Galaxy S serisi deneyimini sunan Samsung Galaxy S22 Ultra tanıtıldı

Samsung, Galaxy Note serisinin gücü ve Galaxy S serisinin profesyonel seviye kamera özelliklerini bir araya getiren, tek şarjla 2 güne kadar süren pil ömrüne sahip yeni amiral gemisi Galaxy S22 Ultra’yı tanıttı.

Samsung Galaxy S22 Ultra, premium akıllı telefon kategorisinde bugüne kadar geliştirilen en güçlü cihaz özelliğine sahip. Yerleşik S Pen, gelişmiş Nightography ve video özellikleri, iki gün süren pil ömrüyle yeni Galaxy S22 Ultra, premium akıllı telefonlar için standartları yeniden belirliyor. Galaxy S22 Ultra ile yaratıcılık, güç ve performans gibi Galaxy Note serisinin sevilen özelliklerinin yanı sıra üretkenlik tutkunlarının merakla beklediği ‘S Pen’ de S serisine geldi. 

Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü Galaxy S serisi akıllı telefon

Yeni Galaxy S22 Ultra ile ilk kez bir Galaxy S serisi cihazda yer alan S Pen şimdiye kadar kullanıma sunulan en etkin S Pen olma özelliğini taşıyor. S Pen, kullanıcıların Galaxy S22 Ultra’nın geniş ekranında tıpkı bir kalem kullanır gibi en doğal şekilde yazıp çizebilmesine ve uygulamaların yeni yönlerini keşfedebilmesine imkân sağlıyor.

Galaxy S22 Ultra, kusursuz biçimde entegre edilen kamera mercekleri ve ayna efektine sahip şık metal çerçevesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Galaxy Note’un lüks cam ve puslu kaplaması, Galaxy S22 Ultra’nın lineer ve hareketli çizgilerine zarif bir dokunuş katıyor. Etkileyici olduğu kadar dayanıklı bir cihaz da olan Galaxy S22 Ultra; Phantom Black, Phantom White, Green ve S22 Ultra’da yeni bir seçenek olarak sunulan Burgundy dahil doğadan ilham alan dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor[1]

İster gece ister gündüz, en çarpıcı fotoğraf ve videolar sizinle

Kullanıcılar, Galaxy S22 Ultra ile her türlü ışıklandırma ortamında en iyi görüntüleri anında ve paylaşıma hazır şekilde yakalayabilecekler. Galaxy S22 serisi cihazların hepsinde bulunan İleri Düzey 

Nightography özelliği, ister gündüz ister gece ortamında, ön ve arka kameralarla en canlı ve net videoları çekebilmeyi sağlıyor. Galaxy S22 Ultra’da Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en büyük piksel sensörü olan 2,4um piksel sensör kullanılıyor.[2] Bu sensör, kamera lenslerinin daha fazla ışık ve veri yakalamasını sağlayarak videolardaki ışığı ve ayrıntıları en iyi seviyeye getiriyor. S22 Ultra’nın gelişmiş ‘Süper Net Kamera Lensi’ de gece videolarını yumuşak ve net bir görüntüyle parlamasız bir şekilde elde etmeyi sağlıyor. Videolar için ‘Otomatik Kadraj’ özelliği ise kadrajdaki kişi sayısı ister bir ister on olsun kameranın her zaman istenilen kişiye odaklanmasını sağlıyor[3]

Galaxy S22 Ultra, görüntüyü 100 kat daha yakınlaştıran yakınlaştırma özellikleriyle[4] Samsung’un yalnızca en güçlü değil aynı zamanda en akıllı kamerasına da sahip. Portre modu gibi yeni yapay zeka destekli özelliklerini de bünyesinde barındıran Galaxy S22 Ultra, her fotoğrafın profesyonel görünmesini sağlamak için tasarlandı. Galaxy S22 Ultra’nın güçlü ve akıllı kamera özellikleriyle işin zor kısmını cihaz üstleniyor. Kullanıcılara düşük ışık ortamları da dahil her türlü ışıkta en çarpıcı fotoğrafları ve videoları çekmek kalıyor.

