Bocuse d’Or Türkiye finalinde yarışacak şefler belli oldu

14–16 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek olan gastronomi sektörünün en büyük buluşması Sirha İstanbul, dünyanın en önemli şef yarışması Bocuse d‘Or‘un Türkiye seçmelerine de ev sahipliği yapacak. Gastronometro’da düzenlenen

ön elemelerde ilk 4 şef arasına giren Serhat Eliçora, Ahmet Can Aras,

Sezer Deniz ve Emre İnanır, 15 Kasım’da Sirha İstanbul bünyesinde

yapılacak Türkiye seçmelerinde yarışacak.

Restoran, otel ve yiyecek içecek sektörü profesyonellerine yönelik düzenlenen uluslararası ihtisas fuarı Sirha İstanbul, bu yıl 14–16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi‘nde ziyaretçilerini ağırlayacak. HORECA sektörünün en prestijli fuarı olan Sirha İstanbul‘un 7. buluşması, gastronomi dünyasının olimpiyatları Bocuse d‘Or‘un Türkiye seçmelerine de ev sahipliği yapacak. Seçmelerde dereceye giren yetenekli  genç şefler, ilk etapta Bocuse d‘Or Avrupa finallerinde yarışmaya hak kazanacak.

4 şef Türkiye finalinde yarışacak

Türkiye seçmelerinin ön elemeleri Gastronometro’da düzenlendi. Serhat Eliçora, Ahmet Can Aras, Sezer Deniz ve Emre İnanır, 15 Kasım’da Sirha İstanbul’da düzenlenecek Türkiye seçmelerinde yarışacak 4 şef arasında yer aldı. Şeflerden Serhat Eliçora The St. Regis Hotel İstanbul’da Junior Sous Chef, Ahmet Can Aras Say Hello Brasserie’de Executive Chef, Sezer Deniz JW Marriott Hotel Ankara’da Head Chef, Emre İnanır ise Aila Restaurant Fairmont Quasar Hotel İstanbul’da Chef de Cuisine olarak çalışıyor.  

Bocuse d’Or Akademi Türkiye Başkanı Mehmet Gök, elemelere 14 şefin başvurduğunu, seçilen 7 şefin kendilerini anlatan kişisel tabaklarını hazırlayıp jüri üyelerinin değerlendirmesine sunduğunu belirtti. Yapılan ön elemede belirlenen 4 adayın Türkiye seçmelerinde yarışmaya hak kazandığını ifade eden Gök, 15 Kasım Türkiye finalinde kazanan şefin 2020 yılında Estonya’da düzenlenecek Bocuse d’Or Avrupa finallerinde Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi.

60‘ı aşkın ülkeden şefler katılıyor

1987 yılında ilk kez düzenlenen Bocuse d‘Or, gastronomi dünyasının efsanevi şefi Paul Bocuse tarafından hayata geçirildi. Kısa bir zaman diliminde dünyanın en prestijli gastronomi yarışması konumuna yükselen Bocuse d‘Or, kıtasal ön elemeleri 2007 yılında başlattı. Olimpiyatları örnek alan Bocuse d‘Or‘a katılan ülke şefleri, 5 kıtada yapılan elemelerin ardından iki yılda bir Lyon kentinde düzenlenen dünya finallerine katılıyorlar.

Sirha İstanbul – GL events‘in fuarı olan Sirha İstanbul, restoran, otel ve yiyecek içecek sektörlerini bir araya getiren ve işletmelerin ihtiyaçlarının tamamına cevap veren Türkiye‘nin en prestijli uluslararası HORECA fuarı olma özelliğini taşımaktadır. Sektöre yönelik düzenlenen fuarlar arasında gıda, gıda dışı ürün ve hizmetlerin bir arada sunulduğu tek platform olan Sirha İstanbul, sektörün karar vericilerini tedarikçilerle buluşturan üst düzey bir etkinlik olarak büyük ilgi görmektedir. Sirha İstanbul, uluslararası düzeyde etkinlikler olan Şeflerin Olimpiyatı Bocuse d‘Or, Mutfakta Yaratıcılık Festivali Omnivore ve Dünya Pastacılık Kupası Coupe du Monde de la Pâtisserie İstanbul ayağına da ev sahipliği yapmakta, gastronomi trendlerini öne çıkarak tematik aktiviteler düzenlemektedir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*