Perakende de maliyetlerle mücadele için devlet desteği şart

Perakende de maliyetlerle mücadele için devlet desteği şart

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından 2 Ekim 2018’de beşincisi düzenlenen “Perakende Teknolojileri Konferansı”nda perakende ve bilişim sektörlerine yön veren profesyoneller bir araya geldi.

Bu sene beşincisi düzenlenen konferansın ana konusu teknolojideki büyük dönüşümün sektöre etkileri idi. Perakendenin tüm kategorilerinden profesyoneller ile bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların ve girişimcilerin katılımcı olduğu konferansta önemli bir network ortamı oluşturuldu. Perakende Teknolojileri Konferansı’nda maliyetlerin kontrolünde ve verimlilik artışında büyük katkı sağlayan teknolojik çözümler, perakende özelindeki örnekleriyle ele alındı.

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, açılış konuşmasına “Perakende Teknolojileri Konferansı”nın beşincisini gerçekleştirmekten büyük gurur duyduklarını ifade ederek başladı. KMD üyelerinin Türkiye çapında yaklaşık 6 bin satış noktasında 165 bin kişilik bir istihdam ve 82,5 milyar TL seviyesinde ciro yarattığını vurgulayan Gökyıldırım, gündemdeki önemli konulara dikkat çekti.

“Döviz kurlarına bağlı olarak kontrol edilemeyen şekilde artan kira maliyetleri gündemin en başında yer alıyor” şeklinde konuşan KMD Yönetim Kurulu Başkanı, içinde bulunulan dönemde, dövizdeki aşırı hareketliliğin tüm ülke gündeminde olduğunu ve özellikle AVM ve cadde mağazaları sahipleri ile uzlaşma yolu arandığını ancak çözüme ulaşılamadığını belirtti. Bunun neticesinde kaçınılmaz olarak mağaza kapatmaya varabilecek bir duruma gelindiğini ifade eden Gökyıldırım, geçen ay yapılan düzenleme ile TL’ye geçiş uygulamasını desteklediklerini, verilen sürenin tamamlanmasına 10 gün kaldığını ve bu konuda sevindirici gelişmeler olmasını umut ettiklerini dile getirdi.

Meet&Tech toplantıları düzenlendi

Yerel teknoloji firmalarını Türkiye’nin en güçlü perakendeci firmalarıyla bir araya getiren tek etkinlik olan “5. Perakende Teknolojileri Konferansı” bu doğrultuda erken saatlerde Meet&Tech adı verilen mini tanışma toplantıları ile başladı. Bu yıl ikincisi gerçekleşen mini toplantılarda teknoloji ile ilgilenen yaklaşık 60 girişimci, KMD Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere perakende sektörünün öncü isimleri ile tanışma fırsatı yakaladılar. Bu toplantılarla yerli tedarikçiler geliştirdikleri çözümlerle daha büyük pazarlarla tanışma imkanı buldular.

Yeni teknolojilere ödül verildi

Bu yıl ikinci kez düzenlenen PE-TEK – Perakende Teknolojileri Ödülleri programına başvuran teknoloji çözümleri arasından ödüle layık görülen firmalar da konferansta ödüllerini aldılar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*