Fakir Hausgeräte 2019’u teknoloji yılı ilan etti

Elektrikli ev aletlerinin öncü ve yenilikçi markası Fakir Hausgeräte, 2019’u “Teknoloji Yılı” ilan etti.

Fakir Hausgeräte, yatırımlarına devam ediyor. 2019’u “Teknoloji Yılı” ilan eden Fakir Hausgeräte, inovatif ürünleriyle bu yıla damga vurmaya hazırlanıyor. Akıllı pişiricilerden sıcak içecek hazırlama grubuna, elektrikli süpürgeden ev hijyeni ürünlerine kadar sektörde fark yaratacak son teknolojili inovatif ürünler, bu yıl raflardaki yerini alıyor.

Sağlam bir beraberliğin temelini attık

Her dönemde yatırımlarına devam ederek Fakir Hausgeräte’yi global bir marka yapma yolunda emin adımlarla yürüdüklerinin altını çizen Saruhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zeki Saruhan, “1985 yılında, Alman Fakir Hausgeräte ve Nilco markalarının Türkiye ve yakın coğrafyasının genel distribütörü olduk. 2007 yılına geldiğimizde Almanya’da Saruhan Deutschland Holding’i kurduk ve hisse alımının ardından, elektrikli ev aletlerinde 80 yıllık Alman teknolojisinin birikimine sahip Fakir ve Nilco’nun tüm “know-how”ıyla üretim yapan, dünya pazarlarına dağıtımını birlikte sürdüren sağlam bir beraberliğin temelini attık. Bugün geldiğimiz noktada globalde 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan, 7000 satış noktası bulunan ve Türkiye’de 965, Almanya’da yaklaşık 410 kişiye istihdam sağlayan bir marka konumundayız. Türkiye, Almanya, Rusya, İran, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler, en çok ihracat yaptığımız ve en güçlü olduğumuz pazarlar diyebilirim. Saruhan Holding olarak elektrikli ev aletleri, temizlik makineleri ve kimyasalları, temizlik ürünleri, enerji, inşaat ve son olarak da kahve zinciri alanlarında atılımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yüzde 22 büyümeyle kapattık

2018 değerlendirmesi de yapan Ali Zeki Saruhan sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl üretime ve yatırımlarımıza ara vermeden devam ederek yılsonu hedeflerimizi tutturduk. Küçük Ev Aletleri sektörü geçtiğimiz yıl %17 büyürken, Fakir Hausgeräte olarak 2018’i %22 büyümeyle kapattık.”

Sektöre yön veriyoruz

Teknoloji konusunda sektöre yön verdiklerini ve Ar-Ge’nin kendileri için çok önemli bir alan olduğunu vurgulayan Fakir Hausgeräte Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Kalkan, “Dünyanın en yeni trendlerini, ürünlerimize yansıtmak adına AR-GE departmanımız ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak yeni teknolojiler ve ürünler geliştirmeye yönelik sürekli olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Ciromuzun %3’lük oranını Ar-Ge’ye yatırarak bu alanda daima yenilikçi bir anlayışla ilerliyoruz.Özellikle, modernleşen yaşamlara yönelik şık tasarımlar ve sağlıklı yemek pişirme ürünleri üzerinde detaylı ve titiz çalışmalarımız var. Yine son dönemlerin yükselen pazarı sıcak içecek hazırlama grubu ürünlerinde büyük atılımlarımız olacak. Deutsche Standards tarafından verilen ‘Yüzyılın Markası’ ödülüne sahip olduğumuz ve sektörde pazar lideri olduğumuz elektrikli süpürge kategorisinde standartları değiştirecek bir ürünü tüketicilerle buluşturacağız. Öte yandan titiz Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiğimiz HypoClean adlı ürünü önümüzdeki aylarda piyasaya süreceğiz. Bu cihaz, sofra tuzu ve saf sudan dezenfektan hazırlayabiliyor. Ev eşyalarından çocukların oyuncaklarına, gıda ürünlerinden havaya kadar her şeyi dezenfekte edebiliyor. Ürünün hiçbir yan etkisi bulunmuyor. HypoClean ev hijyeni sağlayan ürünler arasında büyük fark yaratacak.” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*