Bir Alesta Avara Hikâyesi

Aslında Gölcük Donanması içinde doğmuş, büyümüş ve tüm ailesi denizci olan birisi olarak ben, denizciliğe bugüne kadar hiç meraklanmamış ve bu yaşıma kadar denizlerden hiç nasibimi almamıştım. Bir yıl önce pandemi ile birlikte ilk kez evlere kapattığımız günlerde kendime meşgale bulmak için internette online eğitimler ararken yeğenimin de desteği ile Fethiye’de bulunan Açık Deniz Akademi’nin düzenlediği ücretsiz online “yelkenli yatçılık ve denizcilik eğitimleri” ile karşılaştım.

Evde kaldığım günlerde 12 saat boyunca denizcilik eğitimleri sonunda sertifikamı da aldım. Denizcilik ve yelkencilik konularıyla ayrıca hocalarım Murat ve Eda Kaptanla işte bu vesile ile tanışmış oldum.

Murat Yılmaz, 15 yıl İstanbul’da dış ticaret ve pazarlama üzerine beyaz yakalı bir yönetici olarak çalıştıktan sonra şimdilerde Yat Kaptanı, IYT ve TYF Eğitmeni olarak profesyonel iş hayatını sürdürüyor. Eda Deniz ise 15 yıl boyunca saat, mücevher ve lüks tüketim sektörlerindeki farklı firmalarda pazarlama, iletişim ve halkla İlişkiler yöneticisi olarak görev yaptıktan sonra o da kendisini denizlerin maviliğine atmış, şimdilerde yardımcı eğitmen olarak iş hayatına devam ediyor.

6-11 Mart 2021 tarihinde daha önce online olarak aldığım eğitimlerin uygulaması için Fethiye Ece Saray Marina’dan demir aldık. 6 gün uygulamalı olarak süren eğitimlerde yelkenli yatın tüm seyir donanımının kullanımını, navigasyon, meteoroloji, halat çeşitlerini ve bağlamalarını, denizde çatışmayı önleme ve acil durum prosedürleri ile denizdeki sosyal yaşam gibi bilgi ve becerileri öğrendik.

6 gün boyunca şunu gördüm ki bir tekneyi kullanmak bir şirketi yönetmek gibi ekip isteyen bir iş. Eğer ekibi iyi yönetir, rüzgarı yelkenlere doğru alıp rotanı doğru belirlersen, fırtınalara yakalanmadan sağ salim tekneni limana getirebilirsin. Şirketlerde öyle değil mi ekibimizi iyi yönetirseniz, fırsatları iyi değerlendirirseniz, rüzgârınızı doğru alırsanız, kazancınızda bol olur.

Yıldırım Söylemez

Açık Deniz Akademi

2011 yılında kurulan Açık Deniz Akademi Fethiye merkezli bir yelkenli yatçılık okuludur. Türkiye Yelken Federasyonu TUYEP ve International Yacht Training Worldwide eğitimlerini verir. Eğitimler, Fethiye Ece Saray Marina çıkışlı olarak 2016 yapımı Bavaria 46 Cruiser Style model teknede gerçekleştirilir. Açık Deniz Akademi, eğitimlerin yanı sıra Ege, Akdeniz ve Yunan Adaları rotalarında Mavi Yolculuklar düzenler.

Bilgi için: Eda Deniz eda@acikdenizakademi.com

0 532 668 68 62

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*