Galaxy S22 Ultra, kamera içi düzenleme araçları için kapsamlı bir fonksiyon sunan Expert RAW uygulaması[5] ile DSLR benzeri bir deneyim yaşatarak yaratıcı denetimin kullanıcıda olmasını sağlıyor. Fotoğrafları 16bit’e kadar RAW formatında kaydetme olanağıyla kullanıcılar oluşturdukları görselleri düzenlerken daha fazla denetime sahip oluyor. Böylece herkes bir DSLR kamerada olduğu gibi ISO ayarları sayesinde fotoğrafların parlaklığıyla ve deklanşör hızıyla oynayabiliyor, fotoğrafa soğuk ya da sıcak bir görünüm kazandırmak için beyaz dengesini değiştirebiliyor. Görselleri tam istenilen görünüme kavuşturmak için nesneye manuel odaklama da yapılabiliyor.

Tek şarjla iki güne kadar kullanım sunan güçlü pil

En verimli iş günleri için tasarlanan Galaxy S22 Ultra, Samsung’un en gelişmiş yapay zeka ve makina öğrenimi işleme olanağı sunan yeni 4nm işlemciye sahip ilk Galaxy S serisi cihazı olarak öne çıkıyor. Wi-Fi 6’dan iki kata kadar daha hızlı Wi-Fi 6E özelliği sayesinde kullanıcılar oyun oynarken internetten içerik izlerken ya da çalışırken en sık kullanılan uygulamalarda rakipsiz performansın keyfini çıkarabilecek[6]. Tek şarjla iki güne kadar kullanım sunan güçlü pile[7] sahip Galaxy S22 Ultra, 45 W Süper Hızlı Şarj özelliğini de desteklediğinden, 10 dakikalık şarjla 50 dakika boyunca video çekimi yapabiliyor[8].

Galaxy S22 Ultra’nın 6,8 inç[9], Dinamik AMOLED 2X ekranı, 1.750 nit’lik en yüksek parlaklık değeriyle her fotoğrafa çarpıcı ayrıntılarla ve her zamankinden daha yüksek bir parlaklıkla hayat veriyor. Vision booster teknolojisi sayesinde de Galaxy S22 Ultra’nın ekranı gün boyu parlaklığını akıllı bir şekilde ayarlayarak en parlak güneş ışığında dahi içerikleri mümkün olan en iyi şekilde görüntülemeyi sağlıyor.

Her türlü tehdide karşı maksimum güvenlik

Galaxy S22 serisinde parola, biyometrik bilgiler veya Blockchain anahtarları gibi kullanıcıların hassas verileri, telefonun ana işletim sisteminden tamamen izole eden güvenli bir işlemci ve bellek içeren Samsung’un güçlü Knox Vault güvenlik platformuyla korunuyor. ‘One UI’ kullanıcı ara yüzünün gizlilik panosu ve göstergesi, kullanıcıların verilerine ve kamerasına hangi uygulamaların eriştiğini görmesini hangi uygulamalara izin vereceğini belirlemelerini sağlıyor. 

Galaxy S22 serisinin tamamı ilerleyen dönemde çıkacak dört yeni Android işletim sistemi güncellemesini destekleyecek[10]. Böylece milyonlarca Galaxy kullanıcısı en yeni güvenlik, üretkenlik ve diğer heyecan verici yeni özelliklerden daha uzun süre yararlanabilecek. Ayrıca, tüm Samsung akıllı telefonlar 3 yıl Android ve 1 yıl güvenlik güncellemesi olmak üzere; toplam 4 yıl güncelleme desteği almaya devam ediyor.

