Arzum’un sponsorluğuyla 13’üncü kez gerçekleştirilen ‘2021 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’ sona erdi

Arzum’un sponsorluğuyla 13’üncü kez gerçekleştirilen ‘2021 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’ sona erdi. Arzum Yönetim Kurulu Üyesi Rezan Kolbaşı, "Arzum Türkiye Kadın Satranç Şampiyonası’nın gelecekte bir dünya şampiyonu çıkaracağına inancım tam” dedi.

Arzum’un 13 yıldır desteklediği Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sona erdi. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından organize edilen şampiyonanın finalleri 12-19 Haziran tarihleri arasında Çorum Müzesi’nde yapıldı. Geçen yılın şampiyonu ve Elo sıralamasından gelen sporcularla finale kalanlar olmak üzere toplam 32 sporcunun katıldığı şampiyonada Ekaterina Atalık birinci olurken Kübra Öztürk Örenli ikinci Esma Doğan Duran üçüncü oldu. 

Satranç sporuna gönül vermiş kadınlar ve genç kızların yanında olmak için Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na 2009’dan beri sponsor olan Arzum, bugüne kadar iki binin üzerinde sporcuya destek verirken, yurdun her yerinden profesyonel kadın satranç sporcu sayısının artmasına da ciddi katkı sağladı. Ülkemizin en prestijli satranç şampiyonaları arasında yer alan Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası, son yıllarda ulusal ve uluslararası arenada dereceye girmiş sporcularla beraber, 7’den 77’ye binlerce lisanslı kadın sporcunun mücadele etmek istediği bir şampiyona haline dönüştü. 

 “Küçük yaşlardan itibaren teşvik sağlanmalı”

Arzum Yönetim Kurulu Üyesi Rezan Kolbaşı, şampiyonanın final gününde tüm yarışmacıları tebrik ederek şunları söyledi: “Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na sponsorluğumuzu 13 yıldır hiç ara vermeden sürdürüyoruz. Kadınlarımızın dokunuşuyla zenginleşecek yeni yaşam alanları yaratma arzumuz en büyük motivasyonumuz. Bu motivasyonun bir meyvesi olarak desteklediğimiz Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’yla kadınlarımızın kişisel yeteneklerini keşfettiği yeni alanlar inşa ettiğimize inanıyoruz. Satrancın bilinirliğini artırmak 

için, bu sporu yapanların küçük yaşlardan itibaren teşvik edilmesi çok önemli. Bu alanda kadın sporcu potansiyelini artırmaya yönelik desteklediğimiz Arzum Türkiye Kadın Satranç Şampiyonası’nın gelecekte bir dünya şampiyonu çıkaracağına inancımın tam olduğunu da paylaşmak isterim.”

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Hakkında: 

Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev aletleri markası Arzum, 50 yılı aşkın köklü tarihiyle sektörde ‘Sen dokunursun değişir dünya’ mottosuyla tasarladığı ürünleriyle, güvenilir ve yenilikçi bir marka. Türkiye ve dünyada, gıda hazırlama, pişirme ve kızartma, sıcak içecek hazırlama, temizlik, kişisel bakım, ütü olmak üzere 6 farklı ürün kategorisinde 650 ürünüyle milyonlarca kişiye satış gerçekleştiriyor. Türkiye’de ilklere imza atarak küçük ev aletleri sektörüne yön veren Arzum, tasarım ve inovasyonu vazgeçilmezi olarak görüyor. Bu vizyon ile, ulusal ve uluslararası birçok yarışmada prestijli ödüllerin sahibi olan Arzum aynı zamanda Arzum OKKA markasıyla Türk kahvesi kültürünün dünyaya yayılımını da misyon edindi. Doğrudan fincana servis, közde pişirilme ve kendi kendini yıkayabilme özellikleriyle dünyanın her yerinde ideal lezzetler sunan Arzum OKKA’lar, Türk kahvesinin globalleşme serüvenine makineli çözüm oldu. 2019’un ilk yarısında Ducati birlikteliği ile ses getiren, tasarım ve performansın buluştuğu bakım serisi Ducati by Arzum  ile erkeklerin kişisel bakımında da vazgeçilmez olan Arzum, bu pazarda büyümek için çalışmalarını sürdürüyor. 2020’nin son aylarında gerçekleşen ve rekor talep gören halka arz ile gücüne güç katan Arzum, dünya markası olma hedefiyle yeni başarılara imza atma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*