Vestel: “Tüketiciler gıdaların üretim ve hazırlanma aşamalarının en sağlıklı şekilde yapıldığından emin olmak istiyorlar”

Vestel, ülkemizdeki yerli teknolojinin gelişimi ve büyümesi için yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile dikkat çeken, öncü markalardan biri. Teknoloji alanındaki yenilikleri ve inovasyonları nasıl yapıyorsunuz?  

Katma değerli servis ve dijital çözümlere odaklanan bir teknoloji şirketi olma vizyonu ile Ar-Ge, inovasyon ve dijital dönüşüme odaklanıyoruz. İnovasyon ve dijital dönüşümü tüm iş süreçlerimizin merkezine alarak uçtan uca akıllı ve izlenebilir bir üretim süreci tasarlıyoruz. Bugün itibarıyla karanlık üretim, robot-insan iş birliği, robot-robot iş birliği dâhil birçok uygulamayı hayata geçirerek üretim süreçlerimizin dijitalleşmesini çok büyük oranda sağladık. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri’nde bu yıl da sektörümüzde En İyi Ar-Ge Merkezi Ödülü’nün sahibi olduk. 

Ar-Ge ve ürün geliştirme konularındaki felsefemiz, disiplinler ve sektörler arası tecrübe aktarımını mümkün kılarak yenilikçi ürünler ortaya koymamıza imkân tanıyor.


Ürün geliştirmede ana kriterlerimiz, doğa ve tüketici dostu teknolojilerin geliştirilmesi, enerji tasarrufunun azami düzeye çıkarılması, Ar-Ge’ye dayalı ürün kişiselleştirme kabiliyeti ile farklı pazarların tercih ve alışkanlıklarına uygun ürünlerin geliştirilmesi, ürünlerin ergonomi ve tasarımıyla öne çıkmasıdır. Şu an 800’ü aşkın Ar-Ge mühendisimiz ve ayırdığımız sınırsız bütçeyle, sektöre öncülük eden, kaliteli ve yenilikçi ürünler sunmak için kararlılıkla çalışan bir şirket olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Marka olarak Ar-Ge süreçleriniz nasıl işliyor?

Üretim ve Ar-Ge stratejimizi küresel trendler rehberliğinde geliştirebilmek için ise farklı alt sektör ve alanlarda da yenilikçi bakış açılarını var olan deneyimlerimiz ile birleştiriyoruz. Akıllı, bağlantılı ve en gelişmiş teknolojilerle üretilmiş ürünlerimizi tüketicilerin kullanımına sunuyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızda sürdürülebilirliğe odaklanarak tüketicilere çevresel ve sosyal fayda yaratan ürün ve hizmetler sağlıyoruz. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla çevresel etkileri azaltılmış ve yüksek tasarruflu ürünler geliştirmek için çalışıyor ve Ar-Ge bütçesinin önemli bir kısmını fayda yaratan akıllı ürünler geliştirmeye ayırıyoruz.

Ar-Ge faaliyetinde bulunan girişimcileri desteklemek üzere kurduğumuz Vestel Ventures aracılığıyla, yenilikçi cihazlar, ileri malzeme, akıllı şehircilik, akıllı ev ve akıllı fabrika gibi konularda yürütülen çalışmalara da katkı sağlamaya devam ediyoruz.

Son dönemde, özellikle pandemi sonrasında sağlıklı gıda hazırlama konusunda tüketicilerde ciddi trend değişiklikleri oldu. Bu alana dair marka olarak genel görüşleriniz nelerdir?

Sağlıklı beslenme hem sağlığın hem de vücut formunun korunması açısından en hassas konulardan biri. Değişen tüketici alışkanlıkları son yıllarda sağlıklı gıda hazırlama arayışını ve ihtiyacını beraberinde getirdi. Yeme-içme sektöründe de sağlıklı gıda hazırlama alışkanlıkları zenginleşmeye başladı. Günümüzde zincir restoranlar da “Düşük Kalori” ve “Light” ürünleri menülerine ekledi. Gelişen teknolojiler ve sağlıklı gıda tüketim alışkanlıklarının artmasıyla beraber pişirme makineleri de bu doğrultuda gelişti ve evin vazgeçilmez ürünleri olmaya başladılar. Bu teknolojiler sayesinde daha az yağ ile yemekler yapılırken zamandan tasarruf ediliyor. Biz de Vestel olarak, bu trendi yakından takip ediyor ve mutfaklara pratik çözümler sunmak için çalışıyoruz.

Sağlıklı gıda hazırlama denildiğinde hangi teknolojilerin akla gelmesi gerekiyor? Siz marka olarak bu alanda nasıl bir çizgi izliyorsunuz?

Günümüzde değişen tüketim alışkanlıkları sürdürülebilir beslenme anlayışını da beraberinde getirdi. Tüketiciler sağlıklı ve güvenilir besinlere ulaşırken doğayı korumak ve kaynakları israf etmemek gibi temel konular üzerinde yaşamını şekillendirmeye başladı. Bizler de Vestel olarak, yenilikçi teknolojilerimizle gıda israfını önlerken, çevre dostu akıllı ürünlerle tüketicilerin beklentilerine cevap vermek için çalışıyoruz.