Galaxy ekosistemiyle her an her yerde bağlantıda kalmak çok kolay

Yeni Galaxy S22 serisinin yanı sıra Samsung, Galaxy kullanıcılarının hayatlarının her alanında bağlantıda kalabilmeleri amacıyla Galaxy Watch4 için birçok güncellenmiş özellik ve yepyeni bir tablet ailesi de sunuyor. Samsung, bugüne kadar geliştirdiği en güçlü performansa sahip ve en büyük tablet olan Galaxy Tab S8 Ultra’nın da aralarında bulunduğu yeni Galaxy Tab S8 Serisi’ni tanıttı. Galaxy Tab S8, S8+ ve Galaxy Tab S8 Ultra’dan oluşan yeni Galaxy Tab S8 Tablet Serisi, gelişmiş donanım ve üretkenlik özellikleri ile kullanıcılara hem iş hem eğlence için kusursuz bir özgürlük ve esneklik sunuyor.

Samsung’un tanıttığı yeni Galaxy Tab S8 Tablet Serisi, Galaxy Tab S8 ve S8+’ın yanı sıra seride ilk defa piyasaya sürülen, en büyük ekrana ve en güçlü performansa sahip Galaxy Tab S8 Ultra’dan oluşuyor. Birinci sınıf üretkenlik özellikleriyle gelişmiş donanım ve teknolojilere sahip yeni Galaxy Tab S8 Serisi, yüksek tempolu bir dünyada kullanıcılara kusursuz bir ekosistem sunmak üzere tasarlandı.

Galaxy Tab S8 Serisi’ndeki her cihaz, ultra-geniş ön kameralar, üç mikrofonlu yerleşim ve akıllı otomatik kadraj teknolojisiyle profesyonel bir görüntülü konuşma deneyimi sunuyor. Aynı zamanda, kapsamı genişletilen Çoklu Aktif Pencere ve Samsung DeX sayesinde devrim niteliğindeki çoklu görev özellikleri, şifre korumalı Hızlı Paylaşım ile de güvenli ve kolay dosya paylaşımı gerçekleştirilebiliyor. Yeni ve süper hızlı 4nm işlemcinin yanı sıra tabletle birlikte gelen bugüne kadar geliştirilmiş en kusursuz ‘S Pen’, Galaxy Tab S8’in yenilikleri arasında. Tüm bu özellikler en ince ve dayanıklı Armor Aluminum malzemeyle üretilen cihaz gövdesinde bir araya geliyor. Ayrıca Galaxy Tab S8 serisi, ‘İkinci Ekran’ ve ‘Buds Otomatik Geçiş’ gibi özellikler sayesinde diğer Galaxy cihazlarından oluşan ekosistem ile tamamıyla uyum içinde çalışıyor.

Samsung Electronics Mobil Deneyim Bölümü Başkanı TM Roh, “Samsung olarak, en kaliteli cihazlarımız için çıtayı daha da yükseltmek amacıyla durmadan çalışıyoruz. Galaxy S22 Ultra, Galaxy Note’un çok sevilen işlevselliğini, Galaxy S serisinin en çok takdir toplayan özellikleriyle, gerçek anlamda benzersiz bir mobil deneyimde birleştiriyor. Böylece akıllı telefonlar için yeni bir standart belirliyor, mobil teknolojiyi de bir adım öteye taşıyoruz” diye konuştu.

Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Azdemir de, “Samsung olarak, müşterilerimize inovasyonun geldiği son noktayı onların hayatını kolaylaştıracak şekilde sunmaya devam ediyoruz. Premium akıllı telefon kategorisinde piyasaya sunduğumuz en güçlü cihaz olan Galaxy S22 Ultra’nın gelişmiş Nightography, video özellikleri ve iki gün süren pil ömrüne ek olarak bugüne kadarki en etkin ‘S Pen’ ile pazarda kuralları yeniden yazıyoruz” dedi.

Galaxy S22 Ultra akıllı telefonların, Mart ayından  itibaren, Samsung.com, operatörler ve perakendeciler aracılığıyla geniş kapsamlı olarak çevrimiçi satışa sunulması planlanıyor. Cihaz, Phantom Black, Phantom White, Green, Burgundy renk alternatifleri; 128GB, 256GB ve 512GB hafıza seçenekleri, 8GB ve 12GB RAM özellikleri ile satışa sunulacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*