BATIMAT’ın Türkiye bilgilendirme toplantısı yapıldı

Le Mondial du Bâtiment, 4-8 Kasım 2019 tarihleri arasında Paris Nord Villepinte fuar merkezinde INTERCLIMA, IDÉOBAIN ve BATIMAT isimli mimari, bina ve inşaat sektörünün referans fuarlarını bir araya getirecek. Bugünün ve yarının meydan okumalarına cevap vermek adına, tüm sektör paydaşları için vazgeçilmez bir etkinlik olarak ortaya çıkan Le Mondial du Bâtiment sektörün değişimlerini gözlemlemek için 360 derece bir gözlemevi olmayı amaçlıyor. BATIMAT’ın Türkiye bilgilendirme toplantısı 2 Temmuz 2019 Salı günü İMMİB Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müşavirliği Alper Ünal ve BATIMAT Uluslararası Basın Danışmanı Clémentine Leclercq katılımcıları bilgilendirdi.

2.500 stand kapasitesi

İnşaat sektöründen, koruma malzemesine ve iç dekor malzemelerine kadar geniş bir skalası olan fuar bu alanda en dünyanın ne kapsamlı fuarları arasında yer alıyor. 2.500 stand kapasitesiyle ön plana çıkan fuarda, standlar uluslararası inşaat firmaları  tarafından kiralanmış durumda. Bu yıl 4-8 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarın ziyaretçi kapasitesi ise 330.000 olarak belirlendi.

4 tema işlenecek

Yapılan toplantı doğrultusunda katılımcıları bilgilendiren Leclercq, “Fuar bu yıl 4 tema üzerine odaklandı. Katılımcılarımıza ilk olarak inşaatı ve hareketliliği anlatmak istiyoruz. Ulaşım sistemlerinin gelişimi sektörümüz için yeniliklerin başlangıcı oluşturuyor. Dolayısıyla ulaşımdaki bu hareketliliği inşaat sektörü ile birleştirmeliyiz. Yeni nesil inşaat çalışmalarının felsefesini bu oluşturuyor. Daha sonra evler ve konut yaratma konusu üzerine eğilmemiz gerekiyor. Eskiden bir ev satın alır ve içerisinde ömür boyu ikamet ederdiniz. Şimdilerde ise ev değiştirmek gayet normal karşılanıyor. Bu yüzden tasarlanan evlerin kullanışlı ve esnek olması gerekiyor. Bu algı evlerin dinamiğini de değiştiriyor. Farklı tasarımlar kaçınılmak bir hal alıyor. Üçüncü etapta ise tüm çalışmalarımızın teknolojiye adaptasyonu yer alıyor. Teknoloji artık her evin olmazsa olmazlarından. Sektörümüzü yaşanan bu dijital dönüşüme entegre etmeliyiz. Son olarak ise, yenilenebilir ve atık çıkarmayan çözümleri düşünmemiz gerektiği kanısındayım. Şu anda bu tarz sistemlere ihtiyacımız var. Önümüzdeki yıllarda geri dönüşüm ve atık çıkarmamak çeşitli düzenlemelerle zorunlu hale gelecek. Bu sayede yapı mantığı da değişecek” dedi.

Teknik ve metotların çevreci olmasına dikkat etmeliyiz

Sıfır karbon iziyle hareket etmek gerektiğini vurgulayan Leclercq, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Güneş panelleri ile enerjiyi stoklamayı öğrendik. Şu anda bu enerjiyi nasıl paylaştıracağımız konusunda çalışmalar yapıyoruz. Öne çıkan tekniklerin ve metotların çevreci olmasına dikkat etmeliyiz. Fransa’da güneş panelleriyle ilgili 1 Temmuz 2019’da yeni bir kanun çıktı. Bu kanuna göre büyük inşaatlar, yapılarının çatılarında güneş paneli bulundurmak zorunda kalacak. Buna doğru orantılı olarak güneş panelleri talebi hem bizler tarafından hem de müşteriler tarafından arttırılacak. Kullanılan malzemelerin maliyeti de eş zamanlı olarak yükselecek. İnşaat sektörü sanayileşecek ve yeni bir felsefe ortaya çıkacak. Üretkenliği az olan inşaat sektörü bu sayede üretkenlik kazanacak.”

Malzeme yerine konut ihraç ediyoruz

Bütün dünyada modüler inşaat çalışmalarının sektörü değişime uğratacağını ifade eden Leclercq, “Yaşanan gelişmeler doğrultusunda artık malzeme yerine konut ihraç ediyoruz. Bu noktada yapılar şekil değiştirecek ve yapı tasarımı önem kazanacak. Dolayısıyla tasarımcıların iyi bir eğitimi ve sektöre yanıt veren becerilerinin olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*