Ticaret Bakanlığı Zuchex 2019’u destekliyor

Dünyanın dört bir tarafından doğrudan satın almacıları ağırlayacak olan ZUCHEX 2019, T.C. Ticaret Bakanlığı desteğinden yararlanan sayılı fuarlar arasında yerini aldı. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Tarsus Turkey Genel Müdürü ve Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Aytemur, bu yıl ev ve mutfak eşyaları sektörünün dış ticaretine 1,5 milyar dolarlık doğrudan katkı yapması beklenen ZUCHEX’in sahip olduğu uluslararası statüsüyle, Türkiye’nin ihracatında önemli bir katma değer yaratacağını söyledi. Tarsus Turkey olarak 12 – 15 Eylül’de düzenleyecekleri ZUCHEX 2019’un ekonomik önemine değinen Aytemur, Türk ev ve mutfak eşyaları sektörünün 5,5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında Zuchex’in önemli bir basamak olduğunu vurguladı.

Yurt dışından 5 bin satın almacı geliyor

Ticaret Bakanlığı, yurt içi fuarların destek kapsamına alınmasında yurt dışı katılımcı ve ziyaretçi sayısının oranına ve yurt dışı katılımcılara tahsis edilen toplam stand alanının belirli bir düzeyde olmasına özellikle dikkat ediyor. İhracat stratejileri ve ekonomik öncelikler doğrultusunda yurt içinde destek kapsamına alınan sayılı fuarlar arasında yerini alan Zuchex 2019’u yurt dışından 5 bin satın almacının ziyaret etmesi bekleniyor.

Tüyap Beylikdüzü’ndeki fuarda cam, porselen, seramik, metal mutfak eşyaları, plastik ev gereçleri ve bahçe aksesuarları, ithal ev ve mutfak eşyaları, dekoratif ev ve mutfak eşyaları ile elektrikli ev aletleri sergilenecek. 10 milyar dolarlık sektörün pazar liderlerini İstanbul’da buluşturacak olan organizasyon Tarsus Turkey tarafından, T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, İMMİB ve ZÜCDER’in destekleriyle 30’uncu kez düzenleniyor. Dört gün sürecek Zuchex 2019’da yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ticaretin gerçekleşmesi bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*