Dyson, “Yılın Teknoloji Devi” ödülünü kazandı

Global teknoloji firması Dyson, İstanbul Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen ve 45 bin kişilik anket sonucunda açıklanan "Mavi Elma Ödül Töreni"nde Yılın Teknoloji Devi Ödülü’ne layık görüldü.

1993 yılında İngiltere’de James Dyson tarafından kurulan, teknolojisi ve tasarımlarıyla fark yaratan Dyson, İstanbul Üniversitesi İşletme Kulübü’nün düzenlediği “Mavi Elma Ödül Töreni”nde Yılın Teknoloji Devi Ödülü’nün sahibi oldu.

Dyson, 1995 yılından beri ürünleriyle Türkiye pazarında yer alıyor. 2018 yılı sonunda Türkiye ofisinin kurulmasıyla doğrudan operasyonlarına başlayan şirket o günden bu yana perakende yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2020 yılında ilk servis merkezini Ataşehir’de açan Dyson, son olarak İstanbul’da iki ve İzmir’de bir tane olmak üzere toplam üç Dyson Demo Store’u teknoloji severlerle buluşturdu. Yakın zamanda dünya standartlarında tasarlanan yeni bir Dyson Türkiye ofisini de İstanbul’da açan marka, yatırımlarına devam ediyor. 

Bugün, Birleşik Krallık’ta Malmesbury ve Hullavington’da 800 dönümlük bir alana yayılan iki teknoloji kampüsü ve Singapur’da küresel bir genel merkezi bulunan Dyson; 6.000 mühendis ve bilim insanı da dahil olmak üzere, küresel olarak doğrudan 14.000’den fazla kişiyi istihdam ediyor ve uluslararası alanda 83 pazarda ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor. 

Dyson Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü, geleneksel bir üniversitenin akademik titizliğini küresel bir teknoloji şirketinde uygulamalı ve gerçek dünya deneyimiyle birleştiren yeni bir eğitim modeli sunuyor. 2002 yılında kurulan James Dyson Vakfı ise, bir hayır kurumu olarak aday mühendisleri güçlendirmek, eğitimde mühendisliği desteklemek ve tıbbi araştırmalara yatırım yapmak için uluslararası olarak çalışıyor. Vakfın, tasarım ve mühendislik öğrencileri için her yıl düzenlediği uluslararası tasarım yarışması James Dyson Ödülleri ise 2005’ten bu yana, mali olarak yaklaşık 250 icadı destekledi. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*