Daha az doğalgaz harcamak için neler yapabilirsiniz?

Artan doğalgaz maliyeti, fosil yakıt kullanımının küresel sonuçları ve ev ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından doğalgaz enerjisi kullanımının azaltılması oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Yaz aylarında nispeten daha az kullanılan doğalgaz enerjisi, kış aylarında ise inanılmaz kullanım oranlarına ulaşıyor. Daha az doğalgaz harcamak için neler yapmanız gerektiğini sizin için araştırdık.

Yıllık kombi bakımını yaptırın

Doğalgaz tasarrufu yapmak ve kombilerin daha verimli çalışmasını sağlamak amacıyla periyodik olarak kombi bakımının yapılması büyük önem taşıyor. Kombinin su miktarı, filtre ve petek temizliği doğalgaz tasarrufu için önemli kriterler arasında yer alıyor. Bu noktada düzenli ve periyodik olarak kombi bakımınızı profesyonel yardım alarak yaptırmanızda fayda var.

Kombiyi sürekli açıp kapatmayın

Kombileri sürekli açıp kapatmak kullanılan enerji miktarını artırıyor. Dolayısıyla kombileri sürekli açıp kapatmak yerine makul bir ısıda sürekli olarak çalıştırmanız gerekiyor. Sürekli olarak aç-kapa yaparak ortamın ısısını düşüreceğiniz için gerekli enerji miktarı da doğru orantılı olarak artacaktır. Kombinizi evinizin durumuna göre makul bir seviyede tutmanız enerji tasarrufu sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Kombilerin su basıncına dikkat edin

Kombilerinizin üzerinde olan su basınç göstergesinin maksimum 1.5 veya 2 arasında olmasına dikkat edin. Su basıncının 1’in altına inmesi veya 2’nin üzerine çıkması daha fazla enerji harcaması demektir. Birkaç ayda bir su basıncı göstergesini kontrol edin ve basınç düzeyinin 1.5 ile 2 arasında olmasına özen gösterin. Böylece daha fazla enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Belirli bölgeleri ısıtın

Doğalgaz enerjisinden faydalanarak tüm evi ısıtmak yerine daha sık kullandığınız alanları ısıtmanızda fayda var. Bu sayede hem alan tasarrufu hem de enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Özellikle salon ve yatak odalarının ısısı, çamaşır odası ve mutfak gibi alanlara oranla daha önemlidir.

Yalıtıma dikkat edin

Binanızın ısı yalıtımına dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru bir şekilde yapılmış ısı yalıtımı özellikle soğuk kış aylarında doğalgaz kullanım miktarınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca pencere ve kapı gibi soğuk havanın girebileceği bölgelerde de kaliteli malzemelerden yapılan ürünleri kullanmanız büyük önem taşıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*