2020 yılında da teknolojiyi geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz

Fanset Elektrikli Ev Aletleri Fabrika Müdürü Baki Keçeci

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2019 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti?

2018 yılında yaşanan döviz artışları 2019 yılında da devam ederken, şirket olarak hedeflerimizin üzerinde bir performans gerçekleştirip 2019 yılını sonlandırdık. İhracata verdiğimiz ağırlık bu yıl da devam ederken, öncelikli hedeflerimiz mevcut olan pazar payımızı arttırmak, kalıcılığı devam ettirmek ve daha fazla ülkeye daha kaliteli ürünler ihraç etmek. Fabrikamızda tasarlanan ve üretilen ürünlerimizi Türkiye Cumhuriyetleri,

Orta Doğu, Balkanlar, Avrupa, Amerika, Afrika, Güney Amerika başta olmak üzere pek çok ülkeye ihraç etmekteyiz. Türkiye, küçük ev aletlerinde üretim gücü bakımından güçlü olan ülkeler arasında yer alıyor. Fantom ve Fantom Professional markaları olarak ‘Made in Turkey’ güvenilirliği ve kalitesinde, dünyanın en iyi üreticisi olma yolunda 2019 yılında da hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmekteyiz.

Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler, lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?

Fanset olarak yatırımlarımıza yaptığımız önceliğin, Ar-Ge ve tasarım olduğunu söyleyebiliriz. Dünya teknolojide hızla ilerlemeye devam ederken biz de tasarımlarımızda teknolojiye büyük önem veriyoruz. Özellikle bu yıl elektronik motor teknolojisi konusunda çalıştığımızı ve smart ürünler tasarladığımızı söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra sıfır atık projesi kapsamında devam ettirdiğimiz ‘Procycle Atık Kovaları’ üretmeye devam etmekte, geri dönüşüme katkı sağlamaktayız. Fanset, tüketicilerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürünler üretmeye ve dünyanın önemli üreticileri arasında olmaya devam etmektedir. Ayrıca müşteri memnuniyeti bizim için her zaman birinci planda olup 2019 yılında tasarladığımız ürünlerimiz, yeni renk ve özellikleriyle müşterinin beğenisine sunulmuştur ve 2020 yılı içinde müşteriyle buluşmaya devam edecektir.

Genel olarak 2020 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak?

2020 yılı hedeflerimizi hazırlamış bulunmaktayız. Her yıl olduğu gibi bu yılda hedef planı hazırlık aşamalarında, dünya ekonomisinin sektöre ve tüketiciye etkisini göz önünde bulunduruyoruz. Tüketicilerin kaliteli ürün beklentisi hızla büyürken genel stratejilerimizin en başında yüksek kaliteli ürün, müşteri memnuniyeti ve teknolojiye uyumluluk gelir. Hedefimiz yurt içi ve yurt dışı her ev ve iş yerlerine girebilmek, daha yenilikçi tasarımlar üretebilmektir. Bunun için güçlü çalışma kadromuzla 2020 yılında da teknolojiyi geliştirmeye ve üretmeye devam edip, dünyadaki küresel pazarda rekabetimizi başarılı bir şekilde sürdürmeyi istiyoruz.

Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

Ekonomik sıkıntılar ile uğraşan ülkemizde ihracatı uzun vadede hedef göstermek gerekmektedir. Biz bu şartları her zaman göz önünde bulundurmaya devam etmekteyiz. Türkiye’de imalat yapma şansı çok yüksek, bu nedenle ekonomik şartlar ne olursa olsun hedefe büyümenin her daim konulması ve doğru plan ile ilerlemek gerektiğini düşünüyorum. 2020 yılı büyümelerinin artar seviyelerde olacağını, ayrıca üretimin ve ihracatın bir önceki yılın üstünde seyir edeceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda elektrikli ev aletleri daha akıllı olacak, bizde bu bağlamda 2020 yılını akıllı teknoloji yılı olarak adlandırabileceğimizi düşünüyoruz. Başta Türkiye ve pek çok ülkeye ihracat yapan bir firma olarak doğru ve emin adımlarla uluslar arası pazarlarda yayılmaya devam edeceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*