En İyi Zombi Filmleri

6. 28 Days Later – 28 Gün Sonra – İngiltere – 2002

Danny Boyle ustanın korku janrındaki tek filmi. İyi düşünülmüş, tıkır tıkır işleyen; zeki ve eleştirel yönü neredeyse korkutucu yönüne ağır basan bir modern zombi klasiği. Hızlı hareket eden zombi filmlerinin öncülerinden.

21. Yüzyılın başında bir virüsle yanıp kavrulan İngiltere’yi son derece gerçekçi bir şekilde aktarmış. Günümüzün Oscarlı oyuncusu Cillian Murphy’yi dünyaya tanıtan film.

5. [REC] – İspanya – 2007

Tüm zamanların en iyi “buluntu film (found footage)” filmlerinden biri. Tüm filmin tek bir binada geçmesi de etkisini artırıyor. Üç devam filmi, iki de ABD yeniden yapımı çevrildi ama hala en iyisi bu.

Dur duraksız bir korku festivali olan filmin çok çarpıcı bir finali var. Avrupa’dan çıkmış en iyi korku filmlerinden. Jaume Balaguero-Pazo Plaza ikilisinden.

4. Evil Dead II – ABD – 1987

Sam Raimi’nin harika üçlemesi “Evil Dead Trilogy”sinin en iyi filmi. Korku ve komedinin bu kadar iyi harmanlandığı film çok azdır.

Kendi mitosunu yaratan film, mükemmel Raimi üçlemesinden sonra, İki film ve bir diziden oluşan bir dünya yarattı korku filmi severlere.

3. Shaun Of The Dead – İngiltere – 2004

Edgar Wright’ın Cornetto Üçlemesinin çok komik, çok özgün açılış filmi.

Simon Pegg-Nick Frost ikilisinin TV’de başladıkları iş birliklerini çok parlak bir sonuçla beyazperdeye taşıdıkları ilk filmleri. Komediye ağırlık vererek hem güldürüyor hem korkutuyor.

2. Night Of The Living Dead – Yaşayan Ölülerin Gecesi – ABD – 1968

Modern zamanların zombi filmlerinin öncüsü, her yönüyle devrimci bir film. Dünyayı 68 olaylarının, ABD’yi de ırkçı baskılara karşı halk protestolarının sardığı bir dönemde filmin başkahramanını siyahi yapmak o dönem için çok cesurca bir hamleydi.

Düşük bütçeli siyah beyaz bir yapım olması günümüz izleyicilerine hitap etmeyebilir ama zamanın eskitemediği bir klasik. George A. Romero üstadın 40 yıla yaydığı 6 filmlik (ancak ilk 4’ünü tavsiye edebileceğim) bir seriye dönüştürdü yönetmen sonra bu filmi.

1. Train To Busan – Zombi Ekspresi – Güney Kore – 2016

Güney Kore’de hızla yayılan bir virüsün zombileştirdiği insanlardan kaçma çabası içindeki bir baba kızın Seul – Busan treninde zombilere ve daha da ilginci diğer yolculara karşı verdikleri hayatta kalma savaşı.

Bir zombi filminden çok daha fazlası. Korku, aksiyon ve dramatizasyon açısından dört dörtlük bir film. 2020’de kötü bir devam filmi daha çevirdi aynı yönetmen.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*