Pandemi ile değişen tüketici davranışları Ar-Ge vizyonumuzu şekillendirmede büyük rol oynadı. Bu doğrultuda Vestel olarak, sağlıklı beslenme anlayışımız çerçevesinde geliştirdiğimiz Maya Buzdolabı ile yoğurttan hamura, kefirden turşuya kadar 7 farklı gıdanın mayalanması için ideal fermantasyon ve depolama koşullarını sağlıyoruz.

Mutfakta sağlık anlayışımızla az yağ ile pişirme imkanı sunan Lightfry ve farklı lezzetleri yakıştıran Mix&go ürünümüz ile sağlıklı beslenme anlayışımızı pratiklik ile buluşturuyoruz. Dolayısıyla değişen tüketici beklentilerine cevap vermek amacıyla vizyonumuzu geliştiriyor, yenilikçi teknolojilerimiz ile mutfakta sağlıklı yiyecekleri lezzet ile harmanlıyoruz.

Tüm bu çalışmalarımıza ilave olarak, V-fit ekosistemi, akıllı saat ve akıllı ışık gibi ürünlerimiz ile teknolojinin gücünden faydalanıyor, hayatın her anında sağlıklı adımlar atmayı savunuyoruz.

Tüketicilerin yakın zamanda en çok ilgi gösterdikleri ürünlerden biri de hava fritözleri. Hem hızlı hem de sağlıklı pişirim özellikleri ile öne çıkan bu ürünler neden daha çok ilgi görmeye başladı?

Hava fritözü ürünleri kısa süre içerisinde tüketiciler arasında oldukça sevilen bir ürün haline geldi. Bunun en önemli nedenlerinden biri ise kısa sürede daha az yağ ile pişirme ve kızartma yapma imkanı sunması oldu. Öte yandan dumansız pişirme imkanı sağlaması, yağ sıçratmaması, pişirme haznesi ve sepetinin bulaşık makinesinde kolaylıkla yıkanması gibi hijyen faktörleri de diğer tüketici faydaları arasında yerini alıyor. Çoğu hava fritözü modelinde de yer alan ön ayarlı menüler sayesinde ise süre ve sıcaklık ayarı yapmadan tek tuşla et/balık/tavuk/patates kızartması gibi çeşitler kolaylıkla pişirilebiliyor. 

Sizin Vestel olarak sunduğunuz hava fritöz ürünleri hangileri?

Vestel olarak, tüketicilerin sağlıklı ve az yağlı ürün tüketim arayışına önem veriyoruz ve bu doğrultuda ürünleri tüketicilerimize sunuyoruz. Ürün gamımızda yer alan Vestel Lightfry, 8 ön ayarlı pişirme menüsü ile lezzetli yemekleri pratik şekilde sofralara taşıyor. İlerleyen süreçte yeni modellerimizi ve aksesuarlarımızı, sağlıklı gıda tüketimi arayışında olan ve zamandan tasarruf etmek isteyen tüketicilerimize sunmaya hazırlanıyoruz.  

Hava fritöz ürünleriniz hangi özellikleri ile sektördeki diğer markalardan farklılaşıyorlar?

Lightfry ürünümüzde yer alan ön ayarlı pişirme menüleri hazırlanırken, Türkiye’nin sevilen şefleriyle Ar-Ge süreci yürütülmüş ve Türk damak tadına uygun olacak menüler hazırlanmıştır. Ön ayarlı pişirme menüsünde ise tavuk, et, balık/deniz ürünleri, kek/cupcake, patates kızartması, sebze, kestane ve börek çeşitleri yer almaktadır. Ürün kutusunda yer alan ve profesyonel şeflerin katkılarıyla hazırlanan, Türk damak tadına uygun 39 tarifin bulunduğu yemek kitapçığından ise istediğiniz tarifi seçebilir, lezzetli yemekler pişirebilirsiniz.

Lightfry ürünümüz sayesinde çalışan kitle işten eve gelince kısa sürede sağlıklı yemekler; yemek hazırlayacak vakti olmayan öğrenciler lezzetli tabaklar; geniş aileler ise kısa sürede enfes ve bol çeşitli sofralar hazırlayabiliyor.  

Önümüzdeki dönem için bu alanda nasıl yatırımlar yapmayı hedefliyorsunuz? Dünyadaki trend bu ürünlerde nasıl ilerliyor?  

Günümüzde tüketiciler daha sağlıklı ve az yağ tüketebilecekleri lezzetler arıyorlar. Dolayısıyla tükettikleri gıdaların üretim ve hazırlanma aşamalarının en sağlıklı şekilde yapıldığından emin olmak istiyorlar. Biz de Vestel olarak, bu trendi takip ediyor, tüketicinin ihtiyacına yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz ve ürün gamımızı buna göre şekillendiriyoruz. Lightfry ürünümüz ile lezzetli ve sağlıklı yemekleri pratik bir şekilde sofralara getiriyoruz. İlave olarak, kullanımda pratiklik arayan tüketicilerimize uygun model seçenekleri de sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni ve farklı modellerimizi de tüketicilerimize sunmayı planlıyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*