı kahve sunma özelliği ile ön plana çıkıyor. Kahve makineleri kategorisi teknolojinin yanı sıra tasarım olarak da sürekli kendini yeniliyor. Biz de Karaca olarak teknolojinin mutfakta hemen her aşamaya yansıması için çalışmalarımızı sürdürüyor ve teknolojik ürünlerimizle yaşamlara değer katıyor, tasarımdaki iddiamızı da ürünlerimiz ile vurguluyoruz.

Pazarın cirosal ve adetsel olarak büyüklüğü nedir? Sizin Pazar içerisindeki konumunuz nedir?

Sıcak içecek kategorisi her geçen gün büyüyen ve ürün çeşitliliği artan bir ürün kategorisi. Türkiye’deki yoğun çay tüketimi alışkanlıklarına ek olarak kahve tüketimi de hızlı şekilde artıyor ve çeşitleniyor. Buna bağlı olarak ayda 200.000 satış adedine ulaşabilen bir sıcak içecek sektörü var. Karaca olarak sektör hedeflerimiz doğrultusunda pazar payımızı sürekli artırıyoruz ve gelecekte de artırmak üzere planlamalar yapıyoruz.

Şirket / Marka olarak kahve kategorisinde yer alan ürün gruplarınız / ürünleriniz nelerdir?

Karaca olarak kahve makineleri kategorimiz içerisinde elektrikli cezveler, Türk kahvesi makinesi, filtre kahve makinelerimiz bulunuyor. Karaca elektrikli cezvelerimiz çift taraflı dökme ağzı, 360 derece dönebilen tabanı ve susuz çalışmayı önleyen güvenlik sistemi gibi özelliklerle ön plana çıkarken çelik versiyonu da tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Karaca Hatır Türk Kahve Makinesi 6 farklı renkteki şık tasarımının yanı sıra otomatik ısı ayarı, taşma önleyici sistem, otomatik kapanma ve tek seferde 5 fincan kahve hazırlayabilmesiyle kahve severlerin vazgeçilmezleri arasında… Karaca Coffee Plus Çekirdek Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi iki programlı entegre kahve çekirdeği öğütme özelliği ile her zaman taze ve lezzetli kahve deneyimi sunuyor. Kullanıcı kahvesinin yoğunluğunu yumuşak veya sert olarak kendisi ayarlayabiliyor. Cookplus, Nespresso, Grunding, Kitchenaid markalarına ait Türk Kahvesi, kapsül kahve makinaları, espresso, cappuccino ve filtre kahve makinaları da yine tüketicilerimize sunduğumuz zengin çeşitlilik içerisinde yer alıyor.

Bu kategoride özelinde yaptığınız Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Değişen tüketici alışkanlıkları ve gelişen yeni ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli olarak yürüttüğümüz odak grubu çalışmalarında, tüketicilerin yeni ihtiyaçlarını belirleyip; bu ihtiyaçlara çözüm getirebilecek teknik geliştirmeler ve yeni ürün çalışmaları yürütüyoruz. Bu teknik çalışmalardan uygulanabilir olanları koleksiyonumuza dahil ediyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*