Klimasan İşkur’dan ödül kazandı

İŞKUR Genel Müdürü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) tarafından düzenlenen 11. İstihdam Buluşma Günleri kapsamında Klimasan’a engelli istihdamına verdiği destek nedeniyle ödül verdi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri (ZEKİ) Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, buradaki fabrikalarda çalışan engellilerle bir araya geldi. İstihdama destek veren kurum ve çalışanlarla uzun süre görüşen Uzunkaya, yapılan projeleri inceledi. Uzunkaya ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 5 korumalı işyerinin tamamının Manisa’da olduğunu ifade etti.

Engelli bireylere imkan sağlandığında içinde bulundukları kurumlara nasıl katkıda bulunabileceklerine bir kez daha şahit olduklarını belirten Uzunkaya, sözlerine şöyle devam etti: “İŞKUR ve Çalışma Bakanlığı olarak bu tür işlere destek verdiğimiz için son derece mutluyuz. Arkadaşlarımızın yaptığı işlere tanık olduk ve bunun ötesinde bu insanların neleri başardığını, onlarla neleri birlikte yürüttüğümüzü görme şansı yakaladık.” İlgili kurumlarda istihdama destek veren bu çalışanların; üretmekten, çalışmaktan ve emeklerinin karşılığında birşeyleri aldığını görmekten son derece memnun olduklarının altını çizen Uzunkaya; “Bu proje Türkiye’de nadir bulunan örneklerden. Bizim bu konuda Manisa örneğini Türkiye örneğine dönüştürmemiz gerekiyor.” diyerek Klimasan’ın teşekkür ödülünü İnsan Kaynakları uzmanı Damla KÖROĞLU’na verdi. Aynı etkinlikte bir konuşma yapan Manisa Valisi Ahmet Deniz de Klimasan’a teşekkür ederek hem sanayisi hem de tarımı ile öne çıkan Manisa’nın, ülke genelinde bakıldığında işsizlik seviyesinin en düşük olan illerden birisi olduğuna dikkati çekti. İşsizlikle mücadelede yeni yöntemler belirlenmesinin önemli olduğunu dile getiren Deniz, özellikle meslek liselerine bakış açısının değiştirilerek, meslek liselerinin okul kazanamayan öğrencilerin gittiği okul olarak değil iş gücü piyasasına nitelikli personel yetiştiren kurumlar olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Z.E.K.İ. Nedir?
MANİSA Organize Sanayi Bölgesi ve Manisa Zihinsel Engelliler Eğitme ve Koruma Derneği işbirliğiyle yürütülen ZEKİ (Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri) Projesi ‘nde faaliyet gösteren atölyelerde, onlarca zihinsel engelli, diğer işçilerle aynı maaş ve sosyal haklarda üretime katılıyor. İstihdama katkı yapan çalışanlar el becerisi, teknik üretim bilgisi ve sosyalleşme gibi bir çok konuda kendilerini geliştirme şansına sahip oluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*