Aydınlatma sektörü Agid geleneksel yemeğinde buluştu

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nin her sene düzenlediği geleneksel yemekte dernek üyeleri, paydaş kurum ve medya temsilcileri, resmi davetliler bir araya geldiler. Değerli paylaşımların yapıldığı organizasyonda Yönetim Kurulu adına Fahir Gök geçtiğimiz dönem faaliyetleri ve 2019 içinde hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

Ürün güvenliği ön planda

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nin her sene organize ettiği AGİD Geleneksel Yemeği 5 Şubat 2019 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel, İstanbul’da gerçekleşti. Dernek üyelerinin yanı sıra paydaş kurumların, medya temsilcilerinin ve resmi davetlilerin bir araya geldikleri yemekte 200 kişi katılım sağladı. Yönetim Kurulu adına geçtiğimiz dönem faaliyetleri hakkında bilgi veren  Fahir Gök, 22 yıl önce başladıkları yolculuğa bugün 85 üye ile devam ettiklerini ve her sene yeni üyelerin katılımı ile güç kazandıklarını belirtti. 2018 yılında sektöre katkı sağlamak misyonu ile ithalat denetimlerinden, enerji etiketlemesine, ihracat desteklerine kadar pek çok farklı konu başlığı altında çalışmalar yapıldığından bahseden Gök özellikle ürün güvenliği konusunun 2018 içinde en önem verdikleri konu olduğundan bahsetti.

İhracat rakamları büyüdü

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (UR-GE)” kapsamında, İstanbul Sanayi Odası ve AGİD, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği iş birliği ile “Aydınlatma Ekipmanları Sektörü UR-GE Projesi” hazırlığı bilgisini paylaşarak sözlerine devam eden Gök, bu projenin sektör adına bir ilk olmasının da altını çizdi ve 2019 yol haritasında sektörün ihracat rakamlarının büyümesinin önemli rol aldığını belirtti. Yine sektör adına önemli bir çalışma olan Elektrikli Aydınlatma Ekipmanlarının İmalat Sanayi Sektör Raporu 2019’un hazır olduğunu ve birkaç güne kadar da yayınlanacağı müjdesinin tüm katılımcılar ile paylaşıldığı organizasyonda, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmenin de faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Aydınlatma ekipmanlarının elektronik atık olduğunu tüm katılımcılara hatırlatarak, sektörü doğrudan etkileyen Çevre Kanunu’ndaki son dönem değişiklikler paylaşıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*