2019 yılında durgunluk bekliyoruz

Altınoğlu Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Ticaret Odası Yöneticisi İslam Özaltın

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2018 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti? 

2018 yılı Ocak ve Temmuz dönemlerinde çok iyi bir yol aldık. Hedef ve satış olarak neredeyse yılın en iyi dönemini geçirdik. Hedefimizde çok iyi ivmeler kat edip yola devam ediyorduk. Ancak Ağustos 2018’den sonra gün geçtikçe ciro ve hedeflerimizden çok geride kaldık.

Yıl içerisinde Whirlpool’ün aldığı Türkiye’den çekilme kararı için düşünceleriniz nelerdir? Bu karar sizleri nasıl etkiledi?

Şirketimizde bu firmayla çalışma olmadığı için çok etki olmadı. Ancak Türkiye piyasası için çok aydınlık bir durum olmadı. Buradaki pazardan ayrılış Türkiye’de üretim yapan diğer şirketlere yararlı olabilir mi? Bu ve bunun gibi düşünceler haiz oldu.

Genel olarak 2019 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak?

2019 yılında ilk üç aylık dönemde daha da durgunluk beklemekteyiz. Yerel seçimler var önümüzde. Piyasaları devletin dik tutması gerekmekte ama şu an maalesef saç teli inceliğinde yürümekteyiz. 2019 yılında ilk 6 aylık dönemde çok bir beklenti içine girmek hüsranlı sonuçlar verebilir. Genel şartlarda 2019 yılı, adım atarken bastığımız adımdan önce kesinlikle çok düşünmeyi, tespit ile kararlarımızı dikkatli vermeyi ve karar almayı gerektiren bir yıl olacak.

Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

2019 yılında 2018’deki kur artışı ve fiyat yükselişlerinin ekonomik dengelerde bozulmalara sebep olması, asgari ücret ve ücretlendirmede görülen yükselişler alım dengesinde yer yer bozuklar meydana getirecek. Hedef olarak mutlaka bir önceki yılın altında seyir edecektir diye düşünüyorum,

Sizlerden de bu haber özelinde bir görüş almamız mümkün müdür?

Ben İslam Özaltın yıllardan beri Dağıtım Kanalı’nı okuyor, sektörün kalbini ve nabzını Dağıtım Kanalı ile algılıyor olmanın onurunu yaşıyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*