STK’lar ile dayanışma içinde yardımlarımızı sürdüreceğiz

BSH Türkiye

Firma olarak deprem bölgesinde ne tür yardım ve desteklerde bulundunuz?

BSH Ev Aletleri Grubu olarak deprem bölgesinde çocuklara yönelik faaliyette bulunan yardım kuruluşlarına nakit ve depremden etkilenen hanelere beyaz eşya desteği olmak üzere 1 milyon Euro nakit para desteği sağladık. Buna ek olarak, depremin hemen ardından BSH Sokak Gönüllüleri Kulübü tarafından çocuk ve yetişkin bezi, hijyenik ped, battaniye, bere/eldiven/atkı, kışlık yetişkin/çocuk bot, çocuk maması, uyku tulumu, nevresim, havlu vb. malzemelerden oluşan 500’ün üzerinde koliyi bölgeye gönderdik. Almanya’daki Katastrophenhilfe Derneği, global olarak yardım ve yeniden yapılanma için bir bağış toplama kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında global olarak çalışanlardan toplanan maddi bağış miktarı yönetim tarafından ikiye katlanarak bağışlandı. Kızılay Derneği iş birliğiyle gönüllü kan bağışı uygulamasını ise hala yürütüyoruz. AFAD kanalıyla 15 bin kumanya paketini Hatay’a sevk ederken, bölgeye ayrıca çocuk ve yetişkin montkaban, bot, içlik vb giysi, 100 adet çadırın yanı sıra; soba, mat, battaniye, powerbank, jeneratör, medikal malzeme, hijyen malzemeleri, bebek maması ve biberonu, elektrikli ocak, kettle, çay makinesi yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz.

Depremden şirket olarak nasıl etkilendiniz? Maddi – manevi kayıplarınız neler oldu?

Yaşadığımız deprem felaketinin doğrudan etkileri 10 ilimizde hissedilmiş olsa da elbette milletimizin tamamı gibi bizler de derin bir üzüntü yaşadık. Bu hissiyatla orada yaşanan acıları bir nebze de olsa hafifletmek için depremin ilk yaşandığı an itibarıyla dayanışma halinde bölgeye derhal intikal ettik. Şirket çalışanlarımız arasında bir kaybımız olmaması bizim için bir teselli sayılsa da bölgedeki bayilerimiz, yetkili servislerimiz, iş ortaklarımız ve bazı çalışanlarımızın yakınları doğrudan etkilendi. Onlara bu süreçte destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Şirket olarak bu dönemde nasıl organize oldunuz?

BSH olarak insanı her zaman odağımızda tutuyor ve çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğini en önemli öncelik olarak görüyoruz. Aynı şekilde içinde bulunduğumuz toplumun yaşam kalitesini artırmak için çalışırken insan yaşamı elbette her şeyin başında geliyor. Bu doğrultuda, şirket olarak depremin ilk gününde BSH Türkiye yöneticilerinden oluşan bir afet kriz masası oluşturarak bölgeye yönelik yardım çalışmalarını resmi kurum ve kuruluşlarla daimi irtibat halinde kalarak başlattık. Tüm lokasyonlarımızdaki BSH çalışanlarının katkılarıyla acil yardım malzemeleri toplayarak Selimpaşa ve Çerkezköy’den deprem bölgelerine sevk ettik. Aynı zamanda ilk andan itibaren global merkez ile yakın temas içinde olduk ve BSH’nin ülkemize verdiği değeri ve destek olmak için her zaman hazır olduğunu bir kez daha görmekten mutluluk duyduk. Daha sonra da deprem bölgesinin yaralarını sarmak ve ihtiyaçları gidermek için bölgedeki yardım kuruluşlarıyla iletişime geçerek ayni ve nakdi yardımlarımızı hazırladık. Bundan sonraki süreçte de bölgedeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve çeşitli STK’lar ile dayanışma içinde yardımlarımızı sürdüreceğiz.

Önümüzdeki dönem için şirket stratejilerinizde ne tür değişiklikler olacak?

Yaşam kalitesini iyileştirmek gibi bir maksatla tüm faaliyetlerini organize eden bir şirket olarak çok uzun zamandır tüketicilerimize sunduğumuz her ürün ve hizmetin gezegenimize, insana ve refaha katkıda bulunacak bir yaklaşıma sahip olması için çalışıyoruz. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu büyük depremin önümüzdeki dönemde psikolojik, sosyal, ekonomik pek çok sonucu olacak. Biz yine aynı maksat ekseninde faaliyetlerimizi sürdürerek yaratacağımız toplumsal faydayı maksimuma çıkarmayı hedefleyeceğiz. Avrupa’nın lider beyaz eşya üreticisi olan BSH’nin en büyük üretim tesislerinden biri Türkiye’de bulunuyor. Üretimi kesintisiz sürdürmek, ihracatımızı artırmak, istihdam yaratmak yoluyla ekonomimize katkımızı artırırken, ürünlerimizde ve üretim süreçlerimizdeki karbon salımını azaltacak çalışmalara devam edeceğiz. Aynı zamanda tüm ülkemizde özellikle çocukların ve gençlerin gelecekteki güvenliğini de temin edecek iş birlikleri ve kaynaklar geliştirmeye kